Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЗА СРБИЈУ ДАНАС: Милојевић испратио стару и најавио Звездине планове за нову годину (ВИДЕО+ФОТО)

01.01.2019. 09:06
Пише:
Србија Данас/Д. Николић
Vladan Milojević
Владан Милојевић / Извор: Србија Данас

Шеф струке црвено-белих сумирао годину у којој је изабран за најбољег тренера.

Година за нама, 2018, била је одлична за Црвену звезду. Клуб из Љутице Богдана дочекао је пролеће у Европи, освојио титулу у Суперлиги, а затим и обезбедио учешће у Лиги шампиона, после много година чекања. И све то под командом Владана Милојевића, који је на крају, проглашен и за најбољег српског тренера. Као и 2017. године, освојио је "Златну лопту" (шта је тада рекао прочитајте ОВДЕ). Шеф струке црвено-белих у новогодишњем интервјуу за портал Србија Данас сумирао је годину на коју може да буде поносан. 

За почетак разговора, дао је оцену, како на личном, тако и на плану екипе...

- Јака осмица. 

 

Већ сте нагласили да вам је посебно драга утакмица у Салцбургу, када је обезбеђен пласман у групну фазу Лиге шампиона. Који је тренутак за којим жалите, да сте били близу, али да ипак нисте успели да остварите циљ? 

- Двомеч са московским ЦСКА. Тада нисмо успели да прођемо даље у Лиги Европе. 

У најавама утакмица увек кажете да се за сваку припремате потпуно исто. Али када се зна да сте ове сезоне за ривале имали Јиргена Клопа, Томаса Тухела или Карла Анћелотија, да ли је неки меч био посебан мотив? 

- Немате посебан мотив. Припрема утакмица је у ствари клише, личе једна на другу. Једина разлика је што вам је за европску утакмицу потребно више времена. Када играмо у Србији, мање-више познајемо све играче, па самим тим и мање времена је потребно. 

Извучени су парови осмине финала Лиге шампиона. Ливерпул ће играти против Бајерна, а Пари Сен Жермен са Манчестером. Могу ли Звездини противници из групе да прођу даље? 

- Мислим да могу, али све су то утакмице 50-50. Не може да се каже да је неко изразити фаворит. Свака прогноза може да падне у воду. 

Ко ће по вама освојити титулу? 

- Немам неког фаворита, али нека то буде екипа из наше групе. Ливерпул или Пари Сен Жермен.  

Vladan Milojević
Владан Милојевић / Извор: Србија Данас

Звезда има велику предност на крају јесење полусезоне, а има и шансу за освајање Купа. С обзиром на тренутни однос снага, да ли ћете сматрати сезону неуспешном, ако не буде Дупле круне? 

- Без освајања трофеја, свака сезона је безуспешна. Нема везе да ли је то у прошлости или будућности. Већ смо, на почетку рекли да је првенство приоритет. 

Прозивка је заказана за 10. јануар, (Милуновић, Вулић и Видић). План за број појачања и на којим позицијама сигурно је направљен? 

- Прелазни рок је жива ствар и веома тешко је причати. Оквирни план постоји, али ће се то вероватно мењати из дана у дан. Видећемо, али ћемо да урадимо све што је најбоље за Звезду.  

У ЗВЕЗДУ ДОШАО ЈОШ ЈЕДАН НОВАЈЛИЈА: Потписао је, добродошлицу му пожелели председник и директор (ВИДЕО)

Било је играча који у протеклом периоду нису имали велику минутажу? Размишљате ли о позајмицама? 

- Видећемо. Важно нам је и шта играчи мисле, тако да ћемо да разговарамо. У сваком случају, биће их. 

Направљен је и план припрема (више прочитајте ОВДЕ). Да ли ћете у Словенију и Турску водити и неке клинце? 

- И то ћемо да видимо. Припреме ће бити подељене на два дела, па ћемо да видимо. Али ће неки играчи сигурно да иду. 

Причало се и могућности да преузмете репрезентацију Србије, што је генерални директор Звездан Терзић одбацио. Шта по вама треба да урадите у Звезди, па да кажете, све сам урадио, могу на нови изазов? 

- Нисам ја још завршио неке ствари у Црвеној звезди. Не знам ни шта би то било, да бих могао да кажем. Трудим се да дам све од себе. А за остало, видећемо докле ћемо да стигнемо. А за те приче о репрезентације... Не бих да коментаришем, али је вођење репрезентације велика част. 

Vladan Milojević, Mitar Mrkela i Zvezdan Terzić
Владан Милојевић, Митар Мркела и Звездан Терзић / Извор: Србија Данас

Ове сезоне много се више прича о стварима које немају везе са тереном, већ са другим, да кажемо споредним стварима, судијама, условима за игру... Имате ли коментар на то? 

- Ја на те ствари тако не гледам. Сви ми који радимо, морамо да дамо подршку српском фудбалу. Није толико лоше, колико се представља. Немам коментар, али мишљење имам. Ипак, не бих га јавно износио. Требало да сви урадимо још више, да дамо подршку. Ако је ми не дамо, као актери, у години која је веома лепа за све нас. Причам и о репрезентацији која је направила добар резултат. Било је и клубова из Србије који су играли у квалификацијама за Лигу Европе - закључио је Милојевић. 

БОНУС ГАЛЕРИЈА

Погледајте и како су Делије дочекивале противнике Звезде у Лиги шампиона. 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Све најновије спортске вести можете да прочитате ОВДЕ.