Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ХУМСКА ОЧИМА НЕ ВЕРУЈЕ: Саша Илић ИЗНЕРВИРАО навијаче а онда ЗАПАЛИО стадион! Партизан у финалу! (ВИДЕО+ФОТО)

09.05.2018. 21:53
Пише:
Србија Данас
Partizan
Партизан / Извор: МН Press

Црно-бели надокнадили предност Брђана.

У финалу Купа Србије састаће се Партизан– Младост! Тим из Хумске успео је да надокнади два гола заостатка са Бановог брда (2:4), па ће изабраници Мирослава Ђукића на мегдан Лучанцима 26. маја у Сурдулици: Партизан – Чукарички 2:0.

УЛАЗНИЦЕ СУ БИЛЕ БЕСПЛАТНЕ: Погледајте колико Гробара верује у пласман у финале (ФОТО)

ПОЗНАТ ЈЕ ПРВИ ФИНАЛИСТА КУПА СРБИЈЕ: Црно-бели добили противника у финалу

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Домаћин је од старта кренуо агресивно ка голу гостију, али су до прве шансе, ипак, дошли Брђани у 7. минуту после корнера. Тавамба је у скоку главом отклонио опасност. Камерунац је одмах потом имао шансу да се прослави, на додавање Ивановића у 9. минуту био је изблокиран.

Пажњу је завредео и „слободњак“ Тошића 120 секунди касније, везиста Партизана послао је лопту поред гола.

У 17. минуту Марковић је био непрецизан после слабог испуцавања Јовичића, то је видео Стојановић и покушао да са дистанце савлада голмана Партизана, али се чувар мреже домаћих није дао изненадити.

Већ у следећем нападу Ивановић је имао зицер. После убачене лопте Тавамбе, ослободио се чувара на леђима у шеснаестерцу, и из окрета шутирао поред гола.

У 22. минуту досуђен је пенал за Партизан. Одлично је Пантић упослио Ђерлека, Дринчић га је сустигао и оборио у шеснаестерцу. Одговорност је преузео Данило Пантић и промашио, Немања Белић је прозрео његову намеру и одбранио!

Два пута је Тавамба могао да се прослави, у 26. и 32. минуту, али је у оба случаја нападач Партизана био непрецизан. Најпре је вукао лопту и желећи да упосли Тошића погрешио, да би неколико тренутака касније шутирао из близине, али је Белић био на правом месту и одбио лопту у поље. У финишу полувремена, Ивановић је био у прилици, дуго се намештао за шут, па је одбрана Брђана реаговала и изблокирала његов ударац.

Већ на старту другог полувремена тренер Ђукић послао је на терен Сашу Илића и то се осетило у игри црно-белих. У 52. минуту покушао је Тошић из слободног ударца, међутим, Белић је сигурно интервенисао. Одмах у наредном нападу, Дринчић је из корнера унео пометњу у одбрану домаћих, али је Марковић био најпресибнији и избацио лопту, а црно-бели су у контри запретили. На крају су изборили ударац из угла, па је после Тошићевог убацивања поново голман Чукаричког био на висини задатка.

Парни ваљак је константно нападао, па је "бомба" Антонова са 30 метара у 58. минуту завршила у Белићевом наручју.

За само неколико секунди црно-бели су имали две добре прилике. После комбинације Тавамбе и Тошића, везиста Партизана ушао је у шеснаестерац и слабо шутирао, да би већ у следећем налету Ђукићевог тима Ивановићев пројектил прохујао поред Белићеве стативе.

Труд се фудбалерима Партизана исплатио у 66. минуту. Ивановић се ослободио два играча у шеснаестерцу, центрирао, лопту пропустио Тавамба ка Антонову, који је прецизним ударцем са петерца погодио за вођство домаћих донео наду црно-белима да могу у финале Купа Србије - 1:0

Паника се увукла у редове Чукаричког, па је недуго затим Богодавац лоше вратио Белићу лопту, који је морао да избаци у корнер. Исти је извео Тошић, а Белић неисгурно интервенисао, лопта му је испала, али је Мажић свирао фаул над голманом Брђана.

Одличну прилику имао је Партизан у 74. минуту после прекшраја над Вулићевићем. Одговорност је преузео Тошић и по сред гола са 18 метара из "слободњака" погодио "живи зид", лопта се одбила у корнер. Пантић га је извео, а Милетићев шут главом одбранио Белић.

Велики "зицер" имао је домаћин у 77. минуту. Сјајну акцију и продор Пантића, испратио је Ивановић и када су сви видели гол, тукао је у спољњи део мреже.

Чукарички је запретио у 82. минуту преко Ђурића, међутим, Јовичић је био добро постављен и избоксовао лопту, коју су очистили дефанзивци Партизана. Убрзо затим и Пушкарић је покушао, да би одбрана домаћих отклонила опасност.

Каква шанса у 88. минуту за пласман у финале. Ивановић је пробио по боку и центрирао, а легендарни капитен Саша Илић слично као против мадридског Реала са неколико метара из близине промашио празну мрежу!

Оно што није успео тада Илић је надокнадио у наредној акцији. После гужве у шеснестерцу, затреслао се пречка Брђана, Ђорђе Јовановић је одиграо Саши Илићу, а легендарни капитен послао лопту иза Белића за огромно одушевљење на трибинама Хумске. Партизан је у финалу Купа Србије!

 

ПАРТИЗАН - ЧУКАРИЧКИ 2:0 (први меч 2:4)

СТАДИОН: Партизана.

ГЛЕДАЛАЦА: 8.000

СТРЕЛЦИ: Антонов у 66. и Илић у 90. минуту

СУДИЈА: Милорад Мажић (Врбас).

ПАРТИЗАН: Јовичић - Вулићевић, Н. Р. Милетић, Марковић, Антонов - Тошић (77. Јовановић), Здјелар, Ђерлек (46. Илић), Пантић - Ивановић, Тавамба.

ЧУКАРИЧКИ: Белић - Стевановић, Ђурић, Пушкарић, Богосавац - Дринчић - Овусу (69. Мудрински), Стојановић, Бојић (78. Величковић), Белаковић - Кајевић (67. Милојевић).

 

Све најновије спортске вести можете да прочитате ОВДЕ