Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

КИПРАНИ НИСУ ТАЈ НИВО: Партизан победио Анортозис, Мениг стигао до првенца (ВИДЕО)

16.09.2021. 20:19
Пише:
Србија Данас
Kvinsi Menig
Квинси Мениг / Извор: Фото: ФК Партизан/Мирослав Тодоровић

Први бодови у новом такмичењу.

Фудбалери Партизана победом су стартовали такмичење у Лиги конференција пошто су у Никозији савладали Анортозис са 2:0 (1:0) головима Менига који је стигао до првенца у дресу црно-белих и Рикарда.

СВАКА ЧАСТ, КИПРАНИ: Дирљив гест пред дуел са Партизаном, испоштовали су Дуду

СВАКА ЧАСТ, КИПРАНИ: Дирљив гест пред дуел са Партизаном, испоштовали су Дуду

СУПЕРЛИГА: ТСЦ се од Сенте опростио поразом, Напредак стигао до трећег места

СУПЕРЛИГА: ТСЦ се од Сенте опростио поразом, Напредак стигао до трећег места

ОСТАЈЕ У МИНХЕНУ: Горецка продужио уговор са Бајерном

ОСТАЈЕ У МИНХЕНУ: Горецка продужио уговор са Бајерном

Офанзивно је од старта кренуо Партизан, а прву прилику имао је Миљковић који је лоше шутирао искоса са десне стране. Домаћин је запретио преко Христодулопулоса који је са 30 метара снажно шутирао у 12. минуту, али је Поповић одбранио његов ударац. Миљковић је у 16. минуту био још једном у доброј ситуацији, али је његов ударац Лорија одбранио, да би за наредна два покушаја црно-белих био заслужан Марковић. Прво је у 19. минуту његов ударац одбранио Лорија, да би три минута касније шутирао знатно лошије. У 36. минуту је Шћекић после корнера погодио стативу, да би у 42. минуту Партизан крунисао бољу игру голом. Мениг је пратио акцију коју је почео Рикардо упосливши Марковића чији је шут Лорија кратко одбио, а Мениг натрчао и неометен погодио гол домаћина за вођство црно-белих на полувремену.

Наставили су црно-бели и у другом полувремену са нападима, мада је и домаћин живнуо уласком Делетића. Рикардо је први запретио, али је лоше шутирао у 51. минуту, да би 10 минута касније и Марковић имао лош покушај. Управо је Делетић имао одличну шансу у 63. минуту, али је Поповић одбранио његов ударац да би пет минута касније Партизан водио 2:0. Јовић је асистирао Рикарду који се одлично окренуо и са десетак метара закуцао лопту под пречку гола домаћина. Два минута касније је Рикардо имао још једну одличну шансу, али је Лорија успео да одбрани његов ударац. До краја меча је Партизан контролисао дешавања на терену. Јојић је у 87. минуту пропустио одличну шансу да овери победу црно-белих, а Делетић је два минута касније неуспешно покушао да изненади Поповића. Партизан је на крају заслужено славио и са три бода почео сезону у Лиги конференција.

Фудбалери Партизана од 21 час гостују у Никозији екипи Анортозиса у првом колу групе Б новоформираног такмичења Лиге конференција.

Иако су гости, црно-бели имају статус фаворита против Кипрана што говори и њихова форма пошто су у Суперлиги Србије лидер без пораза, а меч против Анортозиса биће им на неки начин и генерална проба за вечити дерби против Црвене звезде који се игра у недељу.

Тремнер црно-белих Александар Станојевић имао је одређених кадровских проблема за ову утакмицу пошто су у Београду остали Данило Пантић, Сејдуба Сума као и најновије појачање Немања Милетић.

