Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

МИЛОЈЕВИЋ КРИЈЕ КАРТЕ: Тренер Звезде причао о саставу, па се дотакао Дуљаја

08.03.2024. 15:54
Пише:
Србија Данас
Vladan Milojević
Владан Милојевић / Извор: Србија Данас

Највећа утакмица српског фудбала игра се у суботу од 17 часова на стадиону "Рајко Митић".

Тренер Црвене звезде Владан Милојевић обратио се медијима пред меч 24. кола Mozzart бет Суперлиге против Партизана. 

КЛАДИОНИЦЕ РЕКЛЕ СВОЈЕ: Кец на Звезду је ЗИЦЕР, квота на Партизана НИКАД није била већа Mateus Saldanja i Å erif Endiaje

КЛАДИОНИЦЕ РЕКЛЕ СВОЈЕ: Кец на Звезду је ЗИЦЕР, квота на Партизана НИКАД није била већа

САЛДАЊА ПРОПУШТА ДЕРБИ? Дуљај већ спремио заменуMateus Saldanja, FK Partizan

САЛДАЊА ПРОПУШТА ДЕРБИ? Дуљај већ спремио замену

"Убеђивао сам га да игра за Србију" Отац Милета Свилара изненађен одлуком сина Mile Svilar

"Убеђивао сам га да игра за Србију" Отац Милета Свилара изненађен одлуком сина

Црвено-бели ће у суботу од 17 часова дочекати вечитог ривала. 

Стратег црвено-белих је пре обраћања пожелео срећан осми март свим женама. 

- Добро и позитивно је да ће бити пун стадион и лепа атмосфера. Често се дешава да не буде добра и квалитетна утакмица на дербију, али ћемо се потрудити да буде добар меч. Нисмо имали другачију припрему у односу на друге мечеве. Играчи су свесни, знају шта значи. Утакмица као и свака друга носи три поена, али ту је тај престиж. Знате да смо против ТСЦ-а имали кадровских проблема и не могу ништа да вам кажем што се тога тиче. Видећемо после тренинга - почео је Милојевић, па наставио:

- Дерби пуно пута одлуче неке ситнице, сад шта ће бити сутра ја не знам. Буквално једна лопта, један детаљ, неки минути празног хода, деконцентрације. Обично су то утакмице које су тврде, уз доста борбе. Јасно је да је Партизан спремио утакмицу са неким тактичким замислима. Тешко је предвидети шта ће одлучити - рекао је Милојевић. 

Какав је статус Александра Катаија?

Aleksandar Katai
Александар Катаи / Извор: МН Press

- Полако се враћа, све то иде како треба, али видећемо каква је ситуација и са њим и са осталим играчима после тренинга. 

Да ли ће овај дерби одлучити питање шампиона?

- Сигурно је утакмица са Партизаном нешто специфично. Има још утакмица, шест регуларних кола, седам у плеј-офу. Негде око 40 бодова у игри, тако да сад да причам о притиску, оно на шта сам ја фокусиран је то да ми успоставимо наш модел игре, и да гледамо да све завциси од нас, и да дамо све од себе. Сигурно, свесни смо да је Партизан испред нас, и због тог бода неки фаворит. Ми смо ти који треба да радимо оно што смо и до сад, и мислим да смо од утакмице до утакмице имали неки напредак, тако да видећемо сутра. Знате да смо имали распоред, све су биле екипе из горњег дела табеле, претеденти за или титулу, или излазак у Европу, тако да видећемо сутра како ће изгледати.

Похвално је говорио о тренеру Партизана Игору Дуљају. 

Igor Duljaj
Игор Дуљај / Извор: МН Press

- Генерално, гледао сам ту утакмицу у децембру, али нешто посебно нисмо анализирали. Ипак мислим да та и ова утакмица неће имати неких додирних тачака. Што се тиче Партизана, мислим да су они јесењи део, екипа која веже толико победа је за респект. Игора знам одавно, посвећен, вредан, један добар тренер, који своју емоцију уноси, и преноси. Он је мој "Тополац", поред Аранђеловца, па да кажемо да смо и комшије. У сваком случају, имам позитивно мишљење о њему и похвално за његов рад и труд за све ово време - истакао је Милојевић. 

Поновио је стратег Звезде да се нада добром мечу. 

- Овде код нас, могу да вам кажем да и ми утакмице које смо одиграли, све су биле различитог типа. Тако и Партизан ово што је играо, и они су играли сасвим различите утакмице, и против Радника, и против Јавора, тако да, данас не можемо да каћемо да ли је нека екипа добра у одбрани или у нападу. У сваком случају, једна екипа која зна шта хоће на терену, и сад у зависности од утакмице, тако вам се неки пут и намести, ако јурите неки резултат, бићете офанзивнији, или ако чувате резултат, бићете дефанзивнији, променити стил игре. Мислим да није Партизан случајно ту где јесте, и то је чињеница, не можемо да причамо другачије. Очекујем сутра једну добру утакмицу.

- Мислим да у овом тренутку, у јесењем делу првенства, имали смо на три фронта, јако захтевне утакмице. Ја мислим, да бар онако како сам видео у извештајима, мало је ту фокуса било на тренинг и неко припремање, све морате у ходу. Са једне стране, и да имате опоравак играча, а са друге и тренинг и одмор, све је то јако комплексно. Сигурно вам то ствара проблем. Ми смо одиграли своју утакмицу, играмо на седам дана, имали смо довољно времена да се одморимо, играчи су професионалци и раде оно што треба да раде. Сигурно код појединих играча, постоји мали замор, поједини играчи су или имали дуг период повреде и онда морају да дођу кроз такмичарске утакмице, кад вдите да могу, али се муче, треба им мало времена. Опет, имамо и играче који су били на азијском и афричком Купу, они нису ни имали паузу, играли су на три дана, играчи мање више су у такмичарској форми, остали испадају, имамо играча који треба да дођу на неки завидни ниво, како физички, тако и такмичарски. То је мали проблем, али и они су тога свесни, и дају све од себе - подвукао је Милојевић.

 

Најновије вести о ФК Партизан можете наћи ОВДЕ.

Најновије вести о ФК Црвена звезда можете наћи ОВДЕ.