Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПИКСИ НИКАД ИСКРЕНИЈИ: "Свиђају ми се неки играчи Звезде и Партизана, али они не могу да играју за Србију"

27.08.2021. 13:03
Пише:
Србија Данас
Dragan Stojković Piksi
Драган Стојковић Пикси / Извор: МН Press

Занимљиве изјаве.

За 4. септембар од 18 часова је заказан меч фудбалске репрезентације Србије са Луксембургом на стадиону "Рајко Митић", а за крај 7. септембра од 20.45 Србија игра против Републике Ирске у Даблину. Селектор Србије Драган Стојковић одржао је конференцију пред септембарске утакмице квалификација.

ОКОНЧАН ЖРЕБ ЗА ЛИГУ ЕВРОПЕ: Звездина група по мери, без фаворита, ту је и стари знанац

ОКОНЧАН ЖРЕБ ЗА ЛИГУ ЕВРОПЕ: Звездина група по мери, без фаворита, ту је и стари знанац

ТРЕНЕР САНТА КЛАРЕ: Ми смо сјајан тим, заслужили смо да дамо више голова

ТРЕНЕР САНТА КЛАРЕ: Ми смо сјајан тим, заслужили смо да дамо више голова

МИТРОВИЋ ПОТПИСАО! Познато у ком клубу Србин наставља каријеру: "Осећај фантастичан"

МИТРОВИЋ ПОТПИСАО! Познато у ком клубу Србин наставља каријеру: "Осећај фантастичан"

За почетак Стојковић се осврнуо на списак играча које је позвао за предстојеће сусрете.

- Као што видите и по именима, негде иста група као и прошли пут, ја верујем у њих, мислим да поседују квалитет за оно што тражимо и верујем да су способнуи да изнесу терет ових квалификација. Има ту имена као што су голман Свилар, Бирманчевић, ту је и повратак Настасића после дуже паузе. Мислим да су заслужили да буду ту и ја верујем у њих. Стојим иза овога и мислим да нисам погрешио. Ја им нисам менаџер, нити се бавим тим послом, они то раде са својим агентима, вероватно да им буде боље, то сигурно неће утицати на њихову форму. За неке нисам ни знао, јуче сам видео да је Настасић у Фиорентини, мени је свеједно да ли је у Шалкеу или Фиорентини, мени је битан он као он - каже Стојковић.

Вељко Бирманчевић је у последње време у сјајној форми у дресу Малмеа.

- Ради се о момку који је већ играо за младу репрезентацију, али мене радује као селектора, јер сам видео његову одличну форму у последње време. Откако је отишао у Малме, његова игра је на завидном нивоу, као и голови. Момак заслужује да буде на списку. Да ли ће играти, то је друго питање, али формом заслужује да буде на списку.

Dragan Stojković Piksi
Драган Стојковић Пикси / Извор: МН Press

На списку се налазе чак четири играча Фиорентине, па се Стојковић помало и нашалио на рачун Италијана, али је нагласио и зашто је добро да су тамо у толиком броју.

- Испада да ћемо да им узмемо пола тима. Драго ми је да су на једном месту неколико наших играча, то је добра ствар и због комуникације и уигравања које је толико важно. Добро је за њега да се вратио у клуб који му је пружио шансу када је отишао. Верујем да ће се наметнути и да ће својим искуством утицати на тим, како на наше играче, тако и на остале. Дакле, рачунам на све играче. То сам им рекао првог дана кад смо имали састанак, питање је само ко ће кренути, ко ће ући са клупе. Они сви имају респект са моје стране и то сви знају. Ми смо пред другом рундом квалификација. Ово је веома важан период, посебно 4. септембар и 7. септембар против Ирске. То су утакмице где морамо сав фокус и знање да усмеримо на та два меча. Катар нема такмичарски значај, знате шта мислим о пријатељским утакмицама, али морамо да одиграмо и то. Претпостављам да ће неки играчи добити шансу на тој утакмици, који су имали мању минутажу. Оно што је најважније за Србију, то су 4. и 7. септембар - нагласио је селектор.

Радују га успеси Црвене звезде и Партизана у Европи, али на списку нема никога из редова "вечитих".

- Одушевљен сам пласманом Звезде и Партизана. То је страховито добар резултат, како за њих, тако и за српски фудбал, стално говоримо о том фамозном 15. месту које нам доноси два тима у Лиги шампиона, на добром смо путу. Показали су да су апсолутно заслужено ушли у Европу и то може само да нас радује.

Dragan Stojković Piksi
Драган Стојковић Пикси / Извор: МН Press

Када је реч о томе што њихових играча нема на списку, дао је образложење.

- Искрено, мени се доста играча свиђа и из Звезде и из Партизана, њихов квалитет и форма. Али ти играчи који се мени свиђају, они не могу да играју за Србију. Пробали смо, причали са УЕФА, али не могу, имају неке друге пасоше. Наравно да пратимо све, али у поређењу са групом коју знате, мислим да је јасно свима у чију корист тај квалитет иде. Далеко од тога да немам респект или да не поштујем све те играче, али имамо довољан број квалитетних играча, тако да не морате да чините неке уступке и баланс. Ја немам тај проблем да кажем. И ово је такмичење по мери Звезде и Партизана, Лига шампиона тражи нешто више - истакао је Стојковић.

Рекао је и да га радује што ће у Београду играти пред навијачима.

- Нисам узбуђен у смислу да имам трему. Али много је лепше, ми фудбал играмо због публике, не због мене или њих самих, фудбал се игра због публике. Март ме не занима, то је далеко иза нас, то ћу рећи играчима, ово је нешто ново што морамо да решимо у нашу корист, не живи се од прошлости. Прва борба ће бити Луксембург, а онда Ирска, па Луксембург тамо, па Азербејџан овде, па онда претпостављам финале у Лисабону, али рано је да причамо о Португалу, морамо да се концентришемо на наредне ривале - закључио је Стојковић.

БОНУС ГАЛЕРИЈА:

Погледајте како изгледа британска спортска новинарка Лејла Ана Ли.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.