Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЂУКИЋ: Не плашим се, али не зависи од мене (ВИДЕО)

25.05.2018. 12:42
Пише:
Србија Данас
Miroslav Đukić
Мирослав Ђукић / Извор: Фото: Prinstcreen/Youtube/TV Партизан

Шеф струке црно-белих анализирао завршену сезону.

Мирослав Ђукић је био гост ТВ Партизан, а у опширном интервјуу је говорио о сезони која је завршена у среду, одбраном трофеја у Купу Србије. Шеф стручног штаба црно-белих ове сезоне био је често на удару навијача. Нема утакмице у последње време на којем га део навијача није терао из Хумске. Сезона је завршена освајањем трофеја, једног, после сезоне у којој се славила дупла круна.

- Доћи у Партизан после дупле круна била је лудост. Знате да ће то бити тешко поновити и остварити. Све мање што узмете после тога биће критиковано, стављано под лупу. Веровао сам у себе и свој рад и дошао сам, јер сматрам да можемо да направимо добре ствари, Партизан који ће на дуге стазе радити добро, да ћемо оформити игру, стил, начин и то успети да радимо на дуге стазе. У том процесу има падања, дизања, али уз играње на три фронта се у 72 године Партизана освојила само једна титула. И припремљене екипе тешко поднесу тај терет, а камоли Партизан који није припремљен на то. Дакле, врхунска сезона, у којој си на два фронта био успешан - рекао је Ђукић на почетку разговора за клупску телевизију уз нагласак да је клуб од учешћа у квалификацијама за Лигу шампиона и касније Лиги Европе зарадио осам милиона евра. 

ИЛИЕВ: Ова сезона је завршена на НАЈУСПЕШНИЈИ могући начин (ВИДЕО)

- Одлична сезона. Било је ту падања, дизања, у томе мењамо фигуре ко може да нам да ту игру, ко не може и то је сасвим нормалан процес. Да ли ћу ја наставити тај процес - не зависи од мене, али се не плашим. И даље имам ту визију и причам "ми смо Партизан". Сад, неки ме критикују да говорим "ми смо Партизан", а да после утакмице говорим да нисмо имали карактер. То је процес који траје, где екипа треба да у својој глави буде константна, да 90 минута ради. Само сам се трудио да извучем максимум из сваког играча. Да из онога што имам покушавам да направим најбољи склоп, да извучем максимум из сваког од њих, без кукања. Најлакше би ми било у Манчестеру, да имам буџет од 200-300 милиона и да онда идем да купим најбољег левог или десног бека. Овде морамо да правимо и будућност Партизана је да прави играче, да их продаје. Од чега клуб да живи? Од новца УЕФА или од играча.... Немамо овде спонзоре, телевизије да нам дају милионе, већ морамо да правимо играче, а ове године смо лансирали три играча Ђерлека, Марковића и Цуцина. Не жалимо се ни на кога, што нам нема једнога или другога. Немам проблем да прихватам критике на себе и што нам дају пуно голова и што не дајемо голове, немам проблем, то покушавам да санирам, да сведем, да то буде што боље. Не тражим кривце ни у (спортском директору Ивици) Илиеву, ни у (председнику Милораду) Вучелићу, ни у (генералном директору Милошу) Вазури, већ покушавам да поправим све што боље могу и да играмо како Партизан налаже - објаснио је Ђукић. 

Miroslav Đukić
Мирослав Ђукић / Извор: МН Press

Осврнуо се и на скандирање "Ђукићу одлази!". 

