Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ДУЛЕ И ДАРКО ОПЛЕЛИ ПО ЂУКАНОВИЋУ: Савић и Миличић ЖЕСТОКО ударили на ДПС, ово се Миловцима неће СВИДЕТИ!

13.08.2020. 08:35
Пише:
Србија Данас
Darko Miličić
Дарко Миличић / Извор: Фото: МН press/SD илустрација

Без длаке на језику.

Подршка прослављених српских спортиста Српској православној цркви у Црној Гори изазвала је реакцију Демократске партије Социјалиста (ДПС), која је истакла да потписници нису спортисти, него српски националисти.

СРПСКИ СПОРТИСТИ ПОДРЖАЛИ ЦРКВУ У ЦРНОЈ ГОРИ: ЗА ДПС они НИСУ спортисти, већ само НАЦИОНАЛИСТИ

СРПСКИ СПОРТИСТИ ПОДРЖАЛИ ЦРКВУ У ЦРНОЈ ГОРИ: ЗА ДПС они НИСУ спортисти, већ само НАЦИОНАЛИСТИ

НБА: Феноменални Јокић БЛИСТАО у поразу Денвера и САЗНАО сјајне ВЕСТИ (ВИДЕО)

НБА: Феноменални Јокић БЛИСТАО у поразу Денвера и САЗНАО сјајне ВЕСТИ (ВИДЕО)

ЗАСЛУЖЕНО: Немања Видић је ЛЕГЕНДА!

ЗАСЛУЖЕНО: Немања Видић је ЛЕГЕНДА!

Страсти у Црној Гори по питању статуса Српске православне цркве не јењавају ни скоро годину дана, после усвајања Закона о слободи веросповести.

Од тренутка кад је Парламент Црне Горе усвојио закон широм државе организоване су литије, а подршку Српској православној цркви и Митрополији црногорско-приморској пружили су бројни истакнути спортисти међу којима и Новак Ђоковић и Никола Миротић, а последњи у низу који су исказали подршку су чувени спортисти, њих 62, који су потписали писмо чији је садржај био повод за реакцију Демократске партије социјалиста.

Писмо је било повод за реакцију ДПС-а који је потписнике назвао "српским националистима" наводећи да се углавном ради о људима који су укаљали своје спортско име.

На одговор владајуће црногорске странке реплицирао је Душан Савић, легендарни фудбалер Црвене звезде.

- Види се да је тај, који је писао саопштње у друштву корумпираних и пропалих назови политичара на челу са криминалцем Милом Ђукановићем, полуписмен и неинформисан. Очигледно припада дукљанској школи неписмених и необразованих када за такав списак имена каже да их евентуално познају чланови фамиљие. Показали су своју мржњу, слабост и неспособност да прихвате реалност. Позивају на реалност, а не виде је кад они губе и то је добро јер ће лакше пасти - рекао је Душан Савић и додао:

- Иако су желели да нас увреде, из глупости су рекли једну лепу ствар, а то је да нам је свима заједничко име "српски националисти", а то је за образованог и паметног човека који зна значење тих речи – комплимент. Национализам као осећање се заснива на љубави према сопственој држави и народу, без мржње према другом народу. Очекујем да режим Мила Ђукановића и његова банда падну, а да се Црна Гора поново врати себи.

Одговор ДПС-а изазвао је реакцију и Дарка Миличића, бившег кошаркашког репрезентативца и НБА звезде.

- Довољно ми је да будем препознат у својој породици, а што се тиче борбе у којој сам један међу једнакима који се боримо за нешто што је право и истинито, а то је Српска православна црква, јасно је да је интерес друге стране супротан од онога за шта се ми залажемо. На страни сам Господа Бога и Православне цркве која је остављена у аманет српском народу. Црква нити је остављена црногорској држави, нити Републици Србији, нити Македонији или било којој другој држави. Сви велики ктитори, од Немањића до данас су давали и градили за Српску православну цркву, према томе њихове приче су смешне - нагласио је бивши центар са стажом у најјачој лиги на свету.

Миличић је посебан повод за коментар имао с обзиром да је у саопштењу ДПС-а констатовано да је укаљао име тетоважом Драже Михајловића.

- Четници се неретко поминују у негативном контексту, иако се добро зна да су били краљева гарда и да је сам Дража одликован од стране Војске Америке, а данас су сви проамерички оријентисани. Уколико ишта нормално, поштено и праведно постоји у рату онда су то за мене четници. Претпостављам да у југословенским републикама свако мора да има нешто негативно везано за прошле ратове, као што Хрвати имају усташе које се зна по чему су познати. Волим оно што знам о четницима, а сигуран сам да ћу још много научити о њима. То што имам на себи је моје опредељење и нешто што волим, то сам ја, али подршка Православној цркви нема везе са тим.

Чувени кошаркашки центар истакао је да је и сам чинио грешке, али да се труди да их надомести добрим делима.

- Не желим да улазим у њихова дела и оно по чему се познају, ја јесам сам себи учинио лоше јер сам на неки начин упропастио каријеру која је могла да буде много боља, али се трудим да то исправим. Човек учи док је жив и, Богу хвала, трудим се да грешке исправим кроз хумани рад, враћање људима којима је неопходна помоћ и Богу који је мени дао. Не интересују ме приче политичара који год био, те њихове бушне приче како се боре за свој народ. Пружио сам подршку искључиво јер сам и сам део Српске православне цркве како бих, колико је могуће учествовао у помоћи - категоричан је Миличић, нагласивши:

- Опет је брат на брата ударио и то због интереса појединаца који деле плен. Још мало ће градови бити државе за себе како не би делили плен и невероватно је да народ не види да би политичари распарчали и села и градове само како им се нико не би уграђивао у њихов лоповлук.

БОМБА ПРЕД ПОНОЋ: Велики љубимац ГРОБАРА у Енглеској! (ФОТО)

БОМБА ПРЕД ПОНОЋ: Велики љубимац ГРОБАРА у Енглеској! (ФОТО)

ШТА ПОСЛЕ ЕВРОПЕ? Звездин потенцијални ривал не блиста

ШТА ПОСЛЕ ЕВРОПЕ? Звездин потенцијални ривал не блиста

МОНАКУ СЕ ОСЛАДИЛО ДА КУПУЈЕ У БЕОГРАДУ: Још један фудбалер мења црно-беле за црвено-беле боје!

МОНАКУ СЕ ОСЛАДИЛО ДА КУПУЈЕ У БЕОГРАДУ: Још један фудбалер мења црно-беле за црвено-беле боје!

ЈЕДИНО МОГУЋЕ РЕШЕЊЕ: УЕФА избацила клуб са тзв. Косова!

ЈЕДИНО МОГУЋЕ РЕШЕЊЕ: УЕФА избацила клуб са тзв. Косова!

ОСТВАРИТЕ СВОЈЕ СНОВЕ: Министар Удовичић честитао младима њихов дан

ОСТВАРИТЕ СВОЈЕ СНОВЕ: Министар Удовичић честитао младима њихов дан