Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЛИГА ШАМПИОНА - КИША ГОЛОВА: Фудбалски шоу Барсе и Интера! Ливерпул ДЕМОЛИРАО Ренџерс

12.10.2022. 23:09
Пише:
Србија Данас
FK Barselona
ФК Барселона / Извор: Профимедиа

Киша голова у елитном такмичењу...

Ове среде одигране су утикмице четвртог кола Лиге шампиона. Највећу пажњу привукао је дерби кола између Интера и Барселоне на "Ноу Кампу" где су дебљи крај извукли Каталонци. Међутим, не треба изозтавити ни праву доминацију Ливерпула у Глазгову.

ОДРЕЂЕНА ЦЕНА ЗА СЕРГЕЈА: Више није 100 милиона, много је ВИШЕ и РАСТЕ

ОДРЕЂЕНА ЦЕНА ЗА СЕРГЕЈА: Више није 100 милиона, много је ВИШЕ и РАСТЕ

ЖЕЛИТЕ ХАЛАНДА? Може 2024. ако платите 200 милиона

ЖЕЛИТЕ ХАЛАНДА? Може 2024. ако платите 200 милиона

(САСТАВ) ВЕЛИКИ ПОВРАТНИК У РЕДОВЕ ЗВЕЗДЕ: Милојевић са тешком артиљеријом напада Мађаре

(САСТАВ) ВЕЛИКИ ПОВРАТНИК У РЕДОВЕ ЗВЕЗДЕ: Милојевић са тешком артиљеријом напада Мађаре

Раније у току дана Бриж и Атлетико Мадрид су одиграли без голова, док је Наполи поразио Ајакс са 4:2.

БАРСЕЛОНА - ИНТЕР 3:3

Интер се одлично бранио у првих пола сата, а у 16. минуту је имао чак две стопостотне шансе да он дође до гола. Џеко је након центаршута Чалханоглуа из слободног ударца погодио пречку, "отпадак" је Де Фрај само требао да ћушне у мрежу, али је промашио целу лопту. 

Претио је и Дамфрис у контри у 28. минуту, а Тер Штеген је зауставио његов ударац. 

Прву прилику за Барсу имао је Рафиња у 36. минуту, када није добро захватио лопту после одличног додавања Левандовског. Након тога урагански напади Барселоне. Само три минута касније је Онана одбранио ударац Дембелеа из непосредне близине.

У 40. минуту се тотална иницијатива исплатила Каталонцима. Рафиња се поиграо са Ди Марком по десној страни, проиграо Роберта, овај у казненом простору послао лопту на право место, а Дембеле се исправио за претходни промашај и погодио за 1:0.

Интер се разгоропадио у другом делу, искористио киксеве Барсиних очајних штопера и преокренуо резултат. 

Играо се 50. минут када је штопер гостију Бастони послао дугачку лопту, Пике је кадринално лоше проценио ситуацију, кренуо је да прави офсајд замку као почетник, а то је искористио Барела, ушуњао се у шеснаестерац и са неких шест метара рутински матирао Тер Штегена, за 1:1. 

Тотални хладан туш за домаће навијаче уследио је у 63. минуту. Бускетс је погрешио на средини терена, Чалханоглу му је пресекао пас и упутио дугашку лопту ка Лаутару Мартинезу. Аргентинац је у пријему отресао Ерика Гарсију, упутио пројектил са 15 метара, а лопта је уз помоћ стативе завршила у мрежи, за 1:2.

Барселона је тада знала да ће поразом бити елиминисана већ вечерас и кренула је на све или ништа. Притискали су Каталонци са свих страна, Интер је дуго одолевао, а изједначење је стигло у 80. минуту, када је погодио Левандосвки, после лоше интервенције Шкрињара, који му је буквално додао лопту у ноге.

Ни бод Барси не би донео пуно тога, наставила је да атакује, а онда нови шок у 89. минуту и мат Интера у три потеза. Онана је дегажирао, Лаутаро примирио лопту, па видео да Госенс утрачава по левој страни терена. Проиграо га је Лаутаро, а Немац је извршио егзекуцију, за 2:3.

Није то био крај. Шоу је настављен. Гарсија је центирао у 92. минуту, а магични Левандовски главом спаковао лопту у мрежу, за 3:3.

У 95. минуту је Аслани промашио невероватну шансу да Интеру донесе тријумф. Био је у зицер позицији, а тукао је право у Тер Штегена.

РЕНЏЕРС - ЛИВЕРПУЛ 1:7

Фудбалери Ливерпула савладали су Ренџерс резултатом 7:1, а меч је обележио резервиста Мохамед Салах.

