Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ИЛИЕВ НАЈАВИО: Партизан хоће ТИТУЛУ и ПРОЛЕЋЕ у Европи!

27.08.2021. 15:43
Пише:
Србија Данас/Телеграф
Ivica Iliev
Ивица Илиев / Извор: МН Press

Црно-бели испунили циљ.

Победом над Санта Кларом, фудбалери Партизана пласирали су се у групну фазу Лиге конференција, најмлађег УЕФА такмичења.

ВАЗУРА ПОСЛЕ ЖРЕБА: Имамо велике шансе за пролаз, избегли смо најјаче ривале, али овде су сви квалитетни

ВАЗУРА ПОСЛЕ ЖРЕБА: Имамо велике шансе за пролаз, избегли смо најјаче ривале, али овде су сви квалитетни

ЛОВА ДО КРОВА: Партизан много ПРОФИТИРАО, али и цела Србија сада слави

ЛОВА ДО КРОВА: Партизан много ПРОФИТИРАО, али и цела Србија сада слави

СТАНОЈЕВИЋ СЕ НИЈЕ РАДОВАО КОД ГОЛОВА: После утакмице објаснио зашто је то тако

СТАНОЈЕВИЋ СЕ НИЈЕ РАДОВАО КОД ГОЛОВА: После утакмице објаснио зашто је то тако

Борусија је фаворит са квотом 1,50 на кеца у Mozzart кладионицама, али како је на четири утакмице ова два тима у досадашњем току Бундеслиге пало чак 18 голова размислите и о типу 4 за квоту 1,82. Погледајте остале Mozzart квоте за меч Борусија Дортмунд – Хофенхајм.

Током дана црно-бели су сазнали ривале у "Б" групи, а директор за спортска питања у Партизану Ивица Илиев најавио је још веће домете.

-  Пресрећан сам, поносан на играче, стручни штаб на челу са тренером Александром Станојевићем, навијаче и све људе у клубу, који су заједничним снагама радили да остваримо први и један од најважнијих циљева у сезони. Публика је приредила спектакуларан амбијент, била је све време уз тим и када смо губили енергију чуло се са трибина поклич "хајде сада да навијамо јако, да им помогнемо, потребни смо им" и то нас је погурало на коначном успеху. Сви ми из спортског сектора смо још од припрема говорили о оваквом Партизану, о тиму са идентитетом, челичном вољом и победничким менталитетом, који је способан за велике ствари и коцкице се полако слажу. Имамо сјајну екипу, пуну феноменалних играча, које тренер Александар Станојевић одлично предводи и уклопио их је у колектив, наметнуо размишљање да је само успех клуба важан, а све остало по страни. Осећа се јединство, хемија и то најбоље видите када славе голове, сви су заједно, честитају једни другима, деле радост са невероватном енергијом и не памтим да је у скорије време тако било. Такве ствари су заправо предуслов за коначни успех. Сада смо групном фазом само "одшкринули врата", али ово није крај, ово је само први корак, будите уверени - рекао је Илиев за "Телеграф".

FK Partizan
ФК Партизан / Извор: МН Press

Партизан ће одреаговати искључиво уколико неко напусти актуелни играчки кадар.

- Рећи ћу вам шта ми је наш познати тренер Драган Окука рекао током загревања пред меч са Санта Кларом. Стајали смо и посматрали екипу и човеку се отело онако непосредно: "Па, ви имате два тима, клупа вам је једнако јака као и ови што почињу утакмицу...". То вам је јасан показатељ квалитета који поседујемо. Да се разумемо, спортски сектор је припремио решења уколико било код од играча напусти екипу до краја прелазног рока, али мимо тога нећемо ангажовати нове играче, јер смо попуњени на свакој позицији и свако ангажовање би било само беспотребно нагомилавање. Ако имате на крилним позицијама Марковића, Пантића, Јовића, Холендера, Терзића, Лутовца, где онда да уклопите ново крило?  Да склонимо капитена, момке који су ту увек за тим или се одрекнемо наше деце, која су будућност и у резултатском и у финансијском смислу? Морамо, пре свега, да размишљамо о играчима који су у тиму, који су изнели највећи терет и гину за клуб и грб, о буџету. Да размишљамо о запосленима који захваљујући Партизану хране своје породице и да не расипамо новац да бисмо некога довели само тек тако, да би се рекло да смо узели играча, а да после трпи цео колектив. Поштујем и верујем у играче који тренутно бране боје клуба, поштујем њихово одрицање и успех који су нам донели и убеђен сам да су способни да ове сезоне учине још много лепих ствари. А, ако неко од њих можда оде до краја летњег прелазног рока, спремни смо да у неколко сати реагујемо и надоместимо одлазак.

FK Partizan
ФК Партизан / Извор: МН Press

На питање око следећих циљева Партизана после пласмана у групну фазу, није имао дилему.

- Прво желимо да окончамо овај први циклус са још једном победом у Суперлиги, да задржимо прво место и дочекамо паузу у којој ће екипа моћи да се растерети, одмори, опорави и добије нову снагу за наставак такмичења. Што се осталих амбиција тиче, имамо заправо два циља, а то су пролазак групе у Лиги конференција и прво место у Суперлиги на крају јесени. То су неки краткорочни циљеви, јер идемо корак по корак. Урадили смо битну ствар на почетку сезоне, пласирали се у групну фазу, иако је сваки меч био буквално мач над главом и зато сам посебно поносан на играче и стручни штаб, јер су доказали да знају да се носе са великим притиском- каже оперативац Парног ваљка и додаје:

- Навијачи су нам донели ту додатну енергију и захвални смо, јер заједно можемо све, то се "милион" пута показало на делу. Бићемо свакако растерећенији после елиминације Санта Кларе, но, у Партизану никада нема опуштања, увек подижете лествицу и жеља ми је да видим овај тим "гладан" успеха, нових победа и доказивања. На примеру минуле утакмице имамо рецепт за успех и само треба да наставимо да га примењујемо, јер желимо прво место у Суперлиги, прво место у групи Лиге конференција и европско пролеће. У добром смо моменту и желимо да наставимо тим путем до зиме, а онда ћемо да кујемо нове планове - истакао је Ивица Илиев.

БОНУС ГАЛЕРИЈА

Погледајте како изгледа Олга Каленчуг, новинарка украјинског Шахтјора.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.