Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЗВЕЗДА ОД 5 ДО 10: Овако се осваја КОМПЕТИШН, али… Свемоћни Борјан неће довека моћи да вади флеке, Катаи = уметност игре

06.11.2020. 08:55
Пише:
Србија Данас/ Н. Р.
Dejan Stanković
Дејан Станковић / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Оцене фудбалера црвено-белих за победу над Гентом (2:1) у трећем колу Лиге Европе..

Милан Борјан: Кад је тешко – капитен! Поново је голман Црвене звезде вадио кестење из ватре као небројено пута у европским утакмицама. Зицер Гента који је скинуо у последњим тренуцима меча су сви видели у голу, али не и вођа ове генерације. Током меча био несигуран приликом исуцавања лопте, али ко сме нешто да му приговори после још једне пантерске бравуре вредне три бода у Лиги Европе. Оцена: 8.

ОВО СЕ НЕ ПАМТИ НА МАРАКАНИ У 21. ВЕКУ: Звезда је против Гента исписала ИСТОРИЈУ!

ОВО СЕ НЕ ПАМТИ НА МАРАКАНИ У 21. ВЕКУ: Звезда је против Гента исписала ИСТОРИЈУ!

ДЕКИ СКАЧЕ, ЛУДУЈЕ НА ТРИБИНИ: Па, где се то попео!? Станковић направио ШОУ после Катаијеве лепотице (ВИДЕО)

ДЕКИ СКАЧЕ, ЛУДУЈЕ НА ТРИБИНИ: Па, где се то попео!? Станковић направио ШОУ после Катаијеве лепотице (ВИДЕО)

ДЕЛИЈЕ ОЧИМА НЕ ВЕРУЈУ: Потез играча Гента оставио је све у ЧУДУ, јурио је Звездиног јунака... (ВИДЕО)

ДЕЛИЈЕ ОЧИМА НЕ ВЕРУЈУ: Потез играча Гента оставио је све у ЧУДУ, јурио је Звездиног јунака... (ВИДЕО)

СОЛСКЈЕР ЈЕ ВЕЋ БИВШИ: Јунајтед доводи тренера којег су запамтили навијачи Звезде

СОЛСКЈЕР ЈЕ ВЕЋ БИВШИ: Јунајтед доводи тренера којег су запамтили навијачи Звезде

 

Милан Гајић: Трудио се, прикључивао нападу црвено-белих по десном боку, често остајао у ситуацији “један на један”, али није успевао да пробије. Овога пута много оптерећенији је био одбрамбени блок Звезде са леве стране, а Гајић је на својој половини коректно одрадио посао. Оцена; 6,5.

Милош Дегенек: Није имао среће код првог гола гостију, пошто га је лопта закачила, преварила Борјана и завршила у мрежи црвено-белих. Имао је много посла, у финишу када је ушла вода у уши мирножом поптуно оправдао квалитет. Оцена: 7.

Немања Милуновић: Партија за заборав. Несигуран у додавањима као на једном од претходних вечитих дербија када је кидао живце навијачима Црвене звезде. Тако не сме да се игра у такмичењу као што је Лига Европе. Поправио утисак у финишу када се одбрана домаћина повијала као класје пред Бајерном, пардон Гентом. Оцена: 5.

Марко Гобељић: Дувала је промаја по левом боку у првом полувремену, али за то је најмање крив Гобељић. Звездин универзалац поново је дошао на место које му не припада по фудбалским параметрима, пошто Милан Родић четврту годину заредом нема достојну алтернативу на позицији левог бека. Многи ће памтити велики промашај и погођену стативу при резултату 2:1 када је могао да реши утакмицу, а добронамерни како је пресекао акцију гостију, онда и асистирао за гол Канге. Оцена: 6,5.

Marko Gobeljić i Nebojša Milošević
Марко Гобељић и Небојша Милошевић / Извор: МН Press

Секу Саного: У дуелу са шампионом Белгије огољене су слабости снажног дефанзивног везисте. Каснио је у дуелима, остајао у међупростору, у другом полуврменеу није га било нигде да стане на лопту у зачетку акција, како би црвено-бели повезали три крштена паса. Ходајућа опасност по ривале, али и свој тим. Зарадио већ трећи жути картон, неће га бити у наредној рунди у Генту. Оцена: 5,5.

