Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЛИГА ШАМПИОНА: Тадић БРИЉИРАО, Грујићу црвени због БРУТАЛНОГ старта!

25.11.2020. 23:41
Пише:
Србија Данас
Dušan Tadić
Душан Тадић / Извор: Профимедиа

Четврто коло елитног такмичења.

Утакмицама у групама А, Б, Ц и Д окончано је 4. коло Лиге шампиона у коме смо доиста видели више него добрих дуела у којима нису баш сви оправдали улогу фаворита. 

ЗБОГ МАРАДОНЕ СВЕ СТАЛО: Не игра се Копа Либертадорес, не жели нико да изађе на терен

ЗБОГ МАРАДОНЕ СВЕ СТАЛО: Не игра се Копа Либертадорес, не жели нико да изађе на терен

ЧЕМПИОНШИП: Пауновићев Рединг пет утакмица без победе

ЧЕМПИОНШИП: Пауновићев Рединг пет утакмица без победе

ИСТРАГА ЗБОГ БЕЈЛА И ИБРАХИМОВИЋА: Велшанин и Швеђанин јавно проговорили о проблему, ОВДЕ НЕЋЕ СТАТИ

ИСТРАГА ЗБОГ БЕЈЛА И ИБРАХИМОВИЋА: Велшанин и Швеђанин јавно проговорили о проблему, ОВДЕ НЕЋЕ СТАТИ

Почнимо са резултатима из Групе А у којој су се састали Бајерн Минхен и Салцбург док је у Мадриду екипа Атлетика дочекала московску Локомотиву Марка Николића.  

Баварци су у осмини финала, као што се и очекивало. Вечерас су савладали Салцбург по други пут за четврту победу у групи у исто толико мечева.

Далеко од тога да је Бајерн био надмоћнији ривал од Салцбурга, једноставно су имали далеко више искуства и реализовали су своје шансе за разлику од противника.

Бајерн је повео у 43. минуту преко Левандовског, искористио је одбитак голмана и послао лопту у мрежу. Претходно је Собошлаи имао колосалну шансу, али је послао лопту небу под облаке у 35. минуту у ситуацији 1 на 1.

Доста среће за Бајерн и у 52. минуту када је Коман успео да се избори за ударац, шутирао, а Вобер је променио смер лопти и она је завршила у голу.

Рока је за Бајерн добио други жути картон у 66.минуту, али то није спречило Баварце да поново постигну гол, само два минута касније стрелац је био Сане. Била је то фантастична акција, Коман је асистирао, а Сане погодио главом.

Гости до смањења резултата долазе у 73. минуту када је Бериша добро реаговао након асистенције Кристенсена.

У другом мечу ове групе Атлетико је дочекао Локомотиву из Москве, а победника није било, 0:0.

Тренер гостију Марко Николић је дефинитивно задовољнији овим резултатом имајући у виду теренску надмоћ Атлетико Мадрида, који је и постигао гол у 68. минуту, али је поништен због офсајда Кокеа.

У Групи Б своје мечеве су вечерас одиграли Борусија из Мехенгладбаха која је дочекала екипу Шахтјора док се у Милану одиграо меч између Интера и Реал Мадрида. 

Реал је потпуно доминирао на ,,Ђузепе Меаци“, а свакако да им је помогла врло лоша игра Интера, који је изузетно лоше и неорганизовано деловао на терену.

Гостима из Мадрида помогле су и лоши потези екипе Антонија Контеа, с обзиром на то да је првобитно Барела начинио пенал над Наћом, а прецизан је у 10. минуту био Еден Азар. Наставио је ,,краљевски клуб“ да напада и могли су већ после пола сата игре да реше питање победника, али Лукаса Васкеза је предухитрила статива, а Ферлан Менди је у ситуацији када је сам требало да заврши акцију, решио да потражи Васкеза, што је био лош потез.

Моменат одлуке било је и искључење Артура Видала, који је у року од седам секунди добио два жута картона у првом полувремену и знатно олакшао посао Мадриђанима.

Све је било решено у другом полувремену када је расположени Васкез сјајно проиграо Родрига, а овај на другој стативи волеј ударцем затресао мрежу Хандановича. Погодак је на крају ипак приписан Хакимију, који је у жељи да такав сценарио спречи ипак последњи играо лоптом пре њеног уласка у гол.

Те је меч у Милану завршен 0:2.

Екипа Мехенгладбаха је у свему надиграла госте те је доминантно славила са чак 4:0 и тако избила на чело групе Б.

У Групи Ц не може се рећи да је било већих изненађења. Раније данас, Манчестер сити био је бољи од Олимпијакоса у Пиреју 1:0. Порто је успео да савлада Олимпик у Марсеју резултатом 2:0.

Португалци су били конкретнији у првом полувремену, те су у 39. минуту преко Заидуа Санусија заслужено стигли до вођства.

Друго полувреме донело је нешто више узбуђења, репрезентативац Србије Марко Грујић зарадио је искључење у 67. минуту, али то није сметало његовом тиму да пет минута касније овери тријумф голом Серђа Оливеире са пенала.

Том приликом је и Марсеј остао са играчем мање пошто је искључен Балерди.

Право изненађење приређено је у вечерашњем мечу Групе Д у којој је Ливерпул дочекао Аталанту.  

Аталанта је вечерас направила огромно изненађење пошто је победила Ливерпул на Енфилду са 2:0.

Италијани су ушли у меч доста боље, па су после не нарочито занимљивог првог полувремена повели у 60. минуту преко Јосипа Иличића.

Уследиле су четири измене Клопа које нису донеле никакву промену на боље, већ је Аталанта још једном затресла мрежу Алисона четири минута касније, стрелац је био Робин Госенс.

Мучио се Ливерпул до краја меча да створи изгледну прилику за погодак, па је овај тријумф "богиње" додатно закомпликовао ствари у групи Д.

Ајакс је на домаћем терену био сигуран против Митјиланда којег је победио са 3:1.

"Копљанике" је покренуо репрезентативац Србије Душан Тадић који је са две асистенције у 47. Гравенберху и два минута касније Мазрауиу значајно допринео освајању нова три бода.

На 3:0 је повисио Давид Нерес у 66. минуту, а утешни погодак Данаца дело је Авера Мабила који је био прецизан са пенала у 81. минуту.

Митјиланд је на крају остао са играчем мање пошто је искључен Свијатченко у надокнади времена.

УЕФА ЛИГА ШАМПИОНА

4. КОЛО

ГРУПА А

Атлетико Мадрид – Локомотива Москва 0:0

Бајерн Минхен – Салцбург 3:1 (1:0)
42′ Левандовски, 52′ Вебер (аг), 68′ Сане – 73′ Бериша

ГРУПА Б 

Интер – Реал Мадрид 0:2 (0:1)
7′ Азар (п), 59′ Хакими (аг)

Мехенгладбах - Шахтјор 4:0

ГРУПА Д

Ливерпул – Аталанта 0:2 (0:0)
60′ Иличић, 64′ Госенс

Ајакс – Мидтјиланд 3:1 (0:0)
47′ Гравенберх, 49′ Мазрауи, 66′ Нерес – 81′ Мабил (п)

ГРУПА Ц

Олимпијакос - Манчестер Сити 1:0

Марсеј – Порто 0:2 (0:1)
39′ Зануси, 72′ Оливеира (п)