Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПОСЛЕ 1-2-1: Милојевић о циљевима, старом и новом Боаћију и штоперима (ФОТО)

30.06.2019. 21:20
Пише:
Србија Данас/Д.Н.
Vladan Milojević
Владан Милојевић / Извор: Фото: crvenazvezdafk.com

Одигране четири тест утакмице.

Фудбалери Црвене звезде утакмицом са Блау Вајсом у понедељак завршиће припреме у Аустрији, а већ у уторак ће бити у Београду. Само седам дана касније очекује их почетак такмичарске сезоне, дуелом квалификација за Лигу шампиона. Екипа Владана Милојевића ће гостовати у Литванији, Судуви, а тим се полако кристалише. 

 

МИЛОЈЕВИЋ ОТКРИО БАШ СВЕ: Какав је Кањас, да ли долази Жандер, а причао је и о Вулићу (ФОТО)

МИЛОЈЕВИЋ ОТКРИО БАШ СВЕ: Какав је Кањас, да ли долази Жандер, а причао је и о Вулићу (ФОТО)

ПОСЛЕ ЕЛИМИНАЦИЈЕ НА ГОЛД КУПУ: Зна се када ће Борјан бити на располагању Милојевићу

ПОСЛЕ ЕЛИМИНАЦИЈЕ НА ГОЛД КУПУ: Зна се када ће Борјан бити на располагању Милојевићу

Нова понуда за Павкова, на двојицу странаца се НЕ рачуна (ФО
СВЕ ЈЕ ЈАСНО: Звезда дала ЕКСПРЕСАН одговор о ПРОДАЈИ Јовичића

СВЕ ЈЕ ЈАСНО: Звезда дала ЕКСПРЕСАН одговор о ПРОДАЈИ Јовичића

- Имам контуре нечега што желим, али до утакмице има још времена. Видећемо у каквој су ситуацији поједини играчи и изабраћу тим који може да одговори захтевима те утакмице у Литванији - рекао је Милојевић, уз осврт на претходне четири утакмице. 

Уписана су два ремија са Аполоном и Клужом, победа над Виндишгарстеном и пораз од Зенита. Црвено-бели су давали голове, али из игре веома тешко, не рачунајући тријумф над нижеразредним аустријским тимом. 

ЗЕНИТ ПРЕЈАК ЗА ЗВЕЗДУ: Голман Руса играч утакмице, црвено-белима ПОНИШТЕН гол

ЗЕНИТ ПРЕЈАК ЗА ЗВЕЗДУ: Голман Руса играч утакмице, црвено-белима ПОНИШТЕН гол

- Не бринем због тога. У фудбалу је то тако. Увек могу да се постављају питања, када дајете голове, зашто их и примате. Или када не примате, што их не постижете. Радује ме да стваримо шансе, био бих забринут ако не долазимо у зазвршну трећину, ако немамо ударце. Имали смо највише удараца (против Зенита) у последњих шест месеци. Момци немају страх да завршавају шутевима, и увек желим да гледам шта је позитивно. А да ли сам нечим забринут? Нисам, пошто момци раде професионално и максимално. 

Милојевића не брине ни недостатак нападача. 

- Одрађен је добар посао у прелазном року, што смо желели, што смо пикирали и имамо сасвим довољно шпицева. Спортски директор Митар Мркела ради веома добар посао. Видећемо шта ће да буде са Павковим (више прочитајте ОВДЕ). Близу смо довођења Томанеа, ту је (Ричмонд) Боаћи и врло талентовани (Никола) Крстовић као и (Алекса) Вукановић, који је пре играо напред. Нема проблема...

А да ли је потребно појачање на позицији штопера.

- Имамо играче који имају дозволу за одлазак. Имамо четири штопера, Милуновића, Савића, Бабића и Панкова. Врло брзо ћемо да реагујемо пошто је директор Мркела искусан оперативац. Имамо играче које пратимо на свим линијама и ако се деси да из разних разлога мора да оде, мораћемо да реагујемо адекватно. Како прелазни рок буде одмицао, појављиваће се квалитетнији и јефитнији. Почетак прелазног рока је тежак за то, касније ће бити понуда и јефтинијих. 

