Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

БЕЗ ДУШАНА! Пикси открио: Поздравио вас све Влаховић, он не долази

18.03.2024. 11:53
Пише:
Србија Данас
Dragan Stojković Piksi, Fudbalska reprezentacija Srbije, Dušan Vlahović
Драган Стојковић Пикси, Фудбалска репрезентација Србије, Душан Влаховић / Извор: МН Press

Окупили се Орлови.

Фудбалска репрезентација Србије се окупила у Спортском центру у Старој Пазови, а јавности се обраћа селектор Драган Стојковић Пикси пред два пријатељска меча. 

ЗА ЊЕГА НИЈЕ БИЛО ДИЛЕМЕ: Изабрао је Србију пре друге државе, а сада причао о одлуци Александра Павловића Aleksandar Pavlović

ЗА ЊЕГА НИЈЕ БИЛО ДИЛЕМЕ: Изабрао је Србију пре друге државе, а сада причао о одлуци Александра Павловића

ЈУНАК 26. КОЛА СУПЕРЛИГЕ: Триванте Стјуарт (ФК Јавор)junak

ЈУНАК 26. КОЛА СУПЕРЛИГЕ: Триванте Стјуарт (ФК Јавор)

После Партизана пале и Нишлије: Напредак напредује незаустављивоNapredak

После Партизана пале и Нишлије: Напредак напредује незаустављиво

Орлови ће 21. марта на мегдан Русији у Москви, да би четири дана касније играли утакмицу против Кипра у Ларнаки. 

На списку селектора се налазе следећи играчи. 

Голмани: Вања Милинковић - Савић, Предраг Рајковић, Ђорђе Петровић.

Одбрана: Милан Гајић, Никола Миленковић, Ерхан Машовић, Страхиња Ераковић, Срђан Бабић, Страхиња Павловић, Алекса Терзић.

Везисти: Саша Лукић, Сергеј Милинковић-Савић, Саша Здјелар, Срђан Мијаиловић, Андрија Живковић, Мијат Гаћиновић, Филип Костић, Душан Тадић, Лазар Самарџић.

Напад: Самед Баждар, Душан Влаховић, Лука Јовић, Александар Митровић.

Прво о чему је говорио селектор је одуство Матије Настасића:

- Добар дан свима сада имамо две јако важне утакмице и радујемо се томе. То је много боље него да смо у неком баражу и да морамо сада да лупамо главу. Утакмице су нам битне на плану игре и самопоуздања, можда и система. Избор играча је такав какав је. Има доста играча који су се мучили или се муче са повредама. Гудељ је малтене јуче почео да игра, ту је мали Недељковић који колико знам нити игра нити тренира нити знам где је. Да ли је овде, у Бирмингему...Позравио вас је Влаховић који такође не долази, има страховите болове у леђима. Има страховите болове, хтео је да дође на преглед, али ја му верујем. Нема потребе да долази поново овде и да се малтреетира. Боље да га сад боле леђа него у јуну. Тада ће нам бити потребнији него сада.

Селектор је причао и о нападачу Партизана Самету Баждару.

- Почео је да игра добро, да постиже голове. Ово је награда. Очекујем да дебитује у ове две утакмице. На озбиљном радару је Сремчевић из Звезде иако не игра. То не умањује моје мишљење о њему. Имамо Глушчевића из Крагујевца, Миладиновића из Чукаричког. Цветковића такође. То су све играчи на које рачунамо за будућност.

Dragan Stojković Piksi
Драган Стојковић Пикси / Извор: МН Press

Једно од питања постављених селектору тицало се и новог уговора.

- Прошле недеље смо разговарали, преговарали и договорили. Ја желим континуитет у раду, све друго је чиста формалност. Србија је увек била на првом месту. Сви разговори које сам имао сам оставио по страни, јер Србија је приоритет. Драго ми је.

Пикси је причао и о игри националног тима, али и резултатима.

- Наравно да нисам био задовољан игром, резултатом да. Сад имате тај парадокс, имате игру која вас одушеви, а не доносе резултат. А имате обрнуто, као у Будимпешти, не може нико да ме убеди да је Мађарска била боља од нас. А изгубили смо, два пута. Али утисак мора да буде далеко бољи. Играчи су свесни тога. Радићемо на томе. Радићемо и на идеји да се промени систем. Тражићемо најбоље решење. Али да сам задовољан игром - нисам. Резултатом? Презадовољан сам. Потписао бих да буде тако пре почетка квалификација."

Онда је прешао на Европско првенство, које наш национални тим очекује овог лета.

- Не треба заборавити ни чинејницу да смо међу 16 екипа у Европи, говорим о Лиги Нација. То је заиста један резултате где тим момцима можемо да кажемо браво. Што се тиче Еура има времена, причаћемо о томе. Наравно да је група тешка, на ЕП нема лаких противника и утакмица. То ваљда сви знамо или не знамо. Како је тешка Енглеска, тако је тешка Словенија и Данска.

Дотакао се и Вељка Бирманчевића?

- Није спорно да буде на ширем списку, али је питање да ли може да буде на ужем. Ради се о добром играчу ту нема дилеме. Да је могао да буде на ширем, не знам шта то значи. Могу и 50 играча да ставим, нема потребе за тим. Мислим да је дебитовао против Катара, тако да су ми познати његови квалитети. Што се Бирманчевића тиче, само треба да настави да игра добро. Ја знам одлично све играче.

Причао је и о тактици у предстојећим мечевима:

Могу да причам, не кријем ништа. То је она стара полемика да Србија не може са тројицом позади, ето играћемо са четворицом. Видећемо на шта ће то да личи. Битно је да играчи прихвате принципе игром са четворицом или тројицом. Е, сад да ли ће то бити 4-3-3 или 4-2-3-1. То је подсистем, није систем. Да подсетим оне који говоре о системима, мало да их едукујемо да не греше превише у тим стварима. Видећемо у ком су стању играчи. Има доста који су одиграли пуно минута. Одиграли су сваку утакмицу, али има и оних који нису били на задовољавајућем нивоу. Сигурно да идемо у Москву да оставимо добар утисак и да победимо. Свака победа нам доноси додатно самопоуздање. У сутрашњем дану ћемо радити на стварима тактичке природе. Зато ми је жао што нема Ристића и Терзића, али океј наћи ћемо замену. Гајић је ту, није случајно позван. То што сам пратио руску лигу, то делује доста добро. То су играчи који су познати, нису пали са Марса.