Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЂОРОВИЋ ГА ИПАК НАЈБОЉЕ ПОЗНАЈЕ: Селекторова исповест шпанским медијима ОТКРИВА СВЕ о преласку Јовића у Реал

07.06.2019. 12:38
Пише:
Србија Данас
Goran Đorović i Luka Jović
Горан Ђоровић и Лука Јовић / Извор: МН Press

Отворено о свему.

Лука Јовић прешао је из Ајнтрахта у Реал за огромних 60 милиона евра, а на ту тему говорио је и селектор младе репрезентације Србије Горан Ђоровић. Он је истакао да ће се Јовић одлично уклопити у Мадриду и да ће бити дугорочно решење у нападу Галактикоса.

Ђоровић сматра Јовића веома вредним и квалитетним играчем, који воли да ради и напредује што је најбоље показала претходна сезона у дресу клуба из Франкфурта у којој је српски нападач постигао чак 27 голова, уз седам асистенција.

ЖЕЛЕ ГА ПО СВАКУ ЦЕНУ: Немци ПОВЕЋАЛИ понуду, Звезда на потезу (ФОТО)

ЖЕЛЕ ГА ПО СВАКУ ЦЕНУ: Немци ПОВЕЋАЛИ понуду, Звезда на потезу (ФОТО)

СТРЕПЊА У ПАРИЗУ: Новаков меч под ЗНАКОМ ПИТАЊА

СТРЕПЊА У ПАРИЗУ: Новаков меч под ЗНАКОМ ПИТАЊА

МИЛАН СЕ ПОЈАЧАВА: Малдини доводи Лалатовићевог ЉУБИМЦА, обештећење ће вас ШОКИРАТИ (ВИДЕО)

МИЛАН СЕ ПОЈАЧАВА: Малдини доводи Лалатовићевог ЉУБИМЦА, обештећење ће вас ШОКИРАТИ (ВИДЕО)

- Огромна је част за Србију, сви се осећамо поносно - каже Ђоровић за мадридски Ас и наставља:
- Лука је дуго ван земље, али редовно пратимо његов рад и напредак. Одувек су постојале пројекције да ће постати важан фактор у европском фудбалу. Немам дилему да ће имати успеха у Мадриду.

Пре првих контакта с новим светом у Реалу, Луку чекају обавезе с А селекцијом у квалификацијама за континентално такмичење, а онда и изазов на Чизми.

- Много тога урадио је у млађим категоријама и лично могу само да будем захвалан. Играо је доста мечева у квалификацијама (девет, уз седам голова), а показао је и да је оформљен фудбалер јер је од првог момента причао да жели да игра на Европском првенству. Јако је посвећен целој причи - сматра Ђоровић.

Селектор Орлића описује Јовића на следећи начин:

- Снажан, брз, невероватан скорер, с много различитих квалитета, такође доста помаже и везном реду. Он је убица, класичан голгетер и има истанчан њух за голове. Када игра за нас, увек је у срцу напада, мада може да буде и нешто повученији. Јако добро се адаптира на све позиције у нападу, зна да заштити лопту и добро се сналази у одбрани. Има све предуслове да игра у Реалу, изузетан је професионалац, а упркос свему и даље има велики простор за раст и развој. Он је залог за садашњост и будућност. Рођен је као борац, увек даје све од себе и у Мадриду ће сигурно урадити исто. Направиће успех.

Luka Jović
Лука Јовић / Извор: Профимедиа

Занимљиво је питање како ће се Лука уклопити са Бенземом и могу ли заједно да играју.

- Мадрид ће водити рачуна о томе да конкуренција буде здрава, сигуран сам да су добро одрадили скаутинг и потребне анализе, како би видели да ли су њих двојица компатибилни и да ли се поклапају њихове фудбалске динамике. Може да игра сам или у пару, али о томе ће одлучити Зинедин Зидан. Не могу, искрено, много тога да кажем на ову тему - признаје Ђоровић и наставља:

- Оно што знам јесте да Реал није довео Јовића да покаже оно најбоље одмах, већ да се развија за будућност. Има само 21 годину, и даље је врло млад. Пред њим је велика каријера и волео бих да је и моја била таква у тим годинама.

ОВО ЈЕ НЕКИ НОВИ ВИЛАНДЕР: Исхвалио Ђоковића тако што је испрозивао Федерера (ФОТО)

ОВО ЈЕ НЕКИ НОВИ ВИЛАНДЕР: Исхвалио Ђоковића тако што је испрозивао Федерера (ФОТО)

РАЗОЧАРАО ЈЕ У ПРВОМ МАНДАТУ: Милојевић му указује ДРУГУ ШАНСУ (ФОТО)

РАЗОЧАРАО ЈЕ У ПРВОМ МАНДАТУ: Милојевић му указује ДРУГУ ШАНСУ (ФОТО)

РАСПРОДАЈА У АЈНТРАХТУ: Чинио је сјајан ТАНДЕМ са Јовићем, сада прелази у редове ВЕЛИКАНА (ФОТО)

РАСПРОДАЈА У АЈНТРАХТУ: Чинио је сјајан ТАНДЕМ са Јовићем, сада прелази у редове ВЕЛИКАНА (ФОТО)

Како каже селектор младе репрезентације Србије, још није стигао да лично честита Јовићу на потпису каријере.

- Тренутно је у А селекцији, спрема се за квалификационе мечеве за 2020. годину, биће времена за разговор. Свакако му желим срећу, јер имамо посебан однос. Једноставно, не желим да му сметам сада.

Јовићев пут до звезда био је трновит, пошто је из Звезде отишао у Бенфику где се није снашао, да би у Ајнтрахту пронашао себе и дошао до највеће фудбалске позорнице...

- Логично је све то, на неки начин. Долазите као јако млад играч у земљу где не знате никог. Звезда је морала да га прода. Јовић тада није знао језик, није знао много тога о животу. Али, сазрео је у Немачкој, имао прилику да ради с Ником Ковачем, а он га је одлично упознао. Много је лакше било јер причају исти језик, зато је знао да извуче оно најбоље из њега. Лука је добио шансу у Немачкој која му је много тога променила у каријери. Данас нико не може да каже ниједну лошу реч о њему, јер је беспрекоран, на терену и ван њега - јасан је Ђоровић.

Селекторов савет за Луку је да настави истим путем као до сада.

- Рад, рад, рад, баш као што је то досад био случај. Да остане фокусиран на циљ, да схвати да игра за највећи клуб на свету и да буде стрпљив, јер ће шанса сигурно доћи - закључио је бивши репрезентативни штопер.

Јовић се налази на Ђоровићевом списку за Европско првенство младих селекција које се одржава у Италији и Сан Марину од 15. до 30. јуна 

 

БОНУС ГАЛЕРИЈА

Погледајте како изгледа Еби Кленси, супруга енглеског нападача Питера Крауча