Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПАРТИЗАН СЛАВИО У МОЛДАВИЈИ: Црно-бели победом започели ”европско пролеће”

16.02.2023. 22:52
Пише:
Србија Данас
FK Partizan
ФК Партизан / Извор: МН Press

Велики испит у Кишињеву...

Београдски Партизан победом је започео еврпско пролеће. Црно бели су у борби за осмину финала Лиге конференција на гостовању у Молдавији, савладали екипу Шерифа резултатом 0:1.

ИСТИНА ЈЕ: Фудбалер Партизана отишао на позајмицу у АРСЕНАЛ

ИСТИНА ЈЕ: Фудбалер Партизана отишао на позајмицу у АРСЕНАЛ

ПАРТИЗАН ЈЕ ИЗНАД СВИХ НАС: Јојић пружио подршку бившим саборцима пред двомеч са Шерифом

ПАРТИЗАН ЈЕ ИЗНАД СВИХ НАС: Јојић пружио подршку бившим саборцима пред двомеч са Шерифом

САМПДОРИЈА ИЗБЕГЛА БАНКРОТ: Станковић се ОДРЕКАО ПЛАТЕ коју је чекао ЧЕТИРИ МЕСЕЦА!

САМПДОРИЈА ИЗБЕГЛА БАНКРОТ: Станковић се ОДРЕКАО ПЛАТЕ коју је чекао ЧЕТИРИ МЕСЕЦА!

Домаћи тим је већ у првих шест минута два пута ''загрејао дланове'' голмана Партизана Александра Поповића. Нису то биле неке изразите прилике, али је тим раним интервенцијама голман црно-белих стекао сигурност за наставак меча.

Управо он је имао главну улогу у екипи Партизана током првог полувремена, када је у неколико наврата бранио ''зицере'' противничким играчима.

То је посебно дошло до изражаја у 22. минуту, када је после центаршута са десне стране Тапсоба шутирао главом и погодио пречку. Лопта се одбила до Бадола чији ударац у ситуацији један на један зауставља Поповић изванредном интервенцијом.

Четири минута касније нова опасност по гол Партизана коју је отклонио Марковић. Он је изблокирао шут Атијемвена искоса са десне стране и избио лопту у корнер.

Тек тада Партизан почиње да се буди и у нападу, извели су црно-бели пар обећавајућих акција, али и даље без иједног шута ка противничком голу.

На другој страни, Шериф је опасно припретио и у 35. минуту, када је Фејса лоше реаговао на ивици казненог простора, лопта је на крају дошла до Талала чији ударац са десетак метара зауставља Александар Поповић још једном бравурозном одбраном.

Финиш првог полувремена протекао је у знаку Рикарда Гомеша који је најпре у 41. минуту упутио први шут ка противничком голу искоса са десне стране, да би четири минута касније погодио мрежу за вођство Партизана од 1:0.

Очекивано, домаћи тим је од самог почетка другог полувремна покушао да изврши притисак на половини Партризана и одмах је Тапсоба био у велиој прилици после лоше реакције Вујачића. Нападач Шерифа је шутирао са леве стране, али је Поповић још једном успео да сачува своју мрежу.

Непун минут касније Игор Вујачић несмотрено реагује на средини терена у покушају да дође до лопте. Оштро је стартовао на Талала, а судија је после прегледаног снимка показао штоперу Партизана пут у свлачионицу.

Црно-бели су тако наставили меч са играчем мање на терену, тренер Петрић је морао да изведе Белића, а да на терен пошаље младог штопера Михајла Илића. На другој страни, Талал због повреде није могао да настави меч, а заменио га је Мумуни.

У финишу, играо се 88. минут, најпре млади Илић одлично реагује у свом казненом простору и отклања опасност, а одмах затим је уследила контра Дијабатеа кога као последњи играч одбране прекршајем зауставља Гарананга.

Судија је одмах показао црвени картон Гарананги, али је на интервенцију из ВАР собе отишао да погледа снимак који је показао да је Дијабате претходно играо руком, па ни од црвеног картона за штопера Шерифа, ни од прекршаја за Партизан није било ништа.

У надокнади времена која је трајала дуже од седам минута, домаћи су извршили нови притисак, али ослабљени црно-бели успели да сачувају своју мрежу.

Детаљнији ток меча можете испратити у наставку текста.

ШЕРИФ - ПАРТИЗАН 0:1

Друго полувреме

90 и7
КРАЈ МЕЧА!!! Партизан односи победу из Молдавије, те пред реванш у Београду има предност од 1:0
90. Мимуз
ЧАК СЕДАМ МИНУТА НАДОКНАДЕ!
90. Минут
ПОНИШТЕН ЦРВЕНИ КАРТОН! Након интервенције ВАР-а утврђено је да је Дијабате пре фаула играо руком, те је црвени картон за Шериф поништен.
88. Мимут
ЦРВЕНИ КАРТОН! Штопер Шерифа грубо је зауставио Дијабатеа у продору, те је немачки судија одмах показао црвени картон!
82. Минут
Мирнији период игре у Молдавији! Играчи Шерифа углавном су на половини београдског клуба, у офанзиви. Међутим, играчи Партизана који су се повукли у дефанзивну добро обављају посао.
71. Минут
Патрик Андраде мења уморног Квинсија Менига. Појачао је Петрић леви бок. У међувремену је и Поповић зарадио жути картон због приговора.
67. Минут
ОФАНЗИВА ДОМАЋИХ! Шериф је имао досуђен слободан ударац са нешто више од шеснаест метара од гола. Шутирао је Кабу али се лопта одбила од живог зида. Наставља се жестока офанзива гостију.
60. Минут
ШАНСА ЗА ПАРТИЗАН! Поново је севнула контра црно-белих, Мених је добио лопту имао је отворен пут ка голу, одлучио се на ударац, али је голман Шерифа успео да одбрани тај ударац.
53. Минут
Измена у Партизану! Михајло Илић је заменио Кристијана Белића.
49. Минут
ЦРВЕНИ КАРТОН! Вујачић је у намери да избије лопту, налетео отвореним ђоном на Талата. Судија је испрва показао жути картон, али је након интервенције ВАР-а ту одлуку поништио и Вујачића искључио из игре.
47. Минут
Неспретна реакција одбране црно-белих, шут Тапсобе, али Поповић је ухватио "живу лопту".
46. Минут
Почело је друго полувреме утакмице у Кишињеву!

