Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ДЕТАЉИ - ТРАЖЕ МИЛИОНЕ: Асано одлетео у Јапан у петак, искључио телефон, а онда - ШОК СМС

02.05.2021. 10:35
Takuma Asano
Такума Асано / Извор: МН Press

Без икакве најаве...

Буран Ускрс у Хумској 1. Нема мира у Партизану на највећи хришћански празник, а навијаче црно-белих је јутрос шокирала вест да је Јапанац Такума Асано једнострано раскинуо уговор и напустио клуб (шта је све испричао у опроштају од гробара прочитајте на ОВОМ линку). Изненада и без икакве најаве!

ПОСЛЕ ШОКАНТНИХ РЕЧИ АСАНА И ОДЛАСКА ИЗ ПАРТИЗАНА НА УСКРС: Непријатно изненађење - тужба у ФИФА

ПОСЛЕ ШОКАНТНИХ РЕЧИ АСАНА И ОДЛАСКА ИЗ ПАРТИЗАНА НА УСКРС: Непријатно изненађење - тужба у ФИФА

ХУМСКА 1 У ШОКУ: Такума Асано бесан НАПУСТИО ПАРТИЗАН! Навео и разлоге

ХУМСКА 1 У ШОКУ: Такума Асано бесан НАПУСТИО ПАРТИЗАН! Навео и разлоге

НАЈАВЉЕНА БОМБА - ПРЕДСЕДНИК ОТКРИО: На клупи Партизана седеће велико тренерско име, а Ђорђевића нису ни звали

НАЈАВЉЕНА БОМБА - ПРЕДСЕДНИК ОТКРИО: На клупи Партизана седеће велико тренерско име, а Ђорђевића нису ни звали

Сасуоло у серији од четири победе, Аталанта жели да осигура место у Лиги шампиона, у последњих седам кола испустила је само два бода. Гости су фаворити с квотом 1,55, али Сасуоло је од децембра дао гост на сваком мечу код куће, а игра GG плаћа се са 1,43. Погледајте све Mozzart квоте за меч Сасуоло – Аталанта.

Из Партизана су поручили да је у питању нелогичан потез нападача и да ће клуб покренути тужбу пред органима ФИФА због кршења уговора, као покушај да добије део новца који би му следовао на основу трансфера у предстојећем прелазном року. Новац и јесте у средишту проблема, пошто сам Асано уверава да га није добијао на време.

Из црно-белог клуба је "Mozzart спорту" речено да је Такума у петак отпутовао у отаџбину и кад је следео у Токио искључио је телефоне, само да би посредством адвоката послао поруку челницима:

- Завршили смо са Партизаном.

Takuma Asano
Такума Асано / Извор: МН Press

Незадовољство Асана проистекло је због кашњена плата. Колико тачно? Црно-бели кажу да је јануарску и фебруарску, у износу од по 50.000 евра, добио на време. После упозорења самог фудбалера, у марту му је на рачун легло 140.000 евра дуга из прошле године како би Партизан био "чист" пред званичницима УЕФА и добио лиценцу за учешће у еворпским куповима. Дакле, само у 2021. Асано је примио 240.000 евра, па се цео дуг који челници признају тиче 35.000 евра који се вукао из прошле године. Напомињу да то не може бити основ за једнострани излаз из уговора, јер је за тако нешто у очима ФИФА потребно да играч три месеца узастопно не добије ни динара.

Сад, што је Такума Асано тражио да му све буде у дан има везе са његовим менталитетом, поднебљем из којег долази, као и ставом да ако он сам пружа целог себе на тренинзима и утакмицама онда очекује идентичан третман и друге стране. У овом случају га очигледно није добио, пише "Mozzartsport".

Како претпостављају из Партизана, незадовољство Асана може бити скопчано са захтевом да му се исплате бонуси. Један се тицао пласмана у групну фазу Лиге Европе лета 2019. и вредан је 30.000 евра, а други у идентичном износу активирао се после 15 голова у сезони. Ништа од тога још није добио Такума, па је решио да оде, мада црно-бели објашњавају како бонуси не потпадају под кашњење плата, те да се овај који се тиче броја голова исплаћује на крају сезоне.

Takuma Asano
Такума Асано / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Осим тога, Асано се жалио да му клуб није плаћао кирије за стан. Четири такве рате црно-бели су остали „кратки“ станодавцу. Сам Такума је рекао да га „клуб не поштује“. Можда баш због оваквих детаља.

Цео случај је сад у рукама правника. Црно-бели ће ангажовати адвоката Зорана Дамјановића – иначе, некадашњег генералног секретара Црвене звезде – који им је помогао да на суду добију Седрика Гогуу, па се надају да ће у случају Асана епилог бити исти као и кад је штопер из Обале Слоноваче својевољно напустио Београд. Тражиће око 3.000.000 евра одштете судским путем, процењују да су толико уложили у играча за безмало две сезоне. До те цифре дошли су сабирањем обештећења Арсеналу (1.000.000 евра), годишњих плата (600.000 евра по сезони) и осталих трошкова.

Руководиоци Парног ваљка сигурни су да ће случај добити, али да ће процес трајати око две године. А само овог плета планирали су велики профит, пошто су очекивали понуду од око 5.000.000 евра, мада кажу да би се задовољили нешто мањим износом. Сумњају у Хумској да се Такума Асано чак договорио са неким другим клубом и да је цела збрка настала под утицајем треће стране, како би под што повољним условима добила Јапанца. Челници Партизана напомињу да ће ФИФА, ако пресуди у њихову користи, изрећи Асану забрану играња у трајању од две године.

Кад је о потенцијалном трансферу реч, тачка спорења између Партизана и Такуме Асана настала је и око будуће дестинације. Клуб му је нашао средину у Уједињеним Арапским Емиратима, али је он желео само у Западну Европу.

Мада, тешко да то може да буде разлог раскида. Новац већ – да, закључује се у тексту "Mozzart спорта".