Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЛАЗАР МАРКОВИЋ ЕКСКЛУЗИВНО ЗА СД: Нико ме никад није желео као Аустралијанци, одабрао сам оне којима сам "Син ветра"

21.07.2022. 14:27
Пише:
Србија Данас
Lazar Marković
Лазар Марковић / Извор: Србија Данас

После друге епизоде у црно-белом отиснуо се у Турску.

Сада већ бивши играч Партизана, Лазар Марковић, ново је појачање турског Газијантепа, у ком ће свлачионицу делити са још једним доскорашњим саиграчем, Марком Јевтовићем, који је свега неколико дана пре њега већ потписао за турску екипу. Из Београда Маркец носи лепе успомене, и то лета у ком је стао на "луди камен", а после свега шест година, поново ће поприште вихороног нападача бити Турска, у којој се већ доказао носећи дрес славног Фенербахчеа. Његову епоху нису заборавили навијачи у "земљи на два континента", тако да је Србин био тражена мета прелазног рока. Управо зато, дочекали су га на импресиван начин.

БОБАН БАЈКОВИЋ ЗА СД: Оно што је Стојковић урадио је недопустиво, љубав се не продаје ни за 100 милиона

БОБАН БАЈКОВИЋ ЗА СД: Оно што је Стојковић урадио је недопустиво, љубав се не продаје ни за 100 милиона

НИКОЛА ЋАЋИЋ ЗА СД: Политика је у свему - то што су урадили Ђоковићу је ПОРАЖАВАЈУЋЕ! А порука родитељима...

НИКОЛА ЋАЋИЋ ЗА СД: Политика је у свему - то што су урадили Ђоковићу је ПОРАЖАВАЈУЋЕ! А порука родитељима...

- Син ветра је у Гацијантепу - стоји у првом саопштењу по доласку Лазара Марковића, а клуб се потрудио да шаљивим видео снимком представи српског офанзивца навијачима. 

Задовољан је брзоноги српски фудбалер, начином на који је угошћен. Играо је за великане попут Ливерпула и Бенфике, али овакав дочек није могао ни да сања

- Дочекан сам супер, као што се може и видети на цртаном филму. Не само ја, него и Марко Јевтовић. Надимак "Син ветра" је још из  времена када сам наступао за Фенербахче, играо сам стварно добро и још од тада датира тај надимак - наводи Лазар Марковић за СрбијаДанас.

Поред Суперлиге Турске, понуда за момка рођеног 1994. године стигла је и из далеке Аустралије. Као нико до сада, силно га је желео највећи клуб из Сиднеја, града у ком би Србин свирао "тактове из опере". Ипак, одлучио се за ближу дестинацију.

- Имао сам понуда из Аустралије. Штавише, мислим да ме нико у досадашњој каријери није желео као Сиднеј. Ипак,одлучио сам се да останем у Европи из неких својих разлога - истиче Србин.

Lazar Marković
Лазар Марковић / Извор: Фото: Приватна архива

Црно-бели дрес носио је у два наврата, најпре од 2011. до 2013. године, а затим и од 2019. до овог лета, одакле је кренуо пут турског вилајета. 

- Шта да причам о Партизану, нисам се ни опростио никаквом поруком, а од кога да се опростим, кад је то клуб који ћу пратити и навијати где год да стигнем. Само бих желео да се овом приликом захвалим свим људима са Спортског центра Телеоптик, који су могу, слободно да кажем моја фамилија, од жена које ту раде, преко оних који одржавају терене, до људи са стадиона, портира - поручује српски нападач.

Lazar Marković
Лазар Марковић / Извор: Фото: Приватна архива

Захвалан је свима који су његов боравак у црно-белом учинили посебним.

- Наравно захваљујем се и Биљани Обрадовић, економима Радету и Дарету, физиотерапеутима Дулету, Љуби, Игору, Јовани, докторима Синиши и Сеаду. Такође и Драганцу и Бакеру, они који треба, знају ко су. Ту бих ставио тачку и желим Партизану све најбоље на свету. Сви знају колико сам везан за црно беле и надам се Партизану у  Европи у првом месту у лиги, што је увек био циљ и мислим да су се те амбиције изгубиле пар година уназад - навео је Лазар Марковић.

Lazar Marković
Лазар Марковић / Извор: Фото: Приватна архива

Оаза на Ади

Слободно време Лазар Марковић воли да проводи на Ади, где у друштву пријатеља, оца и кума ужива на свом сплаву. Заједно са братом и оцем, отвара Спортски центар за падел на Ади, који ће се звати "Брос"

Lazar Marković
Лазар Марковић / Извор: Фото: Приватна архива

Већ дуго је Лазар Марковић на травнатим теренима, већ више од једне деценије, у којој је оставио дубок траг у српском фудбалу. Ипак, сви се изненаде када чују да нападач, упркос великом искуству, има свега 28. година. Пред њим је још изазова, блиставих момената, а наредни циљеви везани су му за нови клуб, и амбиције ФК Газијантепа. 

- С обзиром на искуство које имам, очекујем добре партије. Како ја, тако и клуб, и наравно да будемо што ближе горњем делу табеле - закључио је Лазар Марковић за портал СрбијаДанас.

Овог лета, ново појачање Газијантепа стало је на "луди камен": Лазар Марковић и његова лепа изабраница Јована Терзић, шест година љубавну бајку крунисали су венчањем у Цркви светог Архангела у Хумској.

Lazar Marković
Лазар Марковић / Извор: Фото: Приватна архива

Много тога до сада урадио је Марковић, како на приватном, тако и на фудбалском плану, а пред  брзоногим офанзивцем предстоје нови изазови и још много успешних момената.