Прво полувреме

45 2
КРАЈ ПРВОГ ПОЛУВРЕМЕНА! Партизан одлази на одмор са голом предности.
45. Минут
ГОООЛ!!! Сјајна контра Партизана, Мениг и Рикардо су је предводили. Стигла је лопта до Гомеша који је искоса упутио ударац, лопта је од блока, преваривши голмана, завршила у мрежи. Партизан води у Молдавији са 0:1!
41. Минут
БРАНИ КОВАЛ! Рикардо је упутио снажан ударац "из мртвог угла" али је голман Шерифа инстинктивно реаговао и одбранио овај ударац. Остаје 0:0!
35. Минут
ПОПОВИЋ ПОНОВО СПАСАВА! Тапсобо се изборио за лопту и упосило Тилала који је упутио ударац са неких 17 метара, али успео је инто да одбрани голман Партизана Поповић!
29. Минут
ШАНСА ЗА ПАРТИЗАН! Одличан центаршут Рикарда у шеснаестерац домаћих. Дијабате је натрчавао на ту лопту али је тик пред њега интервенисао Кпозо.
24. Минут
ШЕРИФ ТРАЖИ ПЕНАЛ! Диоп је пао, али чини се прелако, тако да је судија Осмерс одмахнуо руком и показао да се игра даље.
22. Минут
ПОПОВИЋ СПАСАВА ПАРТИЗАН! На сјајан центаршут на ивици петерца Партизана сјајно је одреаговао Тапсобо који је главом погодио пречку. Лопта се одбила, а одбрамбени играч црно-белих је протествовао код судије те није приметио да се нападач Шерифа, Атимвена домогао лопте са 4 метра упутио ударац ка голу, али Поповић је успео да укроти лопту, по срећу Партизана...
16. Минут
НОВИ ШУТ ДОМАЋИХ! Тапсоба је још једном шутирао, али преко гола Поповића. Није то било нарочито опасно по чувара мреже Партизана.
11. Минут
Рововска борба у Молдавији! Углавно се око лопте боре на средини терена, међутим играчи Шерифа диктирају темпо игре и у констатном су пресингу.
05. Минут
ШАНСА ЗА ШЕРИФ! Изведен је кратки корнер који је збунио одбрану Партизана. Вујачић је успео да избије лопту ка ивици шеснаестерца али је одатле Тапсоба упутио ударац који је рутински зауставио голман Партизана Поповић.
02. Минут
Агресивно је кренуо Партизан! Била је лопта у шеснаестерцу домаћих, Рикардо је покушавао да пронађе простор за шут или додавање, али није успео.
01. Минут
Утакмица је почела!!!

 

Шериф: Ковал, Зохури, Гарананга, Кики, Кпозо, Диоп, Бадоло, Кјабу, Талал, Тапсоба и Атјемвен.

Партизан: Поповић, Филиповић, Вујачић, Марковић, Шеховић, Белић, Фејса, Natho, Мених, Дијабате и Рикардо.

Два тима ће се, због политичке ситуације, састати у Кишињеву, а не Тираспољу, на стадиону без присуства гледалаца.

Партизан је до ове фазе такмичења стигао пошто је у групи са Ницом, Келном и Словацком, завршио као други на табели.

Атмосфера у редовима српског вицешампиона је пољуљана, након тешког пораза од Младости ГАТ (4:0) у Суперлиги.

Што се тиче Шерифа, тој екипи полусезона још увек није почела, а до 1/16 финала овог такмичења дошли су након испадања из Лиге Европе.

Шериф је у групи са Сосиједадом, Манчестер јунајтедом и Омонијом био трећепласиран са шест освојених бодова.

Партизан и Шериф су се последњих пут састајали 2005. у квалификацијама за Лигу шампиона, када су црно-бели славили у два наврата по 1:0.

Тренер Партизана Гордан Петрић послао је упозорење појединцима из тима да би требало да поведу рачуна због приватних тренинга.

– Није проблем моја наивност у смислу ко је играо и систем игре. Био сам наиван током целе недеље и нисам реаговао. Неки играчи се у оптеретили тренинзима ван Земунела и то се приметило. Дешавало се раније, причао сам шта може да се деси, али ако не уђете у нечије копачке... Они који приватно тренирају требало би да обрате пажњу - истакао је Петрић.

 

Најновије вести о ФК Партизан прочитајте ОВДЕ.

БОНУС ГАЛЕРИЈА

Погледајте како изгледа Келен, супруга Жуниња, фудбалера Митјиланда

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.