- Од трећег кола смо били терани, од тада је било "Ђукићу одлази", по штампи се проламало ко долази за тренера. Имали смо свлачионицу и себе. То је била конекција која нас је одржала док је све остало пуцало по нама. Примали смо ударце, издржавали и нисмо дозвољавали да се дира у свлачионицу, то ништа није могло да поремети. У неком моменту смо се осетили самим, скупили смо се једни уз друге и изгурали смо сезону. То је била главна поента. У овој проклетој Србији морате да будете "ушемљени'. У шеми да будете са неким. Ђукић не припада никоме. Две године сам у Партизану и две године сам критикован. У две године нико није похвалио Ђукића. И кад се играо најлепши фудбал нико није скандирао "Ђукићу мајсторе", нити се то протезало по новинама. Није ни сад. И на овај интервју сам дошао јер вас уважавам, али нисам од људи који ће доћи на телефонски позив. То не прихватам, а у Србији се то не толерише. Морате да будете пријатељ са дежурним новинаром, а то не желим. Свој сам човек, остварен сам и радим свој посао. Нисам овде дошао ни да убедим Вучелића да сам за Партизан. Нисам његов пријатељ, већ сам војник Партизана и за Партизан све радим. Ако треба - ухватићу играча за гушу да се бори. 

Наставио је затим у истом стилу. 

- Нисам ничији човек, не припадам никоме, а то у овој Србији некоме смета, некоме је сујета повређена што му се Ђукић не јави да причамо. Не причам ни са ким, нека изађе неки новинар да каже да прича са Ђукићем. Не, већ мора преко Биље (Биљане Обрадовић, портпарола), да дође до мене. Нико не може да добије састав, према свима сам исти, коректан, поштен, али то овде не пролази. Требало би да вас зовем, да причамо, да водим на ручак, а то се овде не прашта. Не припадам навијачким групама, никоме, ни Вучелићу, ни Вазури, ни Скоробаћу, ни Бану Златиборцу, ни Кети. Ни Управном одбору. Припадам Партизану и ништа друго. Имам поштен однос и не плашим се никога. Кад радите поштено не плашите се никога и немам ни коме да се удварам, ни да се клиберим, ни да будем симпатичан, свој сам човек, али обожавам поштене људе, који то знају да цене. 

Прокоментарисао је и дешавања после финалне утакмице Купа Србије, са екипом Младости. 

КУП СРБИЈЕ: Партизан ПРЕОКРЕТОМ до пехара, ТРЕЋИ узастопни, а укупно 15. трофеј за црно-беле (ВИДЕО ФОТО)

- Идем да примим пехар и десет будала виче "Ђукићу одлази". То не иде нигде са нормалним људима. Ко би то нормалан урадио? Ако си иоле паметан вичи прекосутра. Сачекај, па вичи, а он виче док дижем пехар. Ако будете таласали - шта вам причају у управи, навијачи, новинари, улазите у лудило из ког нећете изаћи. У овом послу сви знате све, али "ти преузми одговорност". Сви ћемо да причамо да си будала и да немаш појма, али ми имамо визују. Твоје је да преузмеш одговорност. 

За крај, шеф струке је поновио да је спреман да настави започету и да екипа под његовим вођством сада не би пролазила кроз навикавање, већ кроз "надограђивање".

- Нисам дошао овде да бих своју каријеру "лансирао" и отишао. Дошао сам овде да радим, не бојим се рада, изазова, биће тешко у квалификацијама за Лигу Европе. Иако смо повлашћени биће то опет добри, јаки противници, где ће свака утакмица бити "50-50 одсто". Не плашим се тих ствари, верујем у себе, у своју екипу, у своју визију фудбала. Сматрам да у том процесу ови играчи још надолазе, а играчи ће сада надоградити на урађено. Они знају шта хоћу, како браним, како нападам и нема рада испочетка. Сад знају напамет како играм и надовезујемо на те ствари. То је велики плус у свему томе. Али о том - потом. Не плашим се ничега. Са својим радом идем пред свет. То је моја лична карта - закључио је Ђукић, а можете и да погледате комплетан интервју. 

ВАЖНО ЗА ГРОБАРЕ: Тавамба ОТКРИО да ли остаје у Хумској! (ФОТО)

Све најновије спортске вести можете да прочитате ОВДЕ.