Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

КОКЕЗА: Овог играча бих ЖЕЛЕО да ВИДИМ у репрезентацији Србије! (ФОТО)

10.09.2017. 12:53
Slavisa Kokeza
Слависа Кокеза / Извор: МН Press

Директно.

Председник Фудбалског савеза Србије Славиша Кокеза, у интервјуу за "Блиц", изразио је велико задовољство, због резултата Орлова у квалификацијама за Мондијал, који ће се следеће године одржати у Русији. 

ОДУШЕВИО: Грофов ЉУБИМАЦ заблистао против фаворита! (ВИДЕО)

МАЈСТОРИЈА О КОЈОЈ СЕ ЈОШ ПРИЧА: Рикардињо је ЕВРОГОЛ из Ивањице посветио ЊИМА! (ФОТО)

- Прешли смо 80 одсто пута, али ако не пређемо и преосталих 20, све што смо урадили пада у воду - рекао је Кокеза за "Блиц".

Највеће поверење од свих  играча, први човек фудбалске Србије има у Александра Коларова.

- Он је неко према коме имам највише симпатије. Александар ми је посебно драг, а о његовим партијама у дресу националног тима је бесмислено говорити. Незахвално је апострофирати једног играча, јер да није било Тадића, Митровића и остлаих момака, почевши од голмана Стојковића, преко одбране, везног реда, до напада и да селектор није све савршено уклопио били бисмо потпуно отписани.

KolarovBejl
КоларовБејл / Извор: МН Press

САД ЈЕ ЈАСНО ЗАШТО СУ ГА ВЕЧИТИ ЈУРИЛИ: Погледајте ЕВРОГОЛЧИНУ Николе Стојиљковића! (ВИДЕО)

Много прашине дигло се претходних дана, око информација да ће Сергеј Милинковић-Савић, уместо српског изабрати дрес црногорске репрезентације.

- Нормално да рачунамо на њега, јер је он будућност нашег фудбала. Пратим италијански шампионат и сматрам да је Сергеј добар играч, а да ли су његови квалитети довољно добри за наш најбољи тим одлучује једино Муслин. Он кроји састав Србије, а не менаџери и медији! Нажалост, Србија има превише "селектора" у свакој пекари, месари, на пијаци или у аутобусу, наилазите на понеког који мисли да би направио бољи резултат него што то чини селектор, што је велика грешка".

На питање кога би желео да види у националном тиму, а није био позиван Славиша Кокеза је без размишљања одговорио:

- Незахвално је причати о играчима које бих ја волео да видим у 'А' селекцији, јер нисам селектор, а не желим да моје изјаве буду протумачене као притисак на човека, који је задужен за састављање екипе. Нормално је да постоје такви играчи, а један од њих је Немања Радоњић, фудбалер Црвене звезде. Квалитет овог момка посебно ценим и у он је у нашем првенству за мене најинтересантнији играч, јер поседује нешто што га издваја од других. Али да се разумемо, у нашој репрезентацији само је селектор Муслин меродаван и једино он одлучује ко ће играти, а тако ће бити докле год да сам на челу ФСС.

Nemanja Radonjić
Немања Радоњић / Извор: МН Press

Уследило је потом питање: да ли су поједини менаџери наметали играче за "А" тим?

- Нажалост, јесу, али нисам дозволио да им се жеља испуни. Кључ успеха "А" селекције је што смо успели да заштитимо селектора Муслина од менаџера и појединих функционера наших клубова који су мислили да могу да кроје састав Србије. Заштитили смо и селектора младих Горана Ђоровића, као и бившег Ненада Лалатовића. Бар петорица менаџера и неких клупских функционера је покушало преко мојих пријатеља да утичу на мене да неки играчи буду селектирани. Можда је у још горој ситуацији био Буњевчевић, али су се ти људи грдно преварили, јер се Горан, Славољуб и ја не бавимо таквим пословима. То је један од главних разлога што смо у прошлости пропустили велика такмичења. Међутим, овим људима се стало на пут и док сам ја на челу ФСС они морају да буду свесни да куцају на погрешна врата.

Примера је било и раније, али у селекцији фудбалера до 21 године?

- У квалификацијама за Европско првенство младих, када су 'орлићи' изгубили на гостовању од Словеније 0:2. Сат времена пре тог меча замењена су петорица играча из стартне поставе. Тад су неки људи из нашег фудбала уз одређени вид притиска саставили екипу Србије. Селектор је био Томислав Сивић, али сам убеђен да у томе није сам учествовао и да су измене у тиму направљене под притиском. Није смогао снаге да се без подршке избори са таквим стварима.

Да ли је то био разлог његовог одласка?

- По мом доласку у Савез обавио сам разговор са Сивићем и јасно сам му ставио до знања да може да остане селектор, али под условом да нико не сме да утиче на његов избор играча. Добио сам чврсто убеђење да се те ствари неће дешавати и после тога је свој посао обављао доста добро. Било је разних нагађања да је Сивић смењен због овога или онога, али одговорно тврдим да није смењен, већ је сам поднео оставку. Он је одличан стручњак и њему су врата Србије отворена.

Оцењујући улазак Црвене звезде и Партизана у групну фазу Лиге Европе, Кокеза је одговорио да ли могу Вечити ривали да начине корак даље и пласирају се у другу фазу такмичења. 

- Истински верујем да могу, иако им групе нису лаке. Сматрам да због стручности и квалитета Мирослава Ђукића и Владана Милојевића, који су најзаслужнији за пласман, Партизан и Звезда могу да изборе пласман у наредну рунду.

Председника ФСС није изненадило што су клубови са две стране Топдчидерског брда престали да се "бомбардују" саопштењима?

- Сада постоје механизми како да санкционишемо све људе, који уносе хаос и пометњу у српски фудбал, а једна од мера је и удаљавање из фудбала. Верујте да се нећемо либити да је применимо - истакао је Славиша Кокеза у разговору за "Блиц".