Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ГРОБАРИ ИЗДАЛИ САОПШТЕЊЕ: Воде нас НЕДОРАСЛИ људи! Ево коме једино дајемо ПОДРШКУ (ФОТО)

06.09.2018. 13:13
Пише:
Србија Данас
Grobari
Гробари / Извор: Србија Данас

Означили кривце за лоше резултате.

Навијачи Партизана, популарни “Гробари” издали су саопштење поводом актуелне ситуације у клубу. Навијачи са јужне трибине кривце у лошим резултатим а и атмосфери пронашли су у спортском директору Ивици Илиеву и генералном директору Милошу Вазури, а апсолутна подршка дата је новом стручном штабу на челу са Зораном Мирковићем.

Такође, нагласили су да њихову подршку не уживају Ненад Бјековић, Жарко Зечевић, Драган Ђурић и Иван Ћурковић.

ШТА ЋЕ РЕЋИ ГРОБАРИ? Илиеву ОДЗВОНИЛО! Мења га ЛЕГЕНДА црно-белих (ФОТО)

КАКО СЕ РЕШИТИ СУМЕ? У Партизану покушавају да се ОТАРАСЕ најскупљег играча (ФОТО)

Grobari
Гробари / Извор: МН Press

Саопштење преносимо у целости.

– Навијачи Партизана,

У једном од најтежих тренутака у којима се нашао наш клуб у последњој деценији, када се на Партизан обрушио велики терет оркестрираних ванспортских напада од стране наших ривала и појединаца и органа из матичне фудбалске организације, деценијске медијске наклоњености нашим противницима и, благо речено, непоштене судијске организације, на челу нашег фудбалског клуба налазе се људи потпуно недорасли да воде и одбране Партизан у овој непоштеној борби!

Спортски директор Ивица Илиев и директор клуба Милош Вазура директни су кривци за урушавање шампионског тима који је водио Марко Николић. Тим са Леонардом, Ђурђевићем, Евертоном, Миленковићем и осталим носиоцима игре, који су нам донели велику радост освојеном „дуплом круном“, требало је надоградити да би се направио искорак ка Лиги Шампиона и учвршћивању лидерства у националном шампионату.

Miloš Vazura i Ivica Iliev
Милош Вазура и Ивица Илиев / Извор: МН Press

Уместо тога, доведена су бројна „појачања“ и тренер чији је учинак у борби на три фронта, једноставно, необјашњив! На успех у европском такмичењу бачена је сенка катастрофалним издањем у првенству и препуштањем титуле шампиона вечитом ривалу, практично без борбе.

Иако незадовољна приказаним током сезоне, Јужна трибина није желела да, рушећи првог тренера, међу играче унесе додатни немир пред одлучујуће борбе у Купу Србије, али је после финала у Сурдулици и још једног трофеја у Купу, као и већина јавности која је наклоњена Партизану, очекивала да ће се спортски сектор освежити новим људима.

Уместо тога, спортски директор и тренер награђени су још једним прелазним роком и припремама на којима, поново, није створена окосница тима од које би навијачи, с правом, могли да очекују велика дела.

С друге стране, највиши органи ФК Партизан, скупштина, председник и управни одбор нису испунили ни део онога што су навијачима Партизана обећали. Дуг је и даље велики, судски спор око власништва над стадионом и даље траје.

Изгубљено је драгоцено време да се направи тим за дугорочну владавину спортским теренима Србије који би омогућио и несметано функционисање клуба. И поред тога, заседања скупштине, као највишег органа клуба, трају по двадесетак минута једном у годину дана, без било какве конструктивне расправе и изношења предлога и нових идеја; а делегати, углавном, служе за дизање руку и климање главом. Нисмо сигурни да од ове управе више било шта може да се очекује у организационом смислу, јер све што имамо од њиховог деловања је лако уочљиво.

Углавном празан ЈНА и безидејан тим, који само на моменте делује да је кадар да носи величину клуба на својим леђима. Зато, господо из управе, с обзиром да нисте способни да преузмете одговорност и коначно кренете у велики посао, пре подношења оставки, од вас очекујемо и подношење извештаја о ономе што сте урадили скупштини, али и навијачима са свих трибина Партизановог стадиона.

Предлажемо и да се успостави здрава, двосмерна комуникација са Партизановом публиком, да кроз анкете на самом стадиону, свако ко посећује ЈНА може да предлозима учествује у животу и раду клуба или искаже своје незадовољство, а да не буде погрдно називан било чијим ботом или плаћеником.

Овим путем, позивамо и бивше спортисте и спортске раднике који су учествовали у стварању великог Партизана, да се поново укључе у живот и рад клуба и Партизану врате бар део онога што су од клуба добили.

У Хумској 1 има места за Вас, али и све који имају идеје и жељу да Партизан постане још већи!

Zoran Mirković
Зоран Мирковић / Извор: МН Press

Гробари са матичне трибине дају пуну подршку Бати Мирковићу и Гордану Петрићу пред којима је тежак задатак да у наредном периоду, поново створе респектабилан први тим!

И, на крају, желимо да нагласимо и будемо потпуно јасни, Гробари са Јужне трибине нису ничије оружје у остваривању било каквих личних циљева и амбиција. Ненад Бјековић, Драган Ђурић, Жарко Зечевић, Иван Ћурковић, али и сви који су током свог боравка у клубу пропустили историјску шансу да од Партизана направе стабилног европског великана, немају подршку наше организације!, стоји у саопштењу потписаном са “Гробари Југ”.

Све најновије спортске вести можете да прочитате ОВДЕ.