Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ЛИГУ ШАМПИОНА: Бен и Крстичић у финишу СРУШИЛИ бункер Летонаца (ВИДЕО+ФОТО)

17.07.2018. 20:10
Пише:
Србија Данас
FK Crvena zvezda
ФК Црвена звезда / Извор: МН Press

Меч одигран пред 23.868 гледалаца.

Фудбалери Црвене звезде победили су Спартакс у реваншу првог кола квалификација за Лигу шампиона 2:0, головима Ел Фарду Бена и Ненада Крстичића и после ремија без голова у Риги, изборили пласман у другу рунду на мегдан Судуви из Маријампоља.

КРАТКА ИСТОРИЈА НАВИЈАЊА: Како су Срби постали фудбалски фанатици

Томић има ВЕЛИКУ жељу, са тим играчем је већ сарађивао (ФОТО)

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

ДЕЛИЈЕ У ТРАНСУ: Ево како је Ђенка поздравио повратак Цирбеса у Звезду!

Кренули су офанзивно изабраници Владана Милојевића од старта и брзо наметнули свој стил игре. Одлука тренера српског првака да на терен од првог минута пошаље Лоренца Ебисилија, уместо повређеног Николе Стојиљковића, са најистуренијим Беном, показала се изузетно успешна пошто је Холанђанин представљао константну опасност по одбрану Спартакса.

До полувремена српски шампион, међутим, није успео да пронађе пут до мреже гостију. Три покушаја Немање Милића, два Бена и Ебисилија... само су изазивали нервозу на трибинама стадиона „Рајко Митић“.

У наставку су, црвено-бели наставили да константно стварају шансе, да би тек у финишу меча успели да сломе отпор Летонаца и оправдају улогу фаворита.

Како је меч текао из минута у минут прочитајте у наставку текста.

ТОК МЕЧА:

КРАЈ УТАКМИЦЕ.

90. минут - тек што је ушао Јованчић је могао да се упише у стрелце. После додавања Мелега његов шут је одбранио голман гостију.

Звезда рутински одрађује посао.

84. минут - измена у тиму домаћина, уместо Радоњића на терену је Душан Јованчић.

82. минут - ГОООООООООООООООООЛ!!!! Звезда води 2:0!!!! Бен је одлично прошао и послао лопту у шеснаестерац, где се најбоље снашао Ненад Крстичић и ефектно петом послао лопту у гол.

80. минут - жути картон за Агиреа после мањих чарки са Борјаном, опоменут је и голман Звезде.

78. минут - ГОООООООООООООЛ!!!! Води Звезда. Бен је стрелац после корнера, Павков је био највиши и главом спустио лопту нападачу црвено-белих који је надмудрио одбрану Спартакса и пробио бедем Летонаца - 1:0.

77. минут - Одлична шанса за Звезду. Радоњић се нашао у идеалној прилици, ушао у шеснаестерац, али клизећим стартом Фриеманис је отклонио опасност.

76. минут - жути картон за Кобзара.

75. минут - нови убачај у казнени простор Спартакса од стране Родића, сигуран је био Неруглас.

73. минут - Корнер за Спартакс завршен је одличном интервенцијом Звездине одбране.

72. минут - Измена у Звезди. Изашао је Ебисилио на терену је Мелег.

70. минут - поново је Филип Стојковић био опасност по Летонце, прихватио је лопту на супротној страни и у пуном трку шутирао непрецизно далеко од гола.

69. минут - нови центаршут Стојковића који је по ко зна који пут завршио безуспешно и у рукама голмана Спартакса.

64. минут - СТАТИВА! Радоњић је имао сјајну прилику да постигне гол, тукао је по земљи и када су сви видели лопту у мрежи, од стативе се одбила у поље. Најбоља шанса за Црвену звезди да поведе.

63. минут - пожутео је и Хонорато из Спартакса

61. минут - Срећа је била на страни домаћина, неочекивано се Спартаксу указала прилика, неспретно су у шеснаестерцу одреаговали дефанзивци Звезде, међутим, на крају су успели да изнесу лопту.

58. минут - Центаршут Стојковића избио је голман Нерулгас. Промена у Звезди, уместо Милића на терену је Милан Павков.

55. минут - Ево и шансе за Спартакс, тачније за Сварупса. Други ударац ка Бројану могао је да буде кобан по домаћина, али се нападач Летонаца није прославио шутиравши поред стативе.

53. минут - Корнер за Звезду у скоку је највиши био Вујадин Савић и непрецизно из близине шутирао главом.

Убрзо затим Радоњић је пробао соло-продором али је заустављен.

50. минут - Фаул Косорића над Јовичићем који је био у налету. Бивши играч Партизана је добио прву јавну опомену на утакмици. Прекшај је извео Бен, али се Родић није споразумео са нападачем српског шампиона.

