Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ЕП: Пјанић у стилу "А ЛА РОБИ"! Грци ШОКИРАЛИ Зеницу! Лудило у СКАНДИНАВСКОМ дербију!

26.03.2019. 22:45 14:38
Пише:
Србија Данас
reprezentacija BiH
репрезентација БиХ / Извор: Реутерс

Одиграно девет мечева.

Широм Старог Континента настављене су квалификације за Европско првенство, које ће се наредне године одржати у 12 градова домаћина. У првом мечу дана, Финска је у „Ј“ групи уписала прве бодове на гостовању Јерменији (2:0). Утакмицу је обележио велики број прилика на обе стране, али су гости головима Јенсена и Соирија отишли кући певајући.

ЧАС ФУДБАЛА У ПОЉСКОЈ: Рутинска победа Србије против учесника Европског првенства (ВИДЕО)

ЧАС ФУДБАЛА У ПОЉСКОЈ: Рутинска победа Србије против учесника Европског првенства (ВИДЕО)

ЛАЗОВИЋ: Имали смо среће, али смо је заслужили

ЛАЗОВИЋ: Имали смо среће, али смо је заслужили

ЗАКАЗАН ЖРЕБ: Ево када ће бити извучени парови за полуфинале Купа Србије (ФОТО)

ЗАКАЗАН ЖРЕБ: Ево када ће бити извучени парови за полуфинале Купа Србије (ФОТО)

У најзанимљивијем окршају ове групе, Босна и Херцеговина предвођена новим селектором Робертом Просинечким, ремизирала је са Грчком 2:2. Змајеви су до полувремена стигли до два гола предности, пошто су већ у 15. минуту преко Вишће и Пјанића стекли лепу залиху, чиило се да ће сусрет мирно привести крају.

Миралем Пјанић је евроголом, у стилу свог селектора из играчких дана, подсетио на дане када је Роби малтретирао противничке голмане. Зачуђујућа је била и одлука селектора Хелена да у "живом зиду" остави само једног играча, што је ас Јувентуса искористио на најбољи начин.

Везиста Змајева је, ипак, покварио утисак око постигнутог гола пошто је у 65. минуту зарадио искључење, претходно су Грци стигли до гола из пенала који је постигао Фортунис. И када се мало ко надао, Коловос је пет минута пре последњег звиждука постигао гол и шокирао домаће присталице које су већ славиле тријумф.

Најубедљивију победу остварила је Италија, нови селектор Роберто Манћини „промешао“ је карте против нејаког Лихтештајна (6:0) и на терен од првог минута послао ветерана 36-годишњег Кваљарелу и 17 година млађег „бисера“ Јувентуса Мојзеа Кина.

Спој младости и искуства показао се успешним, пошто су Азури до полувремена „самлели“ ривала и послали четири лопте у мрежу Лихтештајна. Занимљиво, Фабио Кваљарела се селектору захвалио са два гола из пенала, док је и млађани Кин стигао да се упише у стрелце у 70. минуту.

У дербију вечери, Швајцарска је испустила победу против Данске 3:3. Све је личило на тријумф Сајџија, који су најавили Фројлер у 19. и Гранит Џака у 66. минуту, пошто га је проиграо Цубер. До краја сусрета, прецизан је био и Емболо, али су гости постигли чак три гола и избегли пораз! Најпре преко Јоргенсена и Гуткјаера, да би у трећем минуту надокнаде Даисгард донео реми Данцима.

Шпанци су рутински одрадили посао на Малти, а двоструки стрелац Алваро Мората стигао је до личног рекорда у националном тиму. Нападач мадридског Атлетика постигао је 15. погодак у 29 мечева, најпре после асистенције Ермоса, да би до краја мрежу домаћина затресао на центаршут Наваса и поставио коначних 0:2.

Норвежани су у скандинавском дербију прокоцкали победу над Швеђанима и на крају спашавали бод (3:3). Отпор комшија сломио је Јонсен у финишу првог полувремена, да би Џошуа Кинг у 59. минуту удвостручио предност.

Успели су Швеђани да смање преко Клаесона у 70. минуту, после неискоришћеног пенала искусног Гранквиста, налетео је на одбитак и погодио мрежу. А онда је Квајсон на асистенцију стрелца првог гола шокирао домаће присталице, јунак вечери Квајсон постигао свој други гол а трећи за Швеђане у размаку од само пет минута за 2:3. Спасилац домаћина био је Камара, који је у седмом минуту судијске надокнаде био прецизан за коначних 3:3.

Румуни су рутински одрадили посао са нејаким Фарским Острвима 4:1, меч је обележио двоструки стрелац Кесеру, док су Ирци голом Харихејна добили Грузију са 1:0.

ПИКЕ КРИТИКОВАО КАТАЛОНЦЕ: Фудбалер Барселоне против МРЖЊЕ према ШПАНИЈИ (ФОТО)

ПИКЕ КРИТИКОВАО КАТАЛОНЦЕ: Фудбалер Барселоне против МРЖЊЕ према ШПАНИЈИ (ФОТО)

ГРУПА „Д“

Швајцарска – Данска 3:3

/Фројлер 19. Џака 66. Емболо 76. - Јоргенсен 84. Гуткјаер 88. Даисгард 90 3./

Република Ирска – Грузија 1:0

/Харихејн 36./

Табела: Република Ирска 6, Швајцарска 4, Данска 1, Грузија 0, Гибралтар 0.

ГРУПА „Ф“

Малта – Шпанија 0:2

/Мората 31. 73./

Румунија – Фарска Острва 4:1

/Деак 26. Кесеру 29. 33. Пушкаш 63. - Давидсен пен. 40./

Норвешка – Шведска 3:3

/Јонсен 41. Кинг 59. Камара 90 7. - Клаесон 70. Квајсон 87. 90 1./

Табела: Шпанија 6, Шведска 4, Румунија 3, Малта 3, Норвешка 0, Фарска Острва 0.

ГРУПА „Ј“

Јерменија – Финска 0:2

/Јенсен 14. Соири 78./

БиХ – Грчка 2:2

/Вишћа 10. Пјанић 15. - Фортунис пен. 63. Коловос 85./

Италија – Лихтештајн 6:0

/Сенси 14. Верати 32. Кваљарела пен. 35. пен. 43. Кин 70. Паволети 77./

Табела: Италија 6, Грчка 4, БиХ 4, Финска 3, Јерменија 0, Лихтештајн 0.

БОНУС ГАЛЕРИЈА

Погледајте како изгледа Јулијана Тригубчак, атрактивна навијачица на хокејашким мечевима.