Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

НА ПОЧЕТКУ ПРИПРЕМА: Вазура о Евертону, Стојковићу, жељама из иностранства... (ФОТО)

12.01.2018. 12:32
Пише:
Србија Данас/Д.Н.
Miloš Vazura i Vladimir Vuletić
Милош Вазура и Владимир Вулетић / Извор: Танјуг

Ђукић прозвао играче у СЦ "Телеоптик".

Фудбалери Партизана почели су припреме за наставак сезоне. Шеф стручног штаба Мирослав Ђукић прозвао је играче (више прочитајте ОВДЕ), одрађен је први тренинг у 2018. години, а све су са стране посматрали председник Милорад Вучелић и генерални директор Милош Вазура. Оперативац црно-белих разговарао је са новинарима, највише о прелазном року. 

- У наредних 20-ак дана очекујемо неколико продаја, а што се тиче долазака, у преговорима смо са три играча. Двојицу ћемо сигурно чекати до краја прелазног рока. Они су из озбиљних европских клубова и ти преговори неће бити лаки. Сада траже много пара, али то ће да се мења, како време буде пролазило. Биће нам приступачнији - рекао је Вазура, а затим предухитрио питање. 

- Видим да се пише о Ђорђу Ивановићу из Спартака. Заинтересовани смо, али смо дали последњу понуду. Даље од тога не можемо да идемо. Чекаћемо. Видео сам се са председником Суботичана, причамо. Ако имају бољу понуду, наравно да ћемо то прихватити. Мени је драго да је играч изјавио да у Србији у обзир долази само Партизан. Без клуба ми не можемо ништа, преговори су у току, па ћемо да видимо. 

Следеће питање је било о процентима у трансферима...

- Како да нису важни проценти? Сад лупамо главу што смо са Олимпијакосом договорили односе 50:50 када је у питању Марко Јанковић. Али то је била неминовност да би он постао наш играч. Тако је генерално за сваког играча који долази у Партизан. Питање је само да ли ће да вреди 1,5 милиона или три милиона. По истом принципу као што смо се договорили са Олимпијакосом покушаћемо да откупимо уговор Данила Пантића из Челсија. Његови менаџеру су у контакту са лондонским клубом. Надам се позитивном расплету. И за Јанковића имамо много понуда и константно се бранимо. 

Đorđe Ivanović
Ђорђе Ивановић / Извор: МН Press

Колико тражи Спартак није могло да се сазна. 

- Нису изашли са конкретном сумом. У ствари, најбоље је да то кажу људи из Спартака. Видећемо, ако дође бићемо срећни, а ако не желимо му срећу у наставку каријере. 

А које играче Партизан жели да "одбрани"? 

- Тренутно постоје понуде за све играче. Једну смо одбили и рекли да играч није на продају. Реч је о једном од штопера. Завршена прича за нас, јер сада имамо финансијску стабилност. Имамо и утакмице у Лиги Европе. 

Ситуација са Стојковићем још није до краја рашчишћена, пошто се спекулише о одласку. 

- Наш је члан до јуна и пробаћемо да продужимо уговор и то је то. 

СТОЈКОВИЋ ОТКЛОНИО ