Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ОРЛОВИ ПРОПУСТИЛИ ПРИЛИКУ У ЉУБЉАНИ: Словенци за пет минута стигли до ремија (ВИДЕО)

12.06.2022. 19:51
Пише:
Србија Данас
Fudbalska reprezentacija Srbije
Фудбалска репрезентација Србије / Извор: МН Press

Први реми Србије у Лиги нација.

Фудбалска репрезентација Србије ремизирала је са Словенијом 2:2 (2:0) у мечу четвртог кола групе Б 4 Лиге нација одиграном на стадиону ''Stožice'' у Љубљани. Орлови су имали предност после првог полувремена, али су Словенци за пет минута игре у наставку успели да постигну два гола и изобре реми.

Mozzart части: Квота на победу Србије је највећа на свету

Mozzart части: Квота на победу Србије је највећа на свету

ПОСЛЕ ПРИЧЕ О ПАРТИЗАНУ: Андреа Пирло нашао ангажман, тренираће бившег нападача Црвене звезде

ПОСЛЕ ПРИЧЕ О ПАРТИЗАНУ: Андреа Пирло нашао ангажман, тренираће бившег нападача Црвене звезде

САНОГОВА БУДУЋНОСТ НЕИЗВЕСНА, А ИВАНИЋ И КАТАИ... Терзић открио оно што све занима - ПОТПИСУЈЕ ДЕСНО КРИЛО!

САНОГОВА БУДУЋНОСТ НЕИЗВЕСНА, А ИВАНИЋ И КАТАИ... Терзић открио оно што све занима - ПОТПИСУЈЕ ДЕСНО КРИЛО!

Од старта су Орлови показалои да су бољи тим од Словеније. Митровић је већ у 6. минуту запретио главом, али је Облак био на месту да би два минута касније после сјајне акције Малденовића и убацивања на петерац Живковић довео Орлове у вођство. Наставили су изабраници селектора Драгана Стојковића да нападају, а у 12. минуту је Тадић имао добар покушај из слободног ударца који је завршио поред гола. Уследио је нешто мирнији период, да би Словенци запретили први пут у 30. минуту када је шут Шешка зауставио Вања Милинковић-Савић. Пет минута касније Србија је водила 2:0. Тадић је центрирао, највиши у скоку био је по обичају Александар Митровић који је савладао Облака и дуплирао вођство Србије. Имала је Србија још једну добру прилику после убацивања Живковића, али је Лукић мало закаснио на лопту и послао је преко гола, али су Орлови заслужено на великом одмору имали два гола предности.

Улазак Шпорара на полувремену донео је Словенији потребну агресивност и то се домаћину врло брзо исплатило. Играо се 48. минут када је Шпорар побегао Миленковићу и проиграо Черина који је савладао Милинковић-Савића и смањио на 2:1. Изгледала је Србија деконцентрисано у тим тренуцима и Словенија је то искористила у 53. минуту да стигне до изједначења када је Шешко избегао офсајд замку и успео да постигне гол. Шешко је у 61. минуту још једном запретио после контра напада, али је Милинковић-Савић успео да заустави његов шут, да би одмах у наредном нападу Костић покушао, али је и Облак био сигуран. Напади Србије нису били толико течни као у првих 45 минута, а  у 69. минуту је Митровић имао још једну лепу прилику, али је послао лопту поред гола, да би у 76. Радоњић покушао искоса са десне стране, али је и његов шут завршио поред гола. Последњу добру прилику Србија је имала у 83. минуту када је Јовић главом шутирао, али је лопта завршила поред гола, а то је била и последња добра шанса на мечу па је остало 2:2.

 

СЛОВЕНИЈА - СРБИЈА 2:2 (0:2)

СТАДИОН: Стожице

СУДИЈА: Маурицио Маријани (Италија)

СТРЕЛЦИ: Живковић 9, Митровић 35 - Черин 48, Шешко 53.

СЛОВЕНИЈА: Облак - Брекало (од 46. Балковец), Бијол, Мевља (од 84. Горенц Станковић), Карничник, Черлин, Куртић, Сикошек (од 78. Вербич), Зајц (од 46. Чрнигој), Шешко, Челар (од 46. Шпорар).

СРБИЈА: В. Милинковић Савић, Миленковић, Вељковић, Павловић, Живковић (од 46. Радоњић), Максимовић (од 85. Рачић), Грујић (од 66. Милинкови-Савић), Младеновић (од 56. Јовић), Лукић (од 56. Костић), Тадић - Митровић.

 

90 6. минут
Крај меча у Љубљани, Словенија и Србија одиграли су нерешено 2:2.
85. минут
Шутирао је Миленковић, али није то добро учинио и лопта је отишла високо преко гола. Измена у Србији, Максимовић је изашао, а ушао Урош Рачић.
83. минут
Јовић је имао добру прилику, али није је добро захватио и лопта је отишла поред гола.
76. минут
Радоњић је покушао искоса са десне стране, али је лопта отишла поред гола.
69. минут
Митровић је захватио лопту главом, али је она отишла поред гола.
65. минут
Још једна измена у Србији, Грујића мења Сергеј Милинковић-Савић.
62. минут
Тадић је лопта пређшла преко ноге и умало је изненадио Облака који је ипак био опрезан.
61. минут
Словенци су много боље заиграли у другом полувремену, Шеко је шутирао после контра напада, али је Милинковић-Савић био на месту. Већ у наредном нападу је Костић шутирао, али је Облак одбранио.
56. минут
Двострука измена у Србији, Јовић и Костић су ушли уместо Младеновића и Лукића.
53. минут
2:2!!! Словенија стиже до изјеначења за само осам минута у другом полувремену. Шешко је избегао офсајд замку и савладао Милнковић-Савића.
51. минут
Митровић је добро шутирао са 16 метара, Облак је одбранио, али је помоћни судија сигнализирао офсајд.
48. минут
1:2!!! Словеније је смањила заостатак. Шпорар је побегао Миленковићу и убацио у шеснаестерац, а Черин је са 11 метара савладао Милинковић-Савића.
46. минут
Почело је друго полувреме. Измена у Србији, Радоњић је ушао уместо Живковића. Трострука измена у редвоима Словеније. Изашли су Брекало, Зајц и Целар, а ушли Балковец, Црнигој и Шпорар.

ДРУГО ПОЛУВРЕМЕ

 

45 2. минут
Добра прилика за Србију, Живковић је убацио, али Лукић није успео да на време стигне и добро захвати лопту. Крај првог полувремена.
35. минут
0:2!!! Србија је дуплирала вођство, стрелац је Александар Митровић. Тадић је сјајно центрирао, а Митровић био највиши у скоку и матирао Облака.
30. минут
Први покушај Словенаца, Шешко је добро шутирао, али је Вања Милинковић-Савић избацио лопту у корнер.
26. минут
И даље Србија има иницијативу, Орлови у потпуности контролишу дешавања на терену.
12. минут
Тадић је пробао из слободног ударца после кратког додавања Живковића, али је лопта отишла преко гола. Србија од старта доминира у Љубљани.
8. минут
0:1!!! Води Србија. Младеновић је успео да центрира на петерац, а на правом месту био је Андрија Живковић и главом постигао погодак.
6. минут
Прва прилика за Србију, Тадић је убацио лопту у шеснаестерац из слободног ударца, Митровић је покушао главом, али је Облак био на месту.
1. минут
Почела је утакмица у Љубљани.

ПРВО ПОЛУВРЕМЕ

 

 

БОНУС ГАЛЕРИЈА

Погледајте како изгледа Келен, супруга Жуниња, фудбалера Митјиланда

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.