Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ДА ЛИ СТЕ ГА ЗАБОРАВИЛИ? Жене, пуцњава, дрога и много секса. Луд, луђи - Тино Асприља (ВИДЕО+ФОТО)

04.12.2017. 18:57
Пише:
Србија Данас
Asprilj
Асприљ / Извор: Профимедиа

Мајсторије и голови на терену, али бројне анегдоте и глупости ван њега чувеног Колумбијца још се препричавају широм света.

Осмех му не силази са лица. Кажу да је толико био омиљен међу саиграчима да су му опраштали све несташлуке које је правио. А било их је... Ибра и Балотели могу о томе само да сањају.

Фаустино "Тино" Асприља. Колумбијац рођен пре 48 година, био је на терену играч који једним потезом решава утакмицу. Једним потезом задаје главобољу, како противничком, тако и свом тренеру. Да будемо реални, Тино, па неколико места празних, па сви остали...

Ово је прича о њему.

Иза ових филмова се крију истините приче спортиста који су тешком муком стигли до успеха (ВИДЕО)

Те 1992. године у Парми је газда био Калисто Танци, власник "Пармалата", који је имао најјаче скауте и право прече куповине у већини јужноамеричких земаља. Тако му је за око запао 23-годишњи нападач Атлетико Насионала који је за овај колумбијски тим постигао 32 лигашка гола на 75 утакмица. Трансфер Фаустина Асприље у Парму износио је тада огромних 11 милиона долара.

ВЕЛИКА ПРОМЕНА: Челници Клиперса донели НЕОЧЕКИВАНУ одлуку о Теодосићу (ФОТО)

За прве четири сезоне у дресу Млекаџија успео је толико да се увуче под кожу навијачима Парме, да су долазак Златне копачке Европе Христа Стоичкова из Барселоне и стављање на маргине популарног "Тина" испратили са великим негодовањем. Сушта супротност његовом "брату" из напада - Ђанфранку Золи, мирном и повученом момку. Некако су се уклапали савршено као тандем и функционисали беспрекорно до појаве бугарске легенде. Одлазили на пецање. То пријатељство траје и данас.

О ОВОМ ФУДБАЛСКОМ МАЈСТОРУ МАЛО ТОГА СЕ ЗНА: Знате ли ТУЖНУ судбину Једноруког Бика? (ВИДЕО ФОТО)

- Док сам играо за Парму, капитен Лоренцо Миноти је исписао казне за нас играче на папиру. Ту је био и Антонио Benrrivo. Ђанфранко Зола и ја смо имали највише казни. У једном тренутку док Миноти није гледао, појео сам папирић на коме је писало да сам кажњен са 100.000 лира. Штета, хтео сам појести онај од милион.

О каквом се таленту радило најбоље показује меч који се одиграо 1993. године. Феноменални Милан дочекао је Парму у 24. колу Серије А, након 58 утакмица без пораза у свим такмичењима. У другом делу меча, негде на 30 метара од гола Себастијана Росија свиран је фаул за Млекаџије.

ОВАЈ ДЕЧКО ЈЕ У ПРОБЛЕМУ: Тражи од Партизана да му ПОМОГНЕ да нађе ДЕВОЈКУ (ФОТО)

Слободне ударце у Парми тада је изводио Марко Осијо. Међутим, враголасти Тино Асприља отишао је до клупе да пита Невија Скалу да ли може он да изведе овај прекид. Мистер Скала му је рекао да то не долази у обзир и да се не игра са својим животом.

У ком дресу ће Нејмар дочекати утакмицу са Србијом?

Колумбијац се мртав хладан вратио на терен и рекао Осију да је све у реду, и да је добио од тренера дозволу да изведе слободан ударац. И док се Скала хватао за главу, чупао косу и драо на Асприљу, овај је упутио шут који је Роси могао само да испрати погледом у гол. 1:0 за Парму, Милан је пао на колена после 58 утакмица без пораза!

Уместо да му тај меч да ветар у леђа, да се окрене фудбалу и грађењу блиставе каријере која га је чекала, он је свакодневно пунио ступце жуте штампе. Па је тако неколико дана пред меч финала Купа победника купова 1993. године који је Парма играла против Антверпена (За Белгијанце бранио Стеван Дика Стојановић), удаљен из екипе због "повреде".  Причало се да је учествовао у уличном обрачуну између локалних банди у Колумбији. Иако је медицинско особље Парме успело да га закрпи, он је био одстрањен из екипе у победи Млекаџија од 3:1.

