Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

СТРАХИЊА ЕРАКОВИЋ ЗА СД Бек или штопер - све прихвата! "Не постоји клуб који може да ми замени емоције према Звезди"

14.09.2022. 19:12
Strahinja Eraković
Страхиња Ераковић / Извор: МН Press

Дечко који више не обећава, он испуњава.

"Ераковић је монструм!" - изјава је сада већ бившег тренера Црвене звезде, Дејана Станковића, после партије Страхиње Ераковића у 167, последњем прошлосезонском првенственом, вечитом дербију. Непремостива енигма је популарни "Чупа" био за Партизановог голгетера Рикарда, а то је била само једна од безброј брилијантних партија од дебија у црвено-белом дресу у августу 2020. године. 

КАДАР НЕВЕРА! Са 1.000 динара у џепу за ЈЕДАН ДАН постао МИЛИОНЕР – ова прича ће вас одушевити! (ФОТО)

КАДАР НЕВЕРА! Са 1.000 динара у џепу за ЈЕДАН ДАН постао МИЛИОНЕР – ова прича ће вас одушевити! (ФОТО)

МРКЕЛА ОТКРИО, ЗВЕЗДА ОСЛАБЉЕНА У ТУРСКОЈ: Иванић не игра против Трабзона

МРКЕЛА ОТКРИО, ЗВЕЗДА ОСЛАБЉЕНА У ТУРСКОЈ: Иванић не игра против Трабзона

ЗВЕЗДА ЗАТВАРА ПРЕЛАЗНИ РОК: Несуђено појачање Партизана стиже у Љутице Богдана (ФОТО)

ЗВЕЗДА ЗАТВАРА ПРЕЛАЗНИ РОК: Несуђено појачање Партизана стиже у Љутице Богдана (ФОТО)

Постепено је напредовао млади штопер, а колики успон је достигао довољно говоре и поређења са Немањом Видићем, а Ераковић је у разговору за СрбијаДанас открио како на њега утичу похвале. 

- Сигурно да је лепо када чујем да ме неко упоређује са Немањом Видићем, међутим мислим да је још рано за то. Осети се наравно и додатна одговорност, сви знамо ко је Немања Видић и какву је каријеру имао. Остао је упамћен у Звезди и легенда је не само нашег клуба већ и Манчестера, то је јако тешко постићи, а он је успео - почео је Ераковић и истакао да му је један од узора и Серхио Рамос. 

Од овог лета је поново део тима Звезде и Немања Милуновић. Колико се разликују савети које добијате од њега и од Александра Драговића? Има ли сличности у њиховим приступима?

- Имам срећу да играм са фантастичним штоперима, који имају доста искуства и могу много да научим од њих. Сваки играч има неки свој печат, а ја се трудим да од њих учим и надограђујем своју игру. Много ми значи што баш са њима делим терен, младим играчима је у тим ситуацијама доста лакше.

Strahinja Eraković
Страхиња Ераковић / Извор: МН Press

Ераковић је ове сезоне често боравио на позицији десног бека, месту на ком раније није играо. 

- Позиција на којој се најбоље сналазим је штоперска, али сам ту да покријем и остала места у дефанзивној линији када се то од мене тражи. На терену се трудим да испоштујем захтеве и замисли шефа стручног штаба, без обзира да ли играм бочно или као централни дефанзивац.

Црвена звезда није успешно стартовала у Лиги Европе, доживела је пораз од Монака. Ипак, игра са тог сусрета улива наду. Ераковић се нада да ће епилог меча у Турској против Трабзона бити другачији. 

- Задовољни смо приступом и начином на који смо одиграли утакмицу, резултатом наравно не можемо бити задовољни и сматрам да није реалан. Ипак и поред тога морамо да се окренемо следећим изазовима како у првенству, тако и у Европи. Што се тиче утакмице против Трабзона, спремаћемо се као и за Монако, свесни смо значаја и да је веома битно да остваримо позитиван резултат. Ово је био само први меч, има још пет утакмица, показало се и ранијих година да један пораз не мора ништа да значи, а уз мало среће која нам је недостајала против Монака, сигуран сам да можемо и до сва три бода.

Strahinja Eraković i Đorđe Gordić
Страхиња Ераковић и Ђорђе Гордић / Извор: МН Press

Говорио је и о летошњим доласцима у Љутице Богдана. 

- Појачања су одлична, како играчки, тако и са људске стране. Брзо су се уклопили у екипу што је веома битно, јер ове сезоне нема превише времена за прилагођавање. Како време буде текло верујем да ће то још боље изгледати. Ми смо један тим, нема превише одвајања. Свиђа им се Београд, навијачима су одушевљени, живот у Србији им прија, што је важно како би били фокусирани на терен.

Дефанзивац је овог лета често био на корак од одласка са Маракане, али је крајем прелазног рока одлучио да се обавеже на још "четири године љубави" са црвено-белима. 

- Било је доста приче о трансферу, али морам да кажем да сам мислима током тог периода био усмерен искључиво на Црвену звезду, то је потврдио и мој продужетак уговора. Прија интересовање других клубова, то је наравно показатељ да добро радим и да сам примећен, али док не буде дошао прави тренутак сигурно да нећу напуштати клуб који волим и који ми је толико тога пружио.

"Само Звезда." 

- Када сам био дете и тренирао у Омладинској школи Црвене звезде сан ми је био да заиграм за Звезду, тај сан се и остварио. Што се тиче емоција не постоји клуб који то може да ми замени, волео бих наравно да заиграм у највећим европским тимовима, али ће то бити само потврда мог рада и квалитета, док је играње за Звезду био сан - био је искрен Ераковић на питање да ли има жељу да заигра за неки други тим поред Црвене звезде.

Strahinja Eraković
Страхиња Ераковић / Извор: МН Press

Сјајне партије крунисане су позивом селектора Драгана Стојковића Пиксија у национални тим за мечеве Лиге нација у јуну. 

- Велика је част заиграти за репрезентацију, осетио сам то као јако млад играч и захвалан сам селектору на позиву. Надам се да је то само почетак моје дугогодишње репрезентативне каријере, момци су ме одлично прихватили, али нисмо имали превише времена за разговор.

И за крај, Звездин "Чупа" се дотакао и свог надимка који је добио, наравно, због фризуре. 

- Планирам да задржим надимак, по томе сам препознатљив. Не планирам да мењам фризиру у неко скорије време - завршио је Ераковић. 

Најновије вести о ФК Црвена звезда можете наћи ОВДЕ.

БОНУС ВИДЕО: Погледајте кошаркаше Србије како стижу у Београд