Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ГАЈИЋ У ЗВЕЗДИ: Звао ме је и Партизан, али се нисам двоумио (ФОТО)

06.02.2019. 12:05
Пише:
Србија Данас/Д.Н.
Milan Gajić i Mitar Mrkela
Милан Гајић и Митар Мркела / Извор: Србија Данас

Црвено-бели ће се у суботу вратити у Београд.

Милан Гајић је у уторак допутовао у Анталију где се придружио припремама Црвене звезде у којој ће према одредбама уговора бити у наредне три и по године. Представљање дефанзивца, придошлице из Бордоа и капитена омладинске репрезентације Србије организовано је у хотелу "Регнум" у којем су и смештени црвено-бели. 

ГЛЕДАО ЈЕ УТАКМИЦУ СА ТРИБИНА: Због повреде мора раније у Београд (ФОТО)

ПОСЛЕ НОВОГ ТРИЈУМФА: Милојевић ЗАБРИНУТ, а ово је РАЗЛОГ! (ВИДЕО)

Уводну реч имао је спортски директор Митар Мркела (шта је рекао о Иванићу прочитајте ОВДЕ

- Задовољство ми је да представим нашег новог играча. Са Миланом сам разговарао још од првог дана када сам постао спортски директор Звезде. Сада су ти разговори реализовани и срећан сам због тога. Гајић је рођен 1996. године, играо је за ОФК Београд и Бордо. Као репрезентативац (до 20 година) је освојио титулу првака света на Новом Зеланду. Таквог играча смо и тражили. Талентован је, играо за млађе селекције и његов карактер добро познајемо. У иностранству је стекао неке професионалне навике, за које се надам да ће користити и у Звезди. Мислим да добијамо играча који ће дуже времена носити дрес Звезде. Надам се да ће и он нама да помогне - рекао је Мркела, а реч је затим добио новајлија. 

Milan Gajić, Mitar Mrkela i Tanja Šajković
Милан Гајић, Митар Мркела и Тања Шајковић / Извор: Србија Данас

- Пресрећан сам. Разговори су дуго трајали, мада се ја нисам никада двоумио. Остварио се дугогодишњи сан. Имам само речи хвале како сам дочекан. На мени је да се што пре уклопим и да покажем све на терену. Надам се да ће ово да буде лепа и дуга сарадња - казао је Гајић на почетку обраћања, а затим су уследила питања. 

ДЕЛИЈЕ, ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ: Гајић је ПОТПИСАО за Звезду, а његова СУПРУГА је ЛЕПОТИЦА! (ФОТО)

Нови бек црвено-белих се одрекао дела примања, како би дошао у Љутице Богдана. 

- Новац ми није био приоритет. Мислим да сваки фудбалер кад-тад у животу заради. Овде је постојала жеља за овим дресом. Мада не могу ни да кажем да ми Звезда није понудила добар уговор. Ја сам презадовољан и желим да усрећим навијаче, и да се радујемо титулама и Лиги шампиона. 

ЖЕЛЕО ГА ЈЕ ПАРТИЗАН, ДОШАО ЈЕ У ЗВЕЗДУ: Познати финансијски детаљи ТРАНСФЕРА Милана Гајића на Маракану

Постојала је и понуда Партизана...

- Било је контаката, али више са мојим агентом. Али сам звездаш од малена и нисам се двоумио. И њима сам ставио до знања да ни у једном тренутку није постојала дилема о избору. 

Milan Gajić
Милан Гајић / Извор: Србија Данас

Један од "криваца" за долазак је и некадашњи играч Звезде и бивши саиграч у репрезентацији, Вукашин Јовановић. 

- Вуле ми је рекао да се нећу покајати. И он се нада да ће опет обући Звезди дрес... Само ми је позитивно причао о клубу. Даће Бог да још једном заједно освојимо титулу. 

ОГЛАСИО СЕ БИВШИ ЗВЕЗДИН ИГРАЧ: Открио је за кога навија последње појачање црвено-белих (ФОТО)

Конкуренција на позицији десног бека биће велика. 

- То постоји у сваком клубу, и докле год је здрава, у реду је. На стручном штабу је да одлучи, а на мени је да радим. Не сумњам да ћу добијати шансу и да ћу да је користим. Видели сте да су сезоне дуге и има простора за све нас. Сви смо поливалентни играчи, и можемо да покријемо више позиција - рекао је Гајић и открио на којој позицији се најбоље сналази. 

- Пре свега као десни бек, јер сам се на тој позицији и профилисао као играч. Мада сам у Бордоу играо и по левој страни, а у млађим категоријама сам био и у везном реду. У Бордоу су се често мењали тренери и то је био један од пехова. Било је и мањих повреда, али је све то иза мене. Срећан сам што баш сада долазим у Звезду, јер сам у иностранству сазрео. Долазим са професионализмом на највишем нивоу. И осећам се спремно за терет који носи Звездин дрес. Не кријем ни да у перспективи себе видим као члана репрезентације. Било би сулудо да кажем да то не бих волео. Уз неке константне игре, зашто да не? Мада не бих волео нешто преко ноћи, желим да темељно напредујем. У томе Звезда може да помогне. 

Ове сезоне Звезда је играла и у групи Лиге шампиона, са Ливерпулом, Пари Сен Жерменом и Наполијем. 

- Пратио сам редовно. То је опет циљ свих нас, јер мислим да имамо добру екипу. Уз миран и добар рад, али и уз малу срећу на жребу мислим да је изводљиво. Показали да можемо да се носимо са великим тимовима - закључио је Гајић који је потписао на три и по године и задужио дрес са бројем два. 

ГРОФ КОНАЧНО ОТВОРИО ДУШУ: Испао сам НАИВАН! Ево зашто ПРИЧАЈУ да сам изгубио "НАМЕШТЕНУ" титулу (ФОТО)

У петак (15.00) ће црвено-бели одиграти последњу тест утакмицу на припремама у Анталији. Противник ће бити Марибор, а полазак за Београд је планиран за суботу. 

БОНУС ГАЛЕРИЈА

Погледајте како изгледа руска одбојкашица Екатерина Ефимова