Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

МИНСКО ПОЉЕ ЗА ПАРТИЗАН: Ево које НАЈОПАСНИЈЕ опције које их вребају на жребу за квалификације за ЛЕ

29.08.2020. 12:34
Пише:
СрбијаДанас
FK Partizan
ФК Партизан / Извор: МН Press

У сусрет жребу.

Ближи се оно што све навијаче Партизана и ТСЦ Бачке Тополе тренутно највише занима, жреб за 2. коло квалификација за Лигу Европе. Он је на програму у понедељак од 13 часова, а оба клуба имају своје жеље. Партизан је повлашћен и свега седам клубова има већи коефицијент од црно-белих, укључујући и прошлогодишњег финалисту Лиге шампиона, Тотенхем. То само говори о томе колико је вицешампион Србије фаворизован у наредној фази. Ипак, међу 36 потенцијалних противника налази се и неколико изузетно опасних клубова, који би и те како могли да помрсе рачуне нашем представнику. Поготово ако се тај меч не буде играо у Београду.

КОКЕЗА СЕ ОПРОСТИО ОД МАТИЋА

КОКЕЗА СЕ ОПРОСТИО ОД МАТИЋА

ОВО ЋЕ ИЗАЗВАТИ ЗЕМЉОТРЕС: Партизан доводи бившег играча Црвене звезде (ФОТО)

ОВО ЋЕ ИЗАЗВАТИ ЗЕМЉОТРЕС: Партизан доводи бившег играча Црвене звезде (ФОТО)

ЈАК САСТАВ: Турци објавили списак играча за меч са Србијом - ту су асови Јувеа, Милана, Шалкеа...

ЈАК САСТАВ: Турци објавили списак играча за меч са Србијом - ту су асови Јувеа, Милана, Шалкеа...

На папиру, највећа опасност су Грци, Арис и ОФИ Крит. Солунски клуб је квалитетнији, али ваљало би избећи и путовање на острво у Средоземном мору. Партизану традиционално не одговарају грчки клубови, против којих су у прошлости само једном тријумфовали на пет мечева. Било је то још 2004. године, у Купу УЕФА, против слабашног Егалеа (4:0).

Касније су црно-бели забележили по реми и пораз у дуелима са Астерасом у Лиги Европе (0:0, 0:2) и Олимпијакосом у квалификацијама за Лигу шампиона (1:3, 2:2). Зато би пре свега било добро избећи Арис, који у свом тиму има праву легију странаца, шпанске, португалске, аргентинске, холандске, аустријске и бразилске фудбалере.

Утакмицом Арсенал - Ливерпул (17.30) на Вемблију у оквиру Суперкупа Енглеске (Комјунити шилд) званично се отвара нова сезона у Енглеској. Шампион је, наравно, фаворит с квотом 1,75, док је квота на Арсенал 4,30. Погледајте све квоте кладионице MOZZART на Арсенал - Ливерпул.

Из политичких разлога би за Партизан било веома добро када би избегли путовање у Албанију или Хрватску. Видело се у уторак колико то гостовање може да буде незгодно, када је Црвена звезда играла у Тирани и једва победила много слабијег противника.

Црно-белима прете три клуба из Албаније, Кукеши, Лачи и Теута, као и један из Хрватске, Осијек. Дуели са неком од ових екипа би код нешто старијих навијача евоцирали и болна сећања, пораз од Фљамуртарија (укупно 3:2) 1987. године или од Кроације (5:0) десет година касније.

Иако Партизан никада није изгубио од клубова из Словачке (Артмедија је прошла даље после два ремија и пенала), ваљало би избећи њиховог представника у 2. колу квалификација. У питању је ДАК из Дунајске Стреде, словачка верзија ТСЦ-а из Бачке Тополе. То је такође клуб из места близу границе са Мађарском, који финансира влада те државе. ДАК је из године у годину све бољи, спрема се за напад на титулу у Словачкој.

