Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

МИЛОЈЕВИЋ УПОЗОРАВА ПРЕД ДОЛАЗАК ЗМАЈЕВА: "Вождовац, сем Партизана, најмање лежи Звезди"

09.02.2024. 15:33
Пише:
Србија Данас
Vladan Milojević
Владан Милојевић / Извор: Фото: ФК Црвена звезда

Опрезан је стручњак.

Тренер Црвене звезде Владан Милојевић обратио се медијима пред меч са Вождовцем у оквиру 20. кола Mozzart бет Суперлиге. 

СВАКИ ПОЕН У БОРБИ ЗА „ЖУЋКОВУ ЛЕВИЦУ“ ВРЕДИ ВИШЕ – MOZZART КУП РАДИВОЈА КОРАЋА ИМА И ХУМАНИТАРНИ КАРАКТЕРpartizan

СВАКИ ПОЕН У БОРБИ ЗА „ЖУЋКОВУ ЛЕВИЦУ“ ВРЕДИ ВИШЕ – MOZZART КУП РАДИВОЈА КОРАЋА ИМА И ХУМАНИТАРНИ КАРАКТЕР

Трајковић: Свака наредна утакмица нам је пресуднаNikola Trajković, FK Radnički NiÅ¡

Трајковић: Свака наредна утакмица нам је пресудна

ЏАЈИЋ ОЧЕКУЈЕ ПРОЛАЗ ДАЉЕ: "Поседујемо квалитет за прва два места, селектор је задовољан"Dragan Džajić

ЏАЈИЋ ОЧЕКУЈЕ ПРОЛАЗ ДАЉЕ: "Поседујемо квалитет за прва два места, селектор је задовољан"

Црвено-бели дочекују градског ривала у суботу од 16.30. 

- Добро смо искористили време заједно, припреме су биле успешне. Имали смо лепе услове. једини проблем је што смо имали играче на Афричком и Азијском купу. Урадили смо све што смо зацртали. Свакако је требало више времена, али су момци урадили оно што смо желели. Свесни смо стања на табели, великих очекивања и свега што се дешавало ове сезоне, да резултати нису били на завидном нивоу и играчи жељно исчекују почетак. Да покажемо квалитет и да се упустимо у велику борбу до краја. Ниједна утакмица неће бити лака, али сам оптимиста - почео је Милојевић, па се дотакао Вождовца.

У госте нам долази неугодан ривал, можда од свих, сем вечитог ривала, који најмање лежи Звезди. Два пута су нас добили, и оне године на Крову и сада у првом делу, Имамо мотива, то је екипа која у континуитету има изграђен стил игре. Знају да играју, пуно су мотивисани, очекује нас тежак меч. Неће бити утакмица као прошле године. Очекујем да ми од старта будемо прави, немамо право на кикс, морамо од првог минута да кренемо да играмо на максимуму. Никад не можете да знате у фудбалу, али нема више права на грешку.

Да ли ће бити емоција на првом мечу у повратку на клупу вољеног клуба?

- Свесни смо тренутка, али морате да буде фокусирани на игру. Велики број играча биће на трибинама, ови момци заслужују подршку. Када знате да имате публику, када вас носе чак и када не можете. Сигурно ће ми бити драго, али не водим се емоцијама због мог првог меча у повратку

Звезда је ове зиме знатно "скратила" играчки кадар.

- За разлику од мог првог мандата, Звезда је порасла инфраструктурно и организационо. Постоји скаутинг служба, прате се играчи широм, јако сам срећан због тога. Марин и Мркела одрађују добар део посла... Ја сам тренер, мој задатак је да од играча извучем максимум, срећан сам што Букари није продат, али исто тако сам свестан да сам у клубу који живи од финансија. Пробали смо у прелазном року да смањимо број играча, оставимо костур и пробали смо да направимо ростер да се сви играчи изборе и добију прилику. 

Vladan Milojević
Владан Милојевић / Извор: МН Press

Има проблема тренер у састављању тима за меч са Вождовцем и то на бековским позицијама. 

- Имали смо проблема, али имамо играче који могу да одговоре, прекомандован је Радојевић. Наше је дете, велики је потенцијал, само да видимо минутажу. Ту је и Мимовић, доста квалитетан. Трудимо се када доводимо је да то буде играч који ће правити разлику. Жива ствар је прелазни рок, још траје, видећемо шта ће бити до краја... Родић кубури са повредама, Коста има мали проблем и неће бити у саставу. Не знам колико дуга ће бити пауза - рекао је Милојевић.

Шериф Ендиаје је имао солидне припреме за разлику од мечева у првом делу сезоне. 

- Време ће показати да ли сам га пробудио. На мени је да вратим сваког играча. У разговору са свима, у фудбалу се заборавља све шта је било јуче, битно је данас и сутра. Нормалан је притисак у Звезди, нити Шериф пролази први пут, а велику улогу игра самопоуздање. Када га немате онда вас спутава да не дате максимум и правите грешке. Шериф је доста добро радио, ништа посебно нити спектакуларно у односу на друге. Дај Боже да могу да урадим то чаробним штапићем, али не, све је рад. Да ли смо успели или не, видећемо на крају сезоне. 

Хванг Ин-Беом није у саставу због обавеза које је имао са Јужном Корејом на Азијском купу. 

- Хванга очекујемо да дође у понедељак. Конкурисаће за следећу утакмицу, исто као и Красо. Хванг је играо стално, неће му шкодити мали предах. Јако је битан за нас

Јован Мијатовић је појачао Њујорк сити, а његова замена је спремна пошто је у Звезду дошао млади Урош Сремчевић. 

- Замена за Мијатовић је Сремчевић. Јако је интересантан и талентован играч. Конкурише за игру, не знам да ли ће играти, али може да се очекује. Талентован је и очекујем доста од њега. Не бих волео да стављамо терет на њега.

Истакао је задовољство урађеним током претходних шест месеци.

- Не волим да причам индивидуално о играчима. Јован је одличан играч, исто као и Максимовић, Кнежевић и други млади играчи. Нисмо имали плејаду младих играча у мом првом мандату, могу да играју за омладинце, Графичар... То је благо и добијаће шансу када год буде могло. Звезда је добро радила претходних шест месеци, велики новац је дошао у клуб кроз два трансфера - закључио је тренер црвено-белих. 

Најновије вести о ФК Црвена звезда можете наћи ОВДЕ.