Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

БИТНО ЈЕ ЗВАТИ СЕ ДУШАН: Влаховић искупио грешку Рајковића (ВИДЕО)

12.10.2021. 20:19
Пише:
Србија Данас
Fudbalska reprezentacija Srbije
Фудбалска репрезентација Србије / Извор: МН Press

Србија освојила нова три бода.

Репрезентација Србије савладала је Азербејџан са 3:1 (1:1) у осмом колу групе А, у оквиру квалификација за Светско првенство у Катару наредне године на стадиону ''Рајко Митић''. Орлови су  одиграли добар меч, али и пропсутили велики број шанси којим су много раније могли да реше питање победника.

Mozzart даје највеће квоте на свету: Украјина 1,85, Пољска 2,10, Швајцарска 1,25!

Mozzart даје највеће квоте на свету: Украјина 1,85, Пољска 2,10, Швајцарска 1,25!

УЕФА ПОПУТ ЕВРОЛИГЕ: Спрема САБОТАЖУ пред Светско првенство! Хоће ли ФИФА реаговати?

УЕФА ПОПУТ ЕВРОЛИГЕ: Спрема САБОТАЖУ пред Светско првенство! Хоће ли ФИФА реаговати?

Већ у 11. минуту Влаховић је погодио стативу и најавио да ће ово бити његов меч, да би три минута касније Костић упутио центаршут на пшет метара, а дефанзивац гостију закачио лопту и погодио стативу сопственог гола. Наставили су се нападу Србије, а Орлови су пропустили две прилике у једној акцији у 16. минуту када је прво Лазовић шутирао, али је Мамагомедалијев одбранио тај ударац, да би у наставку Милинковић-Савић погодио стативу. Запретио је и Азербејџан у 20. минуту преко Озобића који је шутирао поред гола. У 23. минуту је Грујић је шутирао преко гола, да би у 30. Влаховић био оборен у шеснаестерцу, а судија је досудио пенал, а Влаховић је преузео одговорност и погодио. Мамагомедалијев је фантастично бранио у Београду пошто је у 39. минуту одбранио Костићев ударац, а затим четири минута касније и Јовићев покушај. Када се чинило да ће Србија на полувреме отићи са вођством, Рајковић је направио невероватну грешку и практично поклонио лопту гостима, а Махмодов је то искористио и донео изједначење Азербејџану.

Није то утицало на Орлове који су у наставку већ у 52. минуту водили 2:1. Милинковић-Савић је са 16 метара шутирао, голма гостију одбранио таман толико да лопта заврши на пречки и затим у корнеру после којег је Лазовић шутирао, Мамагомедалијев кратко одбио, а Влаховић натрчао и постигао други гол на мечу за ново вођство Србије. Абдулајев је само два минута касније опасно запретио, да би му одговорио Јовић у 55. минут, али је погодио само спољни део мреже. Влаховић је био врло расположен па је у 63. минуту покушао атркативно и шутирао поред гола, а минут касније имао две прилике у једном нападу пошто му је голма Азера одбранио ударац са 16 метара, а затим је у наставку шутирао поред гола. у 69. минуту је Митровић који је заменио Јовића имао стопостотну прилику, али је Мамгомедалијев поново успео да одбрани свој гол. У 83. минуту је Тадић ставио тачку на меч са беле тачке пошто је досуђен и други пенал после играња руком у шеснаестерцу Азербејџана, а потом је Србија мирно привела меч крају.

Фудбалска репрезентација Србије вечерас од 20.45 на стадиону ''Рајко Митић'' дочекује селекцију Азербејџана у осмом колу група у оквиру квалификација за Светско првенство у Катару 2022. Србија је у марту савладала у гостима Азербејџан са 2:1.

Орлови су апсолутни фаворит по кладионицама, али то треба да оправдају на терену како би и даље остали у игри за прво место, о којем ће, уколико све прође како очекују навијачи, одлучивати у директном дуелу против Португала.

Селектор Србије Драган Стојковић Пикси морао је да мало промеша састав како би сачувао играче од каротна због којих би могли да пропусте меч против Португала, па тако у стартној постави нема Александра Митровића, Душана Тадића и Немање Гудеља.

