Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЈОВИЧИЋ: Не дајем велика обећања, али ћемо доказати да вредимо

26.06.2018. 12:07
Пише:
Србија Данас/Д.Н.
Branko Jovičić
Бранко Јовичић / Извор: Србија Данас

Везни фудбалер црвено-белих о екипи, циљевима, противницима...

Фудбалери Црвене налазе се на припремама у Аустрији, где ће да бораве до 3. јула. Пре тога, екипа Владана Милојевића била је и на Златибору. Сада, када је прошло више од две седмице, од прозивке на стадиону "Рајко Митић", до сада урађено сумирао је Бранко Јовичић.

- Услови које имамо су феноменални. На Златибору смо били концентрисани на физичку спрему, а сада се у Аустрији више ради на тактичком плану. Очекују нас и четири тест утакмице, како бисмо се што боље спремили за квалификације за Лигу шампиона, али и Суперлигу - рекао је Јовичић, који се са остатком екипе налази у Виндишгарстену, месту у којем нема много буке, а ни гужве.

Што би се рекло, идеално место за припреме...

- Немамо много времена за шетњу, имамо два јака тренинга дневно, па нам тај мир доста прија.

Поуздани везни фудбалер већ има солидан стаж у црвено-белом дресу. Прошле сезоне дошао је пред дуел са Иртишом. Међутим, сада је ситуација другачија.Од почетка припрема је ту, са екипом.

- Тако се десило. Прескочио сам прво коло квалификација, па сам се после укључио. Сада је много лакше, пошто познајем све момке. Када сам дошао, сви су ме фантастично прихватили и није било проблема. А сада, када су нови играчи дошли (Јованчић, Мелег, Стојиљковић и Јевтовић), ми смо их на исти начин прихватили.

Branko Jovičić
Бранко Јовичић / Извор: Србија Данас

Као што је у фудбалу нормално, било је одлазака, али и долазака, а популарни Бакула нема дилему. Здрава конкуренција може да буде само плус.

- Конкуренција је опет јака. Отишао је Доналд, али су дошли два изванредна играча, Јованчић, који се доказао у Војводини и Мелег који је играо у Србији, а после у Ајаксу и Кајзерију. Мислим да је здрава конкуренција увек важна. Без тога се на тренинзима не би давао максимум. То је добар предуслов за утакмице, пошто нас очекује борба на три фронта.

Претходна сезоне била је одлична. У првенству је освојена титула, а у Лиги Европе се дошло до нокаут фазе. Утисак је једино покварила елиминација у четвртфиналу Купа Србије, од Мачве. Може ли у наредним месецима да буде још боље?

- Сигурно да може. Највеће појачање је што је тренер Милојевић остао. Познаје 80 одсто играча и свако од нас зна шта се очекује. А прошле сезоне је било другачије, пошто је и он био нови. Тада је дошло је неколико играча, а промењен је и стручни штаб.

Последњи (за сада) који је стигао у Звезду је и Јовичићев кум, Милан Јевтовић. Самим тим, имаће велику подршку, када је реч о прилагођавању. 

ШТА ЋЕ РЕЋИ ГАРДИСТИ: Куме, ја потписао! (ВИДЕО)

- Заслужио је да потпише за клуб какав је Звезда. Доказао се у Розенборгу и Анталији. Много ми је драго због њега, јер се дуго знамо. Били смо заједно у Борцу, живели заједно шест година... Али на терену се то неће осетити, гледаћу га као и остале саиграче. Уверен сам да ће да буде од велике помоћи, јер је клубу потребан велики радник и он ће показати колико вреди.

ЗВЕЗДА ГА ЈЕ ДУГО ЧЕКАЛА: Јевтовић је већ на ПРОМОЦИЈИ КУПИО навијаче за сва времена (ФОТО)

Branko Jovičić
Бранко Јовичић / Извор: Србија Данас

За нешто више од две недеље, првак Србије ће путовати у Летонију, на прву утакмицу уводног кола квалификација за елитно такмичење УЕФА. Међутим, у јавности је Спартакс из Јурмале већ отписан, па размишља о следећем противнику, највероватније Аполону.

- Ја не мислим тако. За мене је свака и пријатељска утакмица веома важна. Лаког противника нема, пошто су и они прваци своје земље. И они желе да прођу у друго коло. Већ се спремамо за ту утакмицу. Стручни штаб је већ почео да их скенира, а ми смо већ почели да радимо на тактици. Не гледамо много противника већ се базирамо на нашу игру. Ми смо Звезда и мораћемо да нападнемо, ако желимо да се пласирамо у Лигу шампиона. Уосталом, ни они се неће бранити.

А испунити високе стандарде постављене прошле сезоне неће бити лако?

- Прошле сезоне смо поставили висок стандард. И ове ће бити доста тешко, да уђемо у Лигу шампиона. А исто тако и да потврдимо овај успех. Али понављам, остало је 80 одсто екипе и цео стручни штаб. Вредно ћемо да радимо, очекују нас тест утакмице, јаке. Желимо да се што боље спремимо, јер ће нас већ од првог кола чекати тежак задатак. Нисмо имали много утакмица, али верујем да ће Звезда опет бити јака. Не волим да дајем велика обећања, али ћемо доказати да вредимо. Борићемо се за сваки бод и у Суперлиги. Желим да ове сезоне освојимо дуплу круну. Прошле сезоне смо у Шапцу, у Купу несрећно изгубили на пенале од Мачве, па је то донекле оставило горак укус. Када је реч о Европи, морамо много јаче да радимо, како бисмо дошли до Лиге шампиона - закључио је Јовичић.

Све најновије вести са Мондијала у Русији можете да прочитате ОВДЕ.