Клубови из Норвешке (Викинг и Бодо/Глимт) и Шведске (Гетеборг и Хамарби) можда спадају у ред тежих ривала, али Партизану традиционално одговарају тимови из скандинавских земаља и били би велики фаворити против њих. Свакако, најбоље би било да на жребу добију некога попут гибралтарског Линколна или Хибернијанса из Малте. Навијачи би можда прижељкују и Шамрок, како би му се коначно осветили за пораз у квалификацијама за Лигу Европе 2011. године и последњу велику бруку црно-белих на међународној сцени.

Што се тиче ТСЦ-а, нашег другог представника у квалификацијама за Лигу Европе (Војводина креће од 3. кола), за тим из Бачке Тополе ће да буде добро докле год избегне екипе попут Тотенхема, Милана, Базела, Волфсбурга… Има неколико потенцијалних ривала против којих има реалне шансе да прође даље, попут Жалгириса, ТНС или Зрињског из Мостара, али мали је број таквих клубова.

Утакмице 2. кола квалификација су на програму 17. септембра. Занимљиво, жреб за 3. коло биће одржан већ у уторак, 1. септембра, а на њему ће Партизан такође да буде међу повлашћеним екипама. Ту ће да му прете још и екипе попут Сент Галена (Швајцарска), Локомотиве из Загреба (Хрватска), Шарлрое (Белгија) или Алање (Турска). Међутим, још је превише рано размишљати о тој фази такмичења.

ЖРЕБ ЗА 2. КОЛО КВАЛИФИКАЦИЈА ЗА ЛИГУ ЕВРОПЕ
Повлашћени:
Тотенхем (Енглеска), Базел (Швајцарска), Копенхаген (Данска), Волфсбург (Немачка), АПОЕЛ (Кипар), БАТЕ Борисов (Белорусија), Галатасарај (Турска), Малме (Шведска), Партизан (Србија), Стандард Лијеж (Белгија), Стеауа (Румунија), Гранада (Шпанија), Милан (Италија), Глазгов Ренџерс (Шкотска), Хапоел Бер Шева (Израел), Розенборг (Норвешка), Аполон (Кипар), Ремс (Француска), Фехервар (Мађарска), Рио Аве (Португалија), Динамо Москва (Русија), Слован Либерец (Чешка), Хајдук (Хрватска), Шкендија (Северна Македонија), Колос (Украјина), Виљем II (Холандија), Јаблонец (Чешка), ТНС (Велс), Лех (Пољска), Хартберг (Аустрија), Абердин (Шкотска), Зрињски (БиХ), Кајрат (Казахстан), Жалгирис (Литванија), АГФ (Данска) и Мадервел (Шкотска).

Неповлашћени:
Кукеши (Албанија), Сервет (Швајцарска), Арис (Грчка), ОФИ Крит (Грчка), Вентспилс (Летонија), Олимпија (Словенија), Линколн Ред Импс (Гибралтар), ТСЦ Бачка Топола (Србија), Номе Каљу (Естонија) или Мура (Словенија), Макаби Хаифа (Израел) или Жељезничар (БиХ), Осијек (Хрватска), Гетеборг (Шведска), Хамарби (Шведска), Викинг (Норвешка), Боде/Глимт (Норвешка), Нидеркорн (Луксембург), Ритериај (Литванија), ЦСКА Софија (Бугарска), Хонвед (Мађарска), Кајзар (Казахстан), Нефчи (Азербејџан), Шампрок (Република Ирска), Б36 (Фарска Острва), Локомотива Плодив (Бугарска), Ботошани (Румунија), Пјаст Гљивице (Пољска), Хибернијанс (Малта), ДАК Дунајска Стреда (Словачка), Лачи (Албанија), Ренова (Северна Македонија), Теута (Албанија), Борац Бањалука (БиХ), Сфантул (Молдавија), Колерајн (Северна Ирска), Бала таун (Велс) и Локомотива Тбилиси (Грузија).

 

БОНУС ГАЛЕРИЈА

Погледајте како изгледа Вики Одинтцова, девојка Луиса Хамилтона

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.