Ričmond Boaći
Ричмонд Боаћи / Извор: Србија Данас

Али Боаћи није на нивоу као пре, на пример од пре две године. 

Да ли сте вратили страст у игру? 

- Лоцирао сам то као проблем. Кад почне утакмица или тренинг морате да имате страст. Негде је било и оправдано и неоправдано, ништа да се замери. То смо ми, чим дођемо до неког нивоа, користимо алиби. Ко да имате џокер у руци, избаците одмах као прву карту. Ја то не прихватам и нећу прихватити. Желим да сваком од њих усадим страст, јер како тренираш тако и играш. То је моја водиља. 

- Стално се праве нека поређења. Била је другачија игра и другачији услови. Што можемо да кажемо, дуго је вукао озбиљну повреду. Дошао је из кинеског првенства, физички није припремљен и само физички припремљен мозеш да будеш на високом нивоу и он је тога свестан. Кубурио је са повредама, нисмо га имали последњих месец дана, али вратио се, здрав је и ради. Конкуренција је ту и сви бисмо волели не да буде онај стари Боаћи, него још бољи. 

Мирко Иванић има далеко бољи учинак на новој позицији? 

- Задовољан сам, али ја не бих о играчима, не бих о појединцима у колективном спорту. Фудбал је такав. Дошао је, било му је потребно прилагођавање. Није споран таленат и Мирко треба да буде носилац игре. Реч је о племенитом и добром играчу.

Ни број играча у ростеру није разлог за бригу за Милојевића.

- Ствар функционисања Звезде је у томе да морате да имате доста играча, некада превише, а некад премало. Нисмо у ситуцији да на 18 или 20 рачунаш, а на остале не. Видећемо да доведемо до оптималног броја. Биће одлазака и  долазака, жива је ствар прелазни рок. Из сата у сат се мења. У почетку ми је било нелогично, али сам навикао. Треба и да направимо медицински блок и теретану коју немамо. Могао бих као тренер да кажем стоп, али то ме не интересује. Подигнућу руку и на уштрб тима, јер ако се не уради сада када ће. Зато неко мора да оде. Биће ми драго да оставимо будућим генерацијама да могу лакше да планирају.

САВИЋ ПОЗВАО НАВИЈАЧЕ: Пожурите до поноћи (ФОТО)

САВИЋ ПОЗВАО НАВИЈАЧЕ: Пожурите до поноћи (ФОТО)

Причало се и о двојној регистрацији. 

- То је добра ствар. Играчу су потребне утакмице, јер ниједан тренинг не може да је замени. На тренингу нико није постао играч. Људи који воде Савез знају шта је најбоље, али је по мени то добра идеја. Причали смо са Даном Петрескуом (тренером Клужа), око организације. Екипа Клужа је формирана на бази старијих, млади их не интересују. Сада имају проблем, прошле године су имали обавезу да до 21 године наступа један, а ове године морају два у свим лигама и тако су искристалисали да скоцкају младу репрезентацију која је стигла до полуфинала Европског првенства у Италији. Увек сам за то да се нађе модел за двојну или позајмицу.

За крај је открио и који су стратешки и такмичарски циљеви.

ОВО ЋЕ ЗАНИМАТИ ДЕЛИЈЕ: Коларов ПРЕЛОМИО! (ФОТО)

ОВО ЋЕ ЗАНИМАТИ ДЕЛИЈЕ: Коларов ПРЕЛОМИО! (ФОТО)

- Казаћу исто што кажу и људи из управе. Ја као тренер желим да догурамо што даље. И ове године главни циљ је титула у Србији. Такође, ту је и освајање Купа Србије. А у Европи да догурамо што даље. То су спортски циљеви, а стратешки, да морамо да обезбедимо услове за којима каскамо када су питању други тимови. 

Да ли би Лига Европа била задовољавајућа? 

- Задовољан сам када играмо добар фудбал. Да смо живи и здрави и дамо све од себе, па докле стигнемо. На нама је да радимо и то могу да обећам. Видећемо докле ћемо да догурамо - закључио јМилојевић. 

БОНУС ГАЛЕРИЈА

Погледајте како изгледа MMA дама Пејџ ван Зант.