 

90 5. минут
Крај меча.
83. минут
3:1!!! Србија има два гола предности, а Тадић је решио питање победника са пенала пошто је најстрожа казна досуђена због играња руком једног играча Азербејџана.
75. минут
Још једна измена у Србији, Радоњић је ушао уместо Костића.
69. минут
Поново се истакао Мамагомедалијев, одбранио је стопостотну шансу Митровићу.
66. минут
Двострука измена у Србији, ушли су Тадић и Митровић, а изашли су Грујић и Јовић.
64. минут
Влаховић је имао две прилике у једном нападу, прво је Мамагомедалијев одбранио његов ударац са 16 метара, да би Влаховић још једном шутирао поред гола.
63. минут
Влаховић је покушао атрактивно, али је шутирао поред гола.
55. минут
Нови напад Србије, Јовић је погодио спољни део мреже са леве стране.
54. минут
Запретио је Азербејџан преко Абдулајева који је шутирао мало поред гола.
52. минут
2:1!!! Поново воде Орлови. Поново је Србија претходно погодила оквир гола, Милинковић-Савић је шутирао, али је Мамагомедалијев закачио лопту таман толико да заврши на пречки. После корнера, Лазовић је шутирао, Мамагомедалијев успео да кратко одбије лопту, а Влаховићу није било тешко да постигне гол.
50. минут
Прва прилика за Србију у наставку, Јовић је покушао главом после убацивања Костића из слободног ударца, али је лопта отишла поред гола.
46. минут
Почело је друго полувреме.

ДРУГО ПОЛУВРЕМЕ

 

45 2. минут
1:1!!! Огромна грешка Рајковића и гости стижу до изједначења. Лоше је примио Рајковић лопту, кратко је избацио, а Махмодов се снашао и постигао гол пре него што је судија означио крај првог полувремена.
43. минут
Још једна велика прилика за Србију, Јовић је покушао главом после центаршута Лазовића, али одлично је интервенисао Мамагомедалијев.
39. минут
Костић је имао добру прилику, снажно је шутирао, али је Мамагомедалијев успео да заустави његов шут.
30. минут
1:0!!! Води Србија голом Влаховића из пенала. Нападач Орлова је и изборио најстрожу казну пошто је оборен у казненом простору и био је сигуран са беле тачке.
23. минут
Још једна прилика за Србију, Грујић је са 17 метара шутирао преко гола.
20. минут
Запретио је озбиљно Азербејџан после контра напада, Озобић је шутирао поред гола са 15 метара.
16. минут
Две одличне прилике за Србију у једном нападу. Костић је центрирао, Лазовић добро шутирао, али је голман гостију одбранио да би Милинковић-Савић шутирао и погодио стативу.
14. минут
Још једна статива Србије, Костић је пробио по левој страни и покушао да убаци на петерац лопту коју је закачио дефанзивац Азербејџана и погодио стативу сопственог гола.
11. минут
Прва прилика за Србију, Влаховић је са 16 метара погодио стативу.
6. минут
Нема за сада прилика на мечу, мада Србија има иницијативу од старта.
1. минут
Почео је меч на стадиону ''Рајко Митић''.

ПРВО ПОЛУВРЕМЕ

 

СРБИЈА - АЗЕРБЕЈЏАН 3:1 (1:1)

СТАДИОН: Рајко Митић

СУДИЈА: Ерик Ламбрехтс (Белгија)

СТРЕЛЦИ: Влаховић 30 пенал и 53, Тадић 83. пенал - Махмудов 45 2.

СРБИЈА: Рајковић, Вељковић, Митровић, Настасић, Лазовић, Лукић, Грујић (од 65. Тадић), Костић (од 75. Радоњић), Милинковић Савић, Јовић (од 65. А. Митровић), Влаховић.

АЗЕРБЕЈЏАН: Магомедалијев, Кривоцјук, Медведев, Хагверди,Хусејнов (од 63. Муталимов), Гарајев, Махмудов (од 84. Мустафајев), Салахли, Абдулвајев (од 73. Нуријев), Дадашов (од 73. Шејдајев), Озобић (од 74. Аласгаров).

 

 

БОНУС ГАЛЕРИЈА

Погледајте како изгледа Милица Ристић, девојка Николе Рађена

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.