Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ИЛИЕВ СЕ ПОВЕРИО ИТАЛИЈАНИМА: Партизан има још два ФЕНОМЕНА!

14.10.2021. 17:07
Пише:
Србија Данас
Ivica Iliev
Ивица Илиев / Извор: МН Press

Спортски директор црно-белих посебно похвалио двојицу играча.

Паузу у националном првенству, Партизан је искористио да одигра одложени меч Купа Србије против Трајала у коме је славио са 3:0.

ИСТОРИЈА СЕ ПИШЕ У МЕРИДИАНУ: Милионске своте обарају светске рекорде!

ИСТОРИЈА СЕ ПИШЕ У МЕРИДИАНУ: Милионске своте обарају светске рекорде!

ДРУШТВЕНО ОДГОВОРНИ: Станојевић и фудбалери Партизана примили трећу дозу вакцине

ДРУШТВЕНО ОДГОВОРНИ: Станојевић и фудбалери Партизана примили трећу дозу вакцине

МОЖЕ БИТИ САМО ЈЕДАН: Прштаће на Јадрану, непоражени Партизан на непогрешиву Цибону

МОЖЕ БИТИ САМО ЈЕДАН: Прштаће на Јадрану, непоражени Партизан на непогрешиву Цибону

Вечерас (02.30) игра се фудбалски класик - Бразил дочекује Уругвај, а гостима је овај меч много важнији, пошто је Бразил већ на половини квалификација практично изборио пласман на Светско првенство. Квота на кеца је 1,50, на икс 4,20, а на двојку 8,00. Погледајте све квоте кладионице MOZZART за Бразил - Уругвај.

Са друге стране, први човек спортског сектора Парног ваљка Ивица Илиев у опширном интервјуу за портал Firenzzaviola, говорио је о почецима каријере сада незамењивих чланова стартне поставе клуба из Тоскане и репрезентативаца Србије Душана Влаховића и Николе Миленковића.

- Прелепа је историјска веза Партизана и Фјорентине (Стеван Јоветић, Никола Гулан, Матија Настасић, Адем Љајић, оп. ау). Поносан сам на однос два клуба, у скоријој прошлости доста играча је прелазило у Фиренцу, а одатле у неке од највећих европских тимова. Последња двојица су потписала за Љубичасте за време мог мандата у улози спортског директора. Мање познајем Миленковића, практично је отишао после прве сениорске сезоне. Влаховић је бољи, о чему, као бивши нападач, могу детаљно да причам. Постаће Душан један од најбољих центарфорова Европе - рекао је Илиев за овај италијански медиј.

Премотао је филм на почетак 2016. године, неколико месеци када је сео у директорску фотељу

- Тад је дошао у Београд скаут једног од највећих клубова света, рекао ми да на планети, у генерацији фудбалера рођених 2000. и пет година касније, нема талентованијег од Влаховића. Неколико година касније може се рећи да је био апсолутно у праву. У то време Ерлинг Халанд није био познат као сад. Што се Душана тиче, његов напредак се може видети на месечном, а не на годишњем нивоу. Жао ми је што дуже није остао у Хумској, али ко зна, можда ће се једног дана вратити кући. Осећао сам се ужасно кад је отишао. Убеђен сам да није дао најбољу верзију себе у првом тиму Партизана.

Није желео Илиев да погађа где ће јунак победе Орлова над Азербејџаном наставити каријеру, мада се готово сваки европски великан доводи у везу са Душаном силним. Још када су чули да је српски голгетер одбио потписивање новог уговора... Везе су се усијале.

- Чак и кад Фјорентина није играла добро, одувек сам за тамошње медије говорио да буду стрпљиви, да ће пре или касније Душан прорадити. Предодређен је да играм за најбоље екипе. Да уз Халанда буде најбољи нападач Европе.

Dušan Vlahović
Душан Влаховић / Извор: Профимедиа

Упркос многим понудама и константног пуњења насловних страна портала и медија, Влаховић је опуштен, чак и на опаске председника Фјорентине Рока Комиса („одбио предлог најврећег уговора у историји Виоле“) и приче да га желе Јувентус, Ливерпул, Арсенал, Интер, Пари сен Жермен...

- Занима га само терен, зацртао је циљ и ка њему се креће. Сећам се да је и током слободних дана долазио сам на тренинге, пошто је породична кућа Влаховића у близини Спортског центра „Земунело“. После сваког тренинга је остајао да вежба шут. Заузео је исправан курц. Не омета га шта се дешава лево или десно од њега, занима га само оно што је испред. Ментално је чврст, поседује карактер шампиона и ништа га неће спречити да успе.

Италијане занима да ли у Партизану расте неки нови Влаховић. Истина, има један истог  презимена у класи 2004. зове се Вања, али игра на позицији крила. Ипак, црно-бели располажу великим бројем талената који су упали у очи европских клубова.

- У Фјорентини добро знају наше таленте. Крило Немања Јовић (2002) је већ стигао до репрезентације Србије, а имамо и два феномена, нападаче Марка Миловановића (2003) и Самеда Баждара (2004), што само показује да радимо добар посао са играчима на офанзивним позицијама.

Nikola Milenković, Nikola Milenković i Dušan Vlahović
Никола Миленковић, Никола Миленковић и Душан Влаховић / Извор: Профимедиа

Осим нападача српске репрезентације, Илиев је са великим уважавањем говорио и о Николи Миленковићу, догогодишњем ослонцу одбране Фјорентине и још једном члану Орлова.

- На основу онога шта сам могао да видим, Блеки је лидер. Изузетно је темпераментан, мада је другачији од Душана. На крају крајева, Миленковић је дефанзивац, Влаховић нападач. Обојица су сјајни момци, велики шампиони - истакао је Ивица Илиев.

БОНУС ГАЛЕРИЈА

Погледајте како изглед Џоли, супруга MMA борца Дастина Поријеа.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.