 

90 4. минут
Крај меча и заслужена победа Партизана.
89. минут
Делетић је покушао са 25 метара, али је шутирао право у Поповића.
87. минут
Јојић је упропастио одличну прилику за Партизан пошто је са десетак метара врло лоше шутирао.
72. минут
Измене у оба тима. Код домаћина је изашао Кореја, а ушао Калцас, док је у Партизану Марковића заменио Холендер.
70. минут
Још једна одлична шанса за Рикарда, али је сада одбранио Лорија. На одбитак је дотрчавао Јојић, али је Лорија био бржи.
68. минут
0:2!!! Рикардо дуплира предност Партизана. Јовић је одлично упослио нападача црно-белих који се одлично окренуо и сместио лопту под пречку.
64. минут
Двострука измена у Партизану, изашли су Мениг и Natho, а ушли Јовић и Јојић. Измена и код домаћина, изашао је Варда, а ушао Качарава.
63. минут
Најоипаснији напад Анортозиса, Делетић се ослободио Обрадовића, шутирао снажно са 15 метара, али је Поповић одлично интервенисао.
61. минут
Врло лош покушај Марковића.
55. минут
Добар напада домаћина који је завршен шутем који је Поповић лако одбранио.
51. минут
Прва прилика за црно-беле у наставку, али је Рикардо лоше шутирао.
50. минут
Још једна измена у редовима домаћина. Изашао је Кореа, а ушао Аврам.
46. минут
Почело је друго полувреме. Двострука измена у Анортозису, изашли су Хушбауер и Росијас, а ушли Бушулаџић и Делетић.

ДРУГО ПОЛУВРЕМЕ

 

45 4. минут
Крај првог полувремена.
42. минут
0:1!!! Води Партизан, првенац је постигао Мениг. Холанђанин је испратио акцију коју је започео Рикардо додавањем Марковићу чији је шут одбранио Лорија, али је на одбијену лопту натрчао Мениг и постигао први гол у дресу Партизана.
41. минут
Хушбауер је са двадесетак метара шутирао, али је лопта отишла поред гола.
36. минут
Најбоља шанса за Партизан дошла је после корнера. Саничанин је главом проследио лопту до Шћекића који је са три метра погодио стативу.
32. минут
Мениг је искористио грешку одбране домаћина, али није би одобар у завршници и отшила је потенцијално добра прилика у неповрат.
22. минут
Марковић је још једном покушао са 17 метара, али није био прецизан.
19. минут
Марковић је био у доброј позицији, али је на крају слабо шутирао, па је Лорија лако укротио његов ударац.
16. минут
Миљковић је имао најбољу шансу за Партизан, шутирао је искоса са неких седам метара, али је голман Лорија одлично интервенисао.
12. минут
Велика опасност по гол Партизана. Христодулопулос је са 30 метара из слободног ударца одлично шутирао, али је Поповић успео да одбрани.
9. минут
Миљковић је био у доброј ситуацији, али је искоса са десне стране лоше шутирао.
6. минут
Први озбиљнији напад Партизана, Рикардо је пробао да асистира Марковићу у петерцу, али је од свега био само корнер за црно-беле после којег није било опасности.
1. минут
Почео је меч на Кипру.

ПРВО ПОЛУВРЕМЕ

 

АНОРТОЗИС – ПАРТИЗАН 0:2 (0:1)

СТАДИОН: ГСП у Никозији.

СУДИЈА: Кјерсгард (Данска)

СТРЕЛАЦ: Мениг 42, Рикардо 68.

АНОРТОЗИС: Лорија, Кореа (Аврам од 50), Арајури, Рисванис, Хушбауер (Бушулаџић од 46), Поповић, Артиматас, Андерсон, Христодулопулос, Русијас (Делетић од 46), Варда (Качарава од 65).

ПАРТИЗАН: Поповић, Миљковић, Вујачић, Саничанин, Обрадовић, Здјелар, Шћекић, Марковић (Холендер од 72), Natho (Јојић од 64), Мениг (Јовић од 64), Рикардо (Терзић од 83).

 

БОНУС ГАЛЕРИЈА

Погледајте како изгледа Елина Свитолина тенисерка из Украјине