Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ЂУРИЋ БЕЗ ДЛАКЕ НА ЈЕЗИКУ: О могућем ПОВРАТКУ, дуговима и Црвеној звезди! (ФОТО)

27.03.2019. 14:40
Пише:
Србија Данас
Dragan Đurić
Драган Ђурић / Извор: МН Press

Критично о стању у клубу

Драган Ђурић, некадашњи председник црно-белих који је на тој функцији провео успешних шест и по година, говорио је за Спортклуб о садашњем стању у клубу, дуговањима, управи, али и вечитом ривалу.

ОЛИМПИК ПРОДАЈЕ РАДОЊИЋА: Србин на трансфер листи! На лето напушта Веледром

ОЛИМПИК ПРОДАЈЕ РАДОЊИЋА: Србин на трансфер листи! На лето напушта Веледром

ЦЕНА ЛУКИ ЈОВИЋУ СКОЧИЛА НА 70 МИЛИОНА: Овај европски ВЕЛИКАН квари посао Бајерну и Барселони! (ФОТО)

ЦЕНА ЛУКИ ЈОВИЋУ СКОЧИЛА НА 70 МИЛИОНА: Овај европски ВЕЛИКАН квари посао Бајерну и Барселони! (ФОТО)

ОГЛАСИО СЕ ПАРТИЗАН: Представљање НОВОГ тренера заказано за сутра пре подне

ОГЛАСИО СЕ ПАРТИЗАН: Представљање НОВОГ тренера заказано за сутра пре подне

Он је рекао да не жели да се врати у клуб због ситуације у коју је Партизан доведен.

- Не постоји никаква могућност да се вратим у клуб јер су испали много некоректни према мени. Нико из тадашњег руководства није испоштован. Партизан је у овом моменту као олупина, као брод који треба да потоне без путника. Али без обзира на све клуб има енергију, Партизан је моћан, од самог имена Партизана многи се тресу. Потребни су нови људи и нова енергија. Све треба да се промени, од портира до генералног секретара. Док је Дарко Грубор био у клубу држао је Партизан. Он је био код нас и научио је како треба да се ради. Један од разлога зашто је умро су и сви ти проблеми у Партизану - казао је Ђурић.

СТОЈКОВИЋ ПОРУЧИО: Дошао бих да извлачим парове за Куп (ФОТО)

СТОЈКОВИЋ ПОРУЧИО: Дошао бих да извлачим парове за Куп (ФОТО)

РЕВОЛУЦИОНАРНА ОДЛУКА: Стадион ГРАДСКИХ ривала одлази у ИСТОРИЈУ! (ФОТО)

РЕВОЛУЦИОНАРНА ОДЛУКА: Стадион ГРАДСКИХ ривала одлази у ИСТОРИЈУ! (ФОТО)

КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ЕП: Пјанић у стилу "А ЛА РОБИ"! Грци ШОКИРАЛИ Зеницу! Лудило у СКАНДИНАВСКОМ дербију!

КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ЕП: Пјанић у стилу "А ЛА РОБИ"! Грци ШОКИРАЛИ Зеницу! Лудило у СКАНДИНАВСКОМ дербију!

Ђурић је демантовао често поновљену причу да је оставио Партизан у дуговима.

- Какви дугови? Прво, кад причамо о дуговима, садашњи председник Милорад Вучелић је рекао да је од свог претходника Зорана Поповића добио записник са којим износом је преузео клуб. И ја имам тај записник, иако нисам био у клубу, где јасно пише да је дуг био око 12 милиона евра. Убрзо након што су дошли у клуб продали су Петра Шкулетића за 4 милиона евра. Могли смо и ми да га продамо, али нисмо желели да нам пребацују. Нисам дозволио јер ми одлазимо и то не би било коректно. Потом, добили су 2,5 милиона од даље продаје Александра Митровића, од Лазара Марковића 500,000, од Матије Настасића 400,000 и 900,000 од спонзора. Све то су наплатили у року од два-три месеца. Дакле, када се све сабере и одузме њихове обавезе су биле испод 3 милиона евра. То је смешно.

 

Dragan Đurić
Драган Ђурић / Извор: МН Press

 

Бивши први човек клуба из Хумске изразио је неверицу да је садашншње задужене клуба преко 20 милиона евра.

- Не знам колики је тренутно дуг Партизана, али ако је 20 милиона, то је катастрофа. Како су дошли до толиког дуговања? Врло једноставно. Ми смо оставили 18 играча, правих играча, које је цела Европа пратила и знала. Од тога су петорица или шесторица били репрезентативци, а 98 одсто их је из клуба отишло без обештећења. То је кривично дело. То у Партизану нико никад није радио. Долазили су нам људи из МУП, имамо записник и у њему је писало да у клубу има нула проблема. За седам година нашег рада једино је брат Лазара Марковића отишао без обештећења и то из Телеоптика. Тај дечко није могао да буде у другом тиму наше филијале, а продали су га људи из Телеоптика. Ја ни то не бих дозволио. А садашње руководство је од 18 играча 16 пустило без обештећења. Зато клуб данас дугује толико новца.

Ђурић је одговорио на питање колики је дуг он затекао када је преузимао Партизан истакавши да је то неупоредиво са садашњом ситуацијом.

- 16,8 милиона, али сам ја реално био у бољој ситуацији када сам преузео руковођење клубом. Причам поштено. Имали смо играче. Исто као што сам ја оставио играче, тако су неки други оставили мени. И ми смо наставили успешну политику вођења клуба. Ненад Бјековић, Иван Ћурковић и Жарко Зечевић су домаћински водили клуб. Ови данас као да све намерно контра раде. Не могу да грешим душу, знам да им није лако, то је јасно као дан, али мајсторе узео си озбиљну играчку. Партизан је национално добро, није Партизан нека фарма оваца. Партизан је институција, храм фудбала и не може са Партизаном тако да се игра. То је много ружно. Они плаћају менаџерима дугове који су застарели. Код мене су менаџери били на последњем месту. Друго, подигли су плате ненормално. Партизан, ако је тачно, Стојковића плаћа 500,000 евра. Одакле, како то да плати, то Партизан не може да поднесе. Ја бих волео да су плате 5 милиона, али једноставно нема могућности.

 

Vladan Lukić i Draga Đurić
Владан Лукић и Драга Ђурић / Извор: МН Press

 

Ђурић је упитан да упореди садашњи Партизан са Црвеном звездом у време његовог председниковања када ју је водио Владан Лукић.

 - Мислим да је у Партизану још горе. У Звезди сада добро раде, раде исто оно што сам ја радио у Партизану. У спорту је формула успеха врло једноставна - успећеш ако си частан и поштен, улажеш све у клуб и не узимаш ништа за себе. Мораш само две ствари да урадиш, да улажеш у играче и да новац од продаје фудбалера иде на рачун клуба. И менаџере да ставиш на последње место и платиш им кад можеш. Ми смо тако радили и било је успешно. Све смо то на папиру оставили нашим наследницима, али то нико није желео да прихвати. Тако је то када се синови баве послом који не знају. Моји синови нису имали никакве везе са клубом. Није их било ни у клубу, ни у ложи. Купи карту ко и сви, па иди на исток или запад. Сад је другачије - закључује Ђурић.

БОНУС ГАЛЕРИЈА

Погледајте како изгледаЕби Кленси, супруга енглеског фудбалера Питера Крауча.