Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЛИГА НАЦИЈА: Влаховић и Митровић одвели Србију у елиту, моћан лет Пиксијевих Орлова у Ослу (ВИДЕО)

27.09.2022. 19:48 17:13
Пише:
Србија Данас
Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović
Александар Митровић и Душан Влаховић / Извор: МН Press

Браво!

Пиксијева казнена експедиција покорила је и Осло. Фудбалска репрезентација Србије је савладала Норвешку са 2:0 (1:0) и изборила пласман у А Лигу нација.

НОВИ ПОРАЗ ПРОТИВНИКА СРБИЈЕ НА МУНДИЈАЛУ: Камерунци у лошој серији пред Катар, Корејци укротили Лавове

НОВИ ПОРАЗ ПРОТИВНИКА СРБИЈЕ НА МУНДИЈАЛУ: Камерунци у лошој серији пред Катар, Корејци укротили Лавове

СЕНКА НА ЛЕП ГЕСТ ОРЛОВА: Родитељи продају дрес Србије, цене астрономске (ФОТО)

СЕНКА НА ЛЕП ГЕСТ ОРЛОВА: Родитељи продају дрес Србије, цене астрономске (ФОТО)

ЦРНОГОРЦИ НА ТАПЕТУ: УЕФА почела истрагу због расизма у мечу против Финске

ЦРНОГОРЦИ НА ТАПЕТУ: УЕФА почела истрагу због расизма у мечу против Финске

“Орлови” су тријумфом у Норвешкој обезбедили и место у другом шеширу уочи квалификација за Европско првенство (потенцијално и бараж за ово такмичење), а поврх свега навијаче у Србији може да радује одлична форма фудбалског националног тима пред Светско првенство у Катару које почиње за мање од два месеца.

Србија је стрпљиво крчкала победу у главном граду Норвешке. Домаћин је претио у уводним минутима утакмице, а могао је да стигне до вођства већ у 22-23. секунди преко Ерлинга Халанда, али је Вања Милинковић-Савић одбранио ударац најбољег фудбалера домаћина. Испоставиће се касније да је то била најопаснија акција Норвешке све до надокнаде времена у својеврсном финалу Групе 4 Лиге нација Б. Међутим, и у судијској надокнади Вања Милинковић-Савић је био лукавији од скупоценог голгетера Манчестер ситија.

Изабраници Драгана Стојковића су после споријег уласка у меч временом преузели конце, а из стрпљиве игре су се изродили и голови. Душан Влаховић није искористио прву шансу главом у 33. минуту, али јесте у 42. када је реализовао лепу акцију Душана Тадића и саиграча из Јувентуса Филипа Костића.

Fudbalska reprezentacija Srbije
Фудбалска репрезентација Србије / Извор: МН Press

А, онда и јубиларни 50. гол у дресу репрезентације Србије Александар Митровића за оверу пласмана у елитни ранг Лиге нација. Први нападач наше репрезентације је у 54. минуту отклонио дилеме око победника, а Србија је до краја меча рутински сачувала два гола вишка.

Лепо је бити навијач Србије уочи Мундијала у Катару, али да не причамо превише...

Норвешка - Србија 0:2 (0:1)

Стрелци: Влаховић у 42. и А. Митровић у 54. минуту

Стадион: Улевал (Осло)

Судија: Матео Лахоз (Шпанија)

Жути картони: Костић, Павловић (Србија).

НОРВЕШКА: Ниланд - Рајерсон (од 57. Педерсен), Ханке-Олсен (од 79. Берг), Естигор, Мелинг (од 74. Бјеркан) - Едегор, Аурснес (од 57. Ајер), Берге - Ељунуси (од 57. Ларсен), Халанд, Серлот.

СРБИЈА: В. Милинковић Савић - Вељковић, С. Митровић, Павловић (од 89. Бабић) - Живковић (од 72. Лазовић), Лукић, И. Илић, Тадић (од 90 3. Ђуричић), Костић (од 72. Радоњић) – А. Митровић (од 90 3. Јовић), Влаховић.

Читав ток меча могли сте да пратите уживо у текстуалном преносу на нашем сајту.

КРАЈ

90 1
Милинковић-Савић брани ударац Халанда. Најбоља прилика за Норвежане.
89. минут
Сјајног Страхију Павловића заменио је у финишу меча Срђан Бабић.
75. минут
Када је Немања Радоњић на терену увек се нешто дешава. Крилни фудбалер Торина је заменио Филипа Костића и одмах креирао шансу Митровићу. Ударац главом српског голгетера, али је Ниланд занимљивом одбраном сачувао мрежу. Поред Радоњића у игри је и Дарко Лазовић уместо Андрије Живковића.
59.минут
Покушао је Халанд да запрети, али је лоше центрирао и нема опасности по мрежу Србије.
57. минут
"Викинзи" праве троструку измену. Ларсен, Педерсен и Ајер су ушли уместо Ељунусија, Рајерсона и Аурсенса.
54. минут
ГООООЛ, Митровиииић, 0:2! Србија је на прагу победе. Асистенција Ивана Илића и рутинска реализација најбољег стрелца репрезентације икада. Митровић је у Ослу постигао 50. гол у дресу са државним грбом.

Почело је друго полувреме.

42. минут
ГООООЛ - води Србија, Влаховић! Тадић је дао савршену лопту у простор, Костић је послао у казнени простор са левог бока по земљи, а Влаховић је рутински ногом матирао Ниланда. Голман Норвешке није могао као пре десетак минута да укроти ударац нападача Јувентуса.
33. минут
Ух, каква шанса за Србију. Небески скок Влаховића после асистенције Тадића, махерски ударац главом у доњи леви угао, али је Ниланд пантерском реакцијом спасио Норвешку. Остаје 0:0.
 

28. минут

Коначно фрка пред голом Норвешке. Тадић је центрирао ка Влаховићу, лопта је прелетела нападача наше селекције, али је Ниланд био несигуран и испустио чисту лопту. У наставку акције Орлови су изборили корнер.
17. минут
Орлови још нису направили акцију којом би угрозили мрежу Норвешке, али ни домаћин није више активан пред нашим казненим простором као у уводним минутима утакмице.
7. минут
Иницијатива домаћина, још једна озбиљнија акција после корнера, али без опасности по гол Србије.
1. минут
Ерлингу Халанду је било потребно само 20-ак секунди да уђе у шансу. И то озбиљну. Срећом, Вања Милинковић-Савић је укротио ударац левом ногом нападача Манчестер ситија.

Утакмица је почела

БОНУС ВИДЕО: Погледајте извођење Боже правде у Русији