Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЗВЕЗДА ИЗВРШИЛА ПРИТИСАК НА ПАРТИЗАН: Журка Иванића и Катаија "на крову", Охи наставио голгетерски низ (ВИДЕО)

03.03.2022. 14:19 17:02
Пише:
Србија Данас
Aleksandar Katai i Mirko Ivanić
Александар Катаи и Мирко Иванић / Извор: МН Press

Црвено-бели сигурни у малом градском дербију.

Црвена звезда је “оверила” победу у 166. вечитом дербију и лако савладала Вождовац на традиционално незгодном гостовању 3:0 (1:0).

ОСВАЈАЧ ТРИ ТИТУЛЕ СА ЦРНО-БЕЛИМА О ПОНУДИ ЗВЕЗДЕ: Терзић ми је рекао "само ти кажи јеси ли спреман да дођеш, све ћемо решити"

ОСВАЈАЧ ТРИ ТИТУЛЕ СА ЦРНО-БЕЛИМА О ПОНУДИ ЗВЕЗДЕ: Терзић ми је рекао "само ти кажи јеси ли спреман да дођеш, све ћемо решити"

МАЛЕР ЗА ЗВЕЗДУ: Без једног од најбољих до Ренџерса?

МАЛЕР ЗА ЗВЕЗДУ: Без једног од најбољих до Ренџерса?

ПОЗНАТЕ ЦЕНЕ КАРАТА ЗА ЗВЕЗДА – РЕНЏЕРС: Навијаче чека и посебно изненађење, спрема се спектакл

ПОЗНАТЕ ЦЕНЕ КАРАТА ЗА ЗВЕЗДА – РЕНЏЕРС: Навијаче чека и посебно изненађење, спрема се спектакл

Тим Дејана Станковића избио је на лидерско место Суперлиге, барем на кратко, с обзиром на то да Партизан игра против Младости из Лучана од 17 часова и пет минута.

Црвено-бели су озбиљно приступили мечу “на крову”, где су се опекли пре пет година, када су остали без титуле због пораза у комшилуку.

Овога пута Звезда је контролисала меч од почетка до краја, а после гола Иванића у 34. минуту гости су се опустили и затим славили убедљиву победу.

Најлепши тренутак на утакмици је био погодак Александра Катаија из слободног ударца у 59. минуту за 2:0, а лепу акцију стрелаца првог и другог поготка за 3:0 крунисао је Норвежанин Охи трећим голом у првенству од доласка из Молдеа.

Ohi Omoižuanfo
Охи Омоижуанфо / Извор: МН Press

Већ у недељу Звезду чека нови изазов у Суперлиги. На прославу клупског рођендана стиже Нови Пазар. Овај дуел је на програму у 16.15 часова на стадиону “Рајко Митић”.

Како је текао меч на Вождовцу из минута у минут прочитајте у наставку извештаја.

Вождовац - Црвена звезда 0:3 (0:1)

Судија: Дејан Трифковић.

Стрелци: Иванић у 34, Катаи у 59, Охи у 66. минуту.

Вождовац (4-1-4-1): Крунић, Миловић, Мијаиловић, Пантовић, Стоисављевић (од 62. Дамјановић), Ајдиновић (од 62. Машовић), Пуртић, Кеита, Ћирковић, Ивезић, Хајдин.

Црвена звезда (4-4-2): Борјан, Пићини (од 70. Гајић), Панков, Драговић, Ераковић - Саного(од 70. Крстовић), Срнић, Иванић (од 82. Станковић), Катаи (од 82. Мотика) - Павков, Охи (од 70. Бен).

Крај меча.

88. минут
Оштар шут Срнића преко гола.
85. минут
Повређен је Милан Борјан, указује му се помоћ, пошто је пао после једног испуцавања лопте. Наставио је меч капитен црвено-белих.
82. минут
Ван терена су и најбољи фудбалери ЗвездеИванић и Катаи, шансу су добили Немања Мотика и Никола Станковић. Звездина будућност је добила десетак минута да покаже потенцијал.
70. минут
Питање победника је решено, Дејан Странковић ће одморити Пићинија, саногоа и Охија. У игру су ушли Милан Гајић, Ненад Клрстичић и Ел Фарду Бен.
66. минут
0:3, Охи! Ситан вез Катаија и Иванића, асистенција Иванића ка Охију који се поклонио и ударцем главом проследио лопту у мрежу домаћина.
59. минут
ГОЛ! Катаи још једном показује зашто је Магико! Феноменалан погодак из слободног ударца са 20-так метара - 0:2. Пребацио је живи зид у стилу Звездиних легенди Драгана Стојковића и Роберта Просинечког.
51. минут
Жути картон за Ераковића због повлачења Ћирковића.

 

50. минут
Прва претња у наставку сусрета! Катаи је центрирао са 30-так метара, али Хајдин рутински отклања опасност из свог шеснаестерца.

 

Почело је друго полувреме!

Крај првог полувремена, заслужена предност гостију 0:1.

39. минут
Нови покушај Иванића, овога пута слаб шут - поред гола.
34. минут
Иванић! Црвена звезда води са 1:0. Одлични везиста упутио је шут, лопта је погодила Ивезића и преварила голмана Крунића.

 

31. минут
Иванић је наместио шансу Пићинију, а Италијан је уместо ка голу упутио лопту ка срцу казненог простора Вождовца и упропастио одличну асистенцију Звездине "четворке".
26. минут
Пречка! Умало да Црвена звезда поведе после неспретног играња дефанзивца домаћина Миловића који је покушао да избаци лопту, а погодио је оквир свог гола. Претходно је центрирао Катаи.
19. минут
Распламсала се борба, Пантовић је лукаво шутирао, Борјан крајњим напором избацио лопту у корнер после атрактивне параде.Најбоља шанса за Вождовац у досадашњем делу меча.
17. минут
Ераковић је ћушнуо лопту са леве стране у шеснаестерац, Катаи је успео да упути ударац ка голу Вождовца из тешке позиције, али нови гол аут.
15. минут
Покушао је и Охи, али непрецизно.
13. минут
Прва опаснија акција Вождовца, али после центаршутаса деног бока лопта је прелетела све у казненом простору гостију. Звезда је извела брз контранапад, али је Иванић иборио само корнер.
8. минут
Гужва у казненом простору домаћина после корнера, али ништа од ове акције црвено-белих.
3. минут
Прва шанса за Црвену звезду и то одлична. Катаи је центирао са левог крила, Павков шутирао главом под пречку, али је сјајно реаговао голман Крунић и избацио лопту у корнер.

Суперлига, 25. коло

Уторак

Нови Пазар - Раднички Крагујевац 0:1 (0:0) 

Пролетер - Спартак Суботица 0:3 (0:2)

Среда

ТСЦ - Радник Сурдулица 0:0

Металац - Раднички Ниш 1:1 (1:1)

Колубара - Војводина 1:0 (1:0)

Чукарички - Напредак 3:0 (2:0)

Четвртак

Вождовац - Црвена звезда 0:3 (0:1)

Партизан - Младост Лучани (17:05)

Најновије вести о ФК Црвена звезда прочитајте ОВДЕ.

БОНУС ГАЛЕРИЈА

Погледајте како изгледа Тамара, супруга Славка Вранеша.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.