Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

МАРИО ЂУРОВСКИ ЗА СД: "Био сам млад и луд" Жали што није оставио траг у Србији, али на Тајланду је ЛЕГЕНДА

31.12.2020. 14:39
Пише:
Србија Данас
Mario Đurovski
Марио Ђуровски / Извор: Профимедиа

На Далеком истоку је постао истински љубимац и идол навијача.

Можда у Србији није успео да изађе из сенке познатог стрица и оца, Бошка и Милка, али је зато на Тајланду постао истински љубимац и идол тамошњих навијача. Готово да не постоји љубитељ фудбала у овој егзотичној земљи ко не зна ко је и шта је све постигао Марио Ђуровски.  Он је однедавно тренер Муангтонга, клуба у којем је пре десетак година започео своје фудбалско освајање ове земље. За портал Србија Данас, Марио Ђуровски је причао о свему ономе што занима истинске љубитеље фудбала.

ДУШАН ЂОКИЋ ЗА СД: Постигао је гол за Звезду против Анћелотијевог Милана, и сад ЗНА како против моћних Италијана

ДУШАН ЂОКИЋ ЗА СД: Постигао је гол за Звезду против Анћелотијевог Милана, и сад ЗНА како против моћних Италијана

ДЕСНИ БЕК - НАЈБОЉИ СТРЕЛАЦ И АСИСТЕНТ ЛИГЕ: Џејмс Таварније је симбол васкрснућа Ренџерса

ДЕСНИ БЕК - НАЈБОЉИ СТРЕЛАЦ И АСИСТЕНТ ЛИГЕ: Џејмс Таварније је симбол васкрснућа Ренџерса

КЛОП САОПШТИО КОЛИКО ЋЕ ОДСУСТВОВАТИ: Ливерпул остао без још једног поузданог дефанзивца, малеру нема краја

КЛОП САОПШТИО КОЛИКО ЋЕ ОДСУСТВОВАТИ: Ливерпул остао без још једног поузданог дефанзивца, малеру нема краја

Због озбиљне повреде кука, проблема са мишићима и зглобом леве ноге нисте имали жељену минутажу, па сте донели одлуку да копачке окачите о клин и окренете се тренерском послу. После свега четири месеца рада са млађим категоријама именовани сте за првог тренера сениорске екипе Муангтонга. Са ове тачке гледишта, колико је другачије гледати и водити утакмицу са клупе него бити актер на терену?

- Велика ми је част и обавеза што ми је указано поверење да водим клуб у којем сам стекао име као играч. Невероватан је осећај, чињеница је да знам лигу, познајем менталитет и да се у животу ништа не дешава случајно. Искрено чудан је осећај после толико година на терену преселити се на клупу, али оно што сам открио за овај период је да могу итекако да будем смирен и тешким ситуацијама и то ме јако радује. Због темперамента који сам показивао као играч, нисам замишљао да ће бити тако. Али да могу да бирам, увек би волео да будем на терену, а не поред аут линије - почео је причу Марио Ђуровски.

Каква су очекивања од ове сезоне, што челника клуба што вас као тренера? 

- Јако лош почетак сезоне, биће тешка година, али верујем да можемо да будемо у врху. Ништа нисам обећао када сам дошао осим промене стила и враћања традиције коју је клуб одувек имао, то је главни циљ. Плус покушај да се афирмишу неки млади играчи који имају потенцијал да буду битне фигуре у будућности.

Колико је било тешко изградити своје име с обзиром на то да сте син Милка, а синовац Бошка Ђуровског?

- Ја сам своје име изградио у Азији. Код нас ћу увек бити Милков мали и то је сасвим у реду, али сам овде направио своје име и презиме и поносан сам на то. Једни су Милко и Бошко и тако ће бити заувек, али и један је Марио Ђуровски на Тајланду.

Оно што остаје уписано златним словима је ваша прва сезона и освојена титула са Мунтонгом, а на клупи Славиша Јокановић?

- Та 2012. година је она коју никада нећу заборавити. Легендарна сезона “невидљиви” без пораза са Славишом на челу, променили смо много ствари у тајландском фудбалу, померили границе, натерали друге да више улажу. Наравно и данас имам сталан контакт са Јоканом он је мој велики учитељ и пријатељ.

Mario Đurovski
Марио Ђуровски / Извор: Фото: Youtube Printscreen/Muangthong United:OFFICIAL

Да ли пратите српски фудбал?

- Наравно да пратим колико год могу. Разлика у времену је велика, али се трудим да будем у току, али једно је увек сигурно, дерби се никада не пропушта.

Да ли негде остаје жал што већи и значајнији траг нисте оставили у фудбалској Србији?

- Наравно да остаје жал и то невероватно велика. Жао ми је што знам да сам могао а нисам направио много више код нас, али искрено био сам млад и луд. И једноставно, судбина је тако хтела - искрен је Ђуровски.

Шта је оно чиме вас је Тајланд освојио па сте одлучили да наставите живот у овој егзотичној земљи?

- Тајланд је пре свега прелепа земља, моја породица овде ужива и то је био кључ. Ја никада нисам био споран и никада нисам постављао питање останка јер ово је моја друга кућа. Уживамо у животу овде у сваком моменту.

Од почетка каријере па до данас остали сте своји, другачији од других. Од прослава голова, до смелих одевних комбинација. Откријте нам, какав је Марио Ђуровски када је са породицом и пријатељима?

Сосиједад је фуриозно ушао у сезону, али је у последње време имао много киксева, дуго нема победу, има три пораза у низу, што пред новогодишњи баскијски дерби (14.00) ставља домаћина Блбао у бољи положај. Квота на кеца је 2,85, икс је 2,95, а двојка 2,75, док је квота на 3 2,30. Погледајте све квоте кладионице MOZZART за Билбао - Сосиједад.

- Марио Ђуровски је и даље клинац са Церака са осмехом на лицу и то се никада неће променити. Одувек сам волео да будем другачији, имао сам свој стил. Свака прослава је била чиста емоција или неки тежак моменат који се дешавао у том периоду. Данас, сваки слободан тренутак проводим са супругом Александром, сином Карлом и ћерком Бјанком. Једна сасвим нормална прича и породица - завршио је причу за портал sd.rs Марио Ђуровски.

БОНУС ГАЛЕРИЈА:

Погледајте како изгледа Франческа Маркон, супруга Алесандра Костакурте.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.