49. минут - мења спартакс. Улази Денис Давидов уместо Алексиса Вишњаковса.

48. минут - Одузели су играчи Звезде лопту и изборили се за нови напад. Дегенекова дијагонала ка Стојковићу завршила се центаршутем бека српског шампиона, који је на крају изблокиран.

46. минут - Одмах на старту другог дела узбуђења, центаршут Родића по земљи са бока није испратио Бен и нова шанса за црвено-беле је пропала.

Утакмици присуствује 23.868 гледалаца.

ПОЧЕЛО ЈЕ ДРУГО ПОЛУВРЕМЕ.

КРАЈ ПРВОГ ПОЛУВРЕМЕНА.

Играће се још минут надокнаде у првом полувремену.

44. минут - први корнер за Спартакс није донео промену резултата. У наставку неповезана акција Звезде, лопта је побегла Радоњићу...

42. минут - додавање Ебисилија и Родића, бек Звезде је прошао и центрирао, а одбрана Спартакса отклонила и ову опасност.

39. минут - фаул над Ебисилијом на ивици казненог простора. Лопту је узео Бен и тукао у угао по земљи, ипак, голман гостију је изашао као победник.

37. минут - Опет Милић у следећој акцији, изборио се за шут са 16 метара, право у чувара мреже Спартакса. Ни продор Радоњића и центаршут по земљи није донео промену резултата, Летонци сигурно одолевају.

36. минут - Прети и Спартакс, али се Борјан правовременим истрчавањем није дао изненадити.

35. минут - Још једна шанса за Немању Милића, друга на мечу! Можда и најбоља, ударцем главом покушао је да савлада одбрану Спартакса, међутим, голман Неругалс је сјајно одреаговао и избио у корнер. У наставку акције гости су се одбранили.

32. минут - Каква прилика за Ебисилија! Милић му је спустио лопту главом, али се новајлија из АПОЕЛ-а није снашао и са 12 метара послао лопту небу под облаке.

28. минут - звиждуци за судију из Турске који по мишљењу Делија није свирао прекршај над Стојковићем, а потом је клизећи старт бека Звезде окарактерисао истим али у корист Летонаца.

27. минут - Узвратио је Бен на другој страни, после добре акције црвено-белих шут репрезентативца Комора завршио је изнад пречке.

25. минут - Ево шансе за Летонце, Малејев је могао да донесе вођство гостима, али је био непрецизан у завршници.

23. минут - Оштар ударац Ебисилија са 18 метара прохујао је поред десне стативе.

21. минут - Покушао је Косорић да ударцем из велике даље изненади Борјана, лопта је отишла преко гола.

17. минут - Бен је захватио добро лопту после убачаја са бока, али и шутирао из окрета право у голмана Спартакса.

13. минут - Већ у следећем нападу поново је Милић покушао ударцем из даљине, који је био веома непрецизан.

12. минут - ЗИЦЕР: продор и центаршут Бена је изблокиран, па је Звезда из трећег корнера створила најбољу шансу. Ебисилио је центрирао, а Милић главом са четири метра пребацио пречку.

8. минут - После убачене лопте Ебисилија из центаршута, Милић је у шеснаестерцу био повучен окд стране Бразилца Хонората из добре позиције, али се судија Улусој није огласио и добра прилика за Милојевићев тим је пропала.

6. минут - први шут црвено-белих ка голу Летонаца, Радоњић је покушао у шеснаестерцу из колена и послао лопту далеко од циља.

5. минут - проблеми за Дегенека, али је брзо исправио своју грешку.

4. минут - добро је центрирао Радоњић, међутим, Летонци су се одбранили.

2. минут - Гости су први запретили, Борјан је био принуђен да интервенише, али без већих опасности по домаћина.

Утакмица је почела.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА - СПАРТАКС 2:0

СТАДИОН: "Рајко Митић".

СТРЕЛЦИ: Бен у 78. и Крстичић у 82.

ГЛЕДАЛАЦА: 23. 868

СУДИЈА: Алпер Улусој (Турска).

ЖУТИ КАРТОНИ: Борјан (Црвена звезда), Косорић, Хонорат, Кобзар (Спартакс)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Стојковић, Савић, Дегенек, Родић, Јовичић, Крстичић, Ебисилио (70. Мелег), Милић (59. Павков), Радоњић (85. Јованчић), Бен. Резерве: Поповић, Бабић, Гобељић, Јевтовић, Мелег, Јованчић, Павков. Тренер: Владан Милојевић

СПАРТАКС: Неругалс, Фриеманис, Ошс, Косорић, Шлампе, Димитријев, Малејев, Хонорато, Кобзар, Вишњаковс (49. Давидов), Сварупс. Резерве: Мелецис, Стуглис, Агире, Медина, Михађукс, Давидов. Тренер: Александр Гришин.

 

Све најновије спортске вести можете да прочитате ОВДЕ.