Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ДАНАС ЈЕ ДАН ОДЛУКЕ - ЧЛАН СКУПШТИНЕ СРБИЈЕ ПОСЛАО ЗАХТЕВ КРИЗНОМ ШТАБУ: Пустите 10.000 на Звезда - Милан, не мора 16.000

15.02.2021. 15:05
Пише:
Србија Данас
Crvena zvezda - Milan
Црвена звезда - Милан / Извор: Фото: СД илустрација/МН Press/Profimedia/Srbija Данас

Надлежни одлучују и да ли ће се прећи на онлајн наставу.

Српски посланик и лидер Јединствене Србије, Драган Марковић Палма, апеловао је још једном на Кризни штаб Републике Србије да омогуће бар делу навијача да присуствује у четвртак мечу Лиге Европе између фудбалера Црвене звезде и Милана на стадиону "Рајко Митић".

ХИТ ПОРУКА ДЕЛИЈА КРИЗНОМ ШТАБУ: Транспарент на БГ надвожњаку, а испод љубавна порука за Милицу (ФОТО)

ХИТ ПОРУКА ДЕЛИЈА КРИЗНОМ ШТАБУ: Транспарент на БГ надвожњаку, а испод љубавна порука за Милицу (ФОТО)

ИМА ЛИ ШАНСЕ ДА СЕ ФУДБАЛСКИ СЛАДОКУСЦИ РАДУЈУ НА ТРИБИНИ МАРАКАНЕ? Нова седница Кризног штаба, на столу ДВЕ МЕРЕ

ИМА ЛИ ШАНСЕ ДА СЕ ФУДБАЛСКИ СЛАДОКУСЦИ РАДУЈУ НА ТРИБИНИ МАРАКАНЕ? Нова седница Кризног штаба, на столу ДВЕ МЕРЕ

СТАНКОВИЋ СПРЕМА ВЕЛИКО ИЗНЕНАЂЕЊЕ ЗА МИЛАН: Уз Фалћинелија и ОН ће напасти Росонере!

СТАНКОВИЋ СПРЕМА ВЕЛИКО ИЗНЕНАЂЕЊЕ ЗА МИЛАН: Уз Фалћинелија и ОН ће напасти Росонере!

НАКОН ВЕСТИ ДА ЧЕДА ЈОВАНОВИЋ ИДЕ У ПОЛИЦИЈУ: Видите ШТА је рекао о Вељи Невољи - РАЗБЕСНЕО се

НАКОН ВЕСТИ ДА ЧЕДА ЈОВАНОВИЋ ИДЕ У ПОЛИЦИЈУ: Видите ШТА је рекао о Вељи Невољи - РАЗБЕСНЕО се

- Моја порука Кризном штабу Републике Србије и Влади Србије је да дозволи део публике на утакмици Лиге Европе између Црвене звезде и Милана, која се 18. фебруара игра на стадиону "Рајко Миитћ". УЕФА је дозволила трећину стадиона, односно око 15.000 гледалаца. 'Ајде, не мора 15.000. Нека буде 10.000. Спорт се игра због публике и да младе људе упутимо да им идоли буду на спортским теренима, а не они који се налазе тамо где се налазе, а који имају аутомобиле од по 200 – 300.000 евра, а знате да је једна велика криминална група ухапшена пре пар дана.

Дакле, моја порука надлежнима је да дозволе Звезди део публике и да дочекамо један од највећих клубова на свету са 10.000 навијача на нашој Маракани и да испратимо Милан поражен, да му честитамо на борбености и да победи Црвена звезда. Да игра Партизан или било који други наш клуб ја бих исто тражио. Такође позивам Кризни штаб да угоститељима дозволи да им радно време буде уместо до 20, до 23 часа - поручио је Палма.

Dragan Marković Palma
Драган Марковић Палма / Извор: Србија Данас

Питање је само колико је реална жеља да наш највећи стадион испуни хук навијача српског шампиона судећи по изјавама надлежних. Према писањима медија, на данашњој седници Кризног штаба ће се највероватније разговарати о две горуће теме - да ли ће бити дозвољено присуство навијача на утакмици Црвена Звезда - Милан и да ли ће се прећи на онлајн наставу.

Председник Србије, Александар Вучић, је у синоћном гостовању у емисији "Хит твит" рекао да цео дан добија питања да ли ће бити допуштено да навијачи уђу на "Маракану".

- Добио сам више позива о томе него о било чему другом. О томе одлучује струка. Не могу ја да донесем одлуку. Они су тражили 30 одсто стадиона, то је огроман број људи, 15, 16, 17 хиљада људи. То је огроман број људи. Не мислим да је то тако реално и једноставно. Да никога вечерас не разочарам, али видећемо сутра на Кризном штабу. Подржаћу сваку одлуку Кризног штаба - изјавио је он синоћ.

Poruka navijača Zvezde za Krizni štab pred utakmicu sa Milanom
Порука навијача Звезде за Кризни штаб пред утакмицу са Миланом / Извор: Фото: Профимедиа/МН Press/SD илустрација

Професор др Бранислав Тиодоровић, епидемиолог и члан Кризног штаба за борбу против корона вируса изјавио пре седам дана да би присуство публике на утакмици између Црвене звезде и Милана било ризично. Он је објаснио да би публика била прихватљива уколико би се обезбедила физичка дистанца, међутим, сумња да је то изводљиво, а у супротном онда би овај спортски догађај могао да изазове нови талас корона вируса.

Слично је говорио и доктор Предраг Кон у више наврата дана након седница Кризног штаба.

- Видећемо како се ситуација буде одвијала. Није реално - поручио је Кон пре нешто више од две недеље, док је пре шест дана био песимистичнији:

- Фудбалска утакмица Црвена звезда - Милан се није ни помињала на седници Штаба. Мере су све и даље на снази!

Крајња одлука је на надлежнима, пошто је УЕФА још раније дозволила 30 одсто публике на стадионима (у случају београдских црвено-белих 30 одсто је више од 16.000 навијача), али под условом да државе у којим се мечеви одигравају дају зелено светло за такве скупове у складу са епидемиолошком ситуацијом. 

БОНУС ГАЛЕРИЈА:

Погледајте како изгледа Ана Станковић, супруга Дејана Станковића 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.