Гелор Канга: Подсетио је Габонац на своје минијатуре у мечевим са Спартом и Краснодаром пре три сезоне. Хладнокрвна реализација у 13. минуту одшкринула је врата тријумфа српском тиму. Изборио је прекршај из којег је Катаи постигао победоносни гол, али је временом почео да “заостаје” у дефанзивним задацима, вероватно као последица паузе због корона вируса. Оцена: 7,5.

FK Crvena zvezda
ФК Црвена звезда / Извор: МН Press

Мирко Иванић: Још једна потврда добре форме није крунисана поготком. Поново је некадашњи везиста БАТЕ Борисова био надахнут у нападачким акцијама у првом полувремену, али је у 63. минуту препустио место на терену Његошу Птровићу. Можда и прерано, јер Звезда после његовог изласка није могла да изађе из мишије рупе у коју је увукао Гент. Оцена: 7,5.

Александар Катаи: По три, чак и четири играча пратила су Звездиног виртоуза, није могао сам ни на чај на полувремену. Опалио је по пречки у последњим секундама првог полувремена. Ако граната није погодила циљ, јесте “кифлица са џемом” у 59. минуту. Слободан ударац достојан славних претходника у дресу клуба из Љутице Богдана. Аплаудиралу су му на голу сигурно и Драган-Пикси Стојковић и Роберт Просинечки. И да не заборавимо, у другом полувремену значајно поправио игру у дефанзиви, гризао и уклизавао као да је штопер. Оцена: 8,5.

Ел Фарду Бен: Није га било у нападима по десном боку, али је вредно помагао Гајићу у дефанзиви. Ипак, од њега се очекивало више у мечу у којем је сваког часа могла да се догоди детонација која би разорила европске амбиције црвено-белих. Оцена: 6.

Дијего Фалћинели: Прави италијански нападач, задржавао лопту и рвао се и са по двојицом дефанзиваца Гента. Није тип играча који после примљене лопте може да побегне чувару у контранападу као што је било ситуацијау другом полувремену, али је као врабац скупљао сваку мрвицу бачену од стране саиграча, који су дисали као на шкрге у последњих 20-ак минута. Оцена: 7.

Aleksandar Katai
Александар Катаи / Извор: МН Press

РЕЗЕРВЕ

Његош Петровић (од 63. минута): Требало је да унесе мирноћу у везном реду, да у пару са Саногом утиша осице из гостујућег табора. Није успео у свом задатку, али далеко од тога да је он одговоран што домаћин у финишу утакмице није имао “и” од игре. Оцена: 6.

Радован Панков (од 83. минута): Ушао у тренутку када је Звезда тонула у живо блато, али је допринео да мрежа чудесног Борјана остане нетакнута у другом полувремену. Без оцене.

Вељко Николић и Срђан Спиридоновоћ (од 90. минута). Мало времена да би се анализирао њихов учинак. Без оцене.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Када је Дејан Станковић после лоше игре и победе над Пролетером изјавио у Новом Саду да се “овако осваја компетишн” (читај: првенство) zlonamerrni су му се подсмевали на друштвеним мрежама. Е, баш овако као против Гента, се презимљава у Европи.

Имаће млади стратег црвено-белих пуне руке посла да лепом за око офанзивном фудбалу догради црту коректне дефанзиве у италијанском стилу. Црвено-бели су имали среће да су се намерили на Гент, а не на јачег ривала. Црне рупе виђене у дуелу са Араратом поново су се појавиле, овога пута на терену стадиона “Рајко Митић” и други пут нису кажњене.

Првак Србије је деловао за нијансу прибраније од тренутка када је у игру ушао трећи штопер. Можда је то, ипак, права Звездина звезда водиља за битке на европској сцени. Уз обавезна два-три врло квалитетна појачања – на позицији штопера, резервног левог бека и задњег везног. Због победе ОЦЕНА 7.