Египатски крилни нападач је у игру ушао 68. минуту при резултату 3:1 за његову екипу на "Ајброксу" и до краја је успео да постигне три поготка за рекордно време.

Салах је до хет-трика стигао са шест минута и 12 секунди и на тај начин оборио рекорд Бафетимби Гомеса из 2011. године када је француском нападачу и тадашњем члану Лиона било потребно осам минута да дође до истог учинка у победи против Динама из Загреба резултатом 7:1.

Фудбалер Ливерпула је уједно стигао до 38. гола у континенталном такмичењу за тај клуб и нити један други фудбалер није постигао више голова за неког од енглеских представника у Лиги шампиона.

Шкоти су најпре дошли до вођства у 17. минуту, Скот Арфилд се одлично снашао и донео славље домаћим навијачима. 

Вођство тима из Глазгова није потрајало дуго, Роберто Фирмино користи асистенцију из корнера - Бразилац наставља да погађа. Ливерпул изједначује на 1:1 у 24. минуту. Могао је Ренџерс поново до вођства, Арфилд овог пута без довољно среће.

У наставку доминација "редса", што доноси и преокрет резултата у 55. минуту. Стрелац је поново "Боби" Фирмино, сјајни Бразилац гура "редсе" ка победи. 

Фирмино долази и до асистенције - Бразилац "плеше" по терену. Пета за Нуњеза и то је 3:1 у 66. минуту. Ливерпул наставља да меље противника, Мо Салах долази до гола - резервиста на овом мечу погађа из неугодног угла за 4:1 у 76. минуту. 

Салаху се играло вечерас, Египћанин долази до другог гола вечерас и то је5:1 у 81. минуту. Невероватни Салах је само мин касније постигао и свој трећи гол, хет-трик Египћанина у шест минута за 6:1 у Глазгову! 

Гости нису престали, стигао је Ливерпул и до седмице - млади Харви Елиот погађа. ВАР потврђује, катастрофа Шкота на "Ајброксу".

СПОРТИНГ - ОЛИМПИК МАРСЕЈ 0:2

Спортинг је вечерас доживео праву катастрофу. Домаћин у Лисабону је већ у 19. минуту остао са играчем мање, Есгаио добија други жути картон. Други фаул је донео и пенал Марсеју, Гендузи га користи и доводи Олимпик у вођство 1:0. 

Само десетак минута касније француски клуб долази до 2:0 - Санчез је постигао гол, чекали смо ВАР потврду, која је потврдила погодак за госте.

Проблеми за Португалце нису јењавали - Спортинг остаје без још једног играча. Педро Гонсалвес добија други жути картон у размаку од једног минута. Спортинг остаје са деветорицом на терену. Могао је Марсеј и до трећег гола у завршници, домаће спашава статива.

ТОТЕНХЕМ - АЈНТРАХТ ФРАНКФУРТ 3:2

Ајнтрахт је изненадио Тотенхем и у сред Лондона дошао у вођство. Камада је погодио на асистенцију Родеа у 14. минуту. Ово као да је наљутило Контеов тим који је кренуо у канонаду. 

"Певци" су у периоду од шеснаест минута постигао три гола. Прво је Сон на асистенцију Кејна изједначио на 1:1 у 20. минуту. Кејн се потом осам минута касније изборио за пенал који је и сам реализовао за 2:1 и преокрет "певаца". А онда је Сон у 36. минуту погодио прелеп волеј за 3:1 и миран одлазак на одмор. Имао је и Ромеро шансу за 4:1 тик пред паузу, али без гола Аргентинца.

У наставку је припретио и Сесењон, Енглез остаје у ситуацији 1 на 1, али је Трап био одличан. А онда велика грешка Туте, играч Франкфурта добија два жута картона у размаку од 3 минута те су Немци остали са играчем мање. 

Немци долазе до наде у Лондону, Алиду долази до гола у 87. минуту и то је 3:2 што нам је донело узбудљиву завршницу. "Певци" су могли до 4:2. Хил сјајним продором омогућава пенал, али Хари Кејн шаље лопту под облаке са беле тачке. Лорис спашава Тотенхем, велика шанса за Ајнтрахт у надокнади, али француски голман сигуран. После свега ипак славље Тотенхема, "певци" преузимају место лидера - Спортинг је други са бодом мање.

БАЈЕР ЛЕВЕРКУЗЕН - ПОРТО 0:3

ВИКТОРИЈА ПЛЗЕН -  БАЈЕРН МИНХЕН 2:4

 

Спонзор вести Лиге сампиона – спортска кладионица Меридиан

 

БОНУС ГАЛЕРИЈА

Погледајте како изгледа ћешка тенисерка Каролина Мухова

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.