Ни баратање ватреним оружјем није му било страно. Две године касније у једном ноћном клубу ухапшен је због пуцњаве, а остаће му записано у "ЦВ" и да је био оптужен јер је испалио 32 метка из пушке на рампу која дели његово имање са комшијским. Наиме, организовао је журку где је требало да се појави неколико девојака, међутим оне нису могле да уђу на његово имање због рампе коју комшија није хтео да подигне. Звале су Асприљу, а овај је испалио 32 метка и срушио исту. Запрепашћени сусед је одмах позвао полицију,а легендарни Колумбијац се на суду бранио речима:

- Једини пуцњи које сам у животу испалио су оних 200 што ми признаје ФИФА.

Не би он ни упао у проблем, него се променио чувар рампе. Са претходним је лако излазио на крај уз одређену напојницу.

НОВИ НАПАД: Вандали ОСКРНАВИЛИ Месија (ФОТО)

- Имам споразум са комшијом о слободном пролазу, али је дошао нови чувар који ме изгледа мрзи -  објаснио је судији. То није било довољно, те је осуђен, вероватно и због тога што му је то био четврти пут да користи ватрено оружје незаконито.

Као што то и данас бива, у време када је фудбал одавно престао да буде то што јесте, Фаустино Асприља је на лични захтев Фабија Капела морао да оде из Парме и потпише за Њукасл. Чувени италијански стручњак имао је договор да на лето преузме клуб, међутим, "превеслао" је председника екипе са Енио Тардини стадиона и потписао на крају са Реалом из Мадрида иако је Колумбијац отишао на његов лични захтев.

ЛАМПАРД ПРИЗНАО ПОСЛЕ ТОЛИКО ГОДИНА: Практично сам ја отишао да би ОН дошао (ФОТО)

Показало се да је то био фантастичан посао Сврака. Плаћен "само" 8.000.000 фунти, чинило се да ће Њукасл коначно освојити шампионат. Имали су на полусезони 12 бодова предности у односу на Манчестер јунајтед, али су се на крају морали задовољити другим местом. Навијачи црно-белих никада му неће заборавити хет-трик који је постигао у сезони 1997/1998 против Барселоне (3:2), иако уопште није ни требало да почне тај меч.

После две сезоне у Њукаслу морао је да пакује кофере и врати се у Парму, што му и није превише тешко пало, с обзиром колико је везан и дан данас за овај клуб и град. На Острву се појавио сада већ легендарни Алан Ширер, тако да је разлаз са Колумбијцем био неминован. Парма је тада имала тим снова, који је у 100 дана освојио три трофеја: Суперкуп Италије, Куп Италије и Куп Уефа. У нападу су били Ернан Креспо, Енрико Кијеза и Абел Балбо, па је луцкасти Тино ту био више из неких емотивних разлога, него што је заиста био потребан.

КАКАВ КИКС КЛИПЕРСА: Направили Теову лутку, која личи на једног другог СРПСКОГ аса (ФОТО)

- Дан пре финала Купа Уефа 1999. године против Марсеја (3:0), играо је карте са Лилијаном Тирамом. Пошто смо тада били много јаки, и није било шансе да изгубимо од некога на један меч, предложио је да победник може спавати са трофејом сам у соби. Били су цимери. Као што смо и очекивали, освојили смо трофеј а Тино је рекао Тираму да ће морати ићи доле да спава на рецепцији, и није се шалио. Спавао је на једном кревету,док је трофеј држао на другом. Ујутру је окупио екипу и објаснио им како ће сипати камилицу без шећера у трофеј - открио је Роберто Нестор Сенсини у једном интервјуу за "Коријере дело спорт".

Флојд Мејведер, он је боксерски шампион, али и машина за прављење новца (ФОТО)

Сада већ традиционално испијање из победничког пехара је могло да почне, али Француз је остао у чуду.

- Баш је горко. Шта сте ставили унутра - питао је Тирам саиграче.

Када му је Асприља објаснио да је уринирао у пехар, легендарни француски штопер је повраћао цео дан и није могао да дође себи.

ПРАШИНА СЕ ДИГЛА ЗА ТИЛИ ЧАС: Објављен снимак секса на којем је жена познатог фудбалера (ВИДЕО ФОТО)

Те, берићетне 1999. године решио је да се врати у Јужну Америку, наступавши за Палмеирас, Флуминенсе и неколико колумбијских екипа, те је 2004. окачио копачке о клин.

У најтежим тренуцима у клупској историји Парме, када је клуб био избачен у 4. лигу, Фаустино Асприља је био редован гост на Енио Тардини стадиону, чак је неколико пута водио навијање, што је одушевило навијаче садашњих Крсташа.

 Имао је предиспозиције да буде један од најбољих играча на свету, али је због луде главе, алкохола, кокаина и жена остао недоречен. Ипак, да све буде заокружено у његовом стилу, упркос категоричком одбијању да глуми у порно филму, лансирао је у продају презервативе са називом "Тино".

Нисмо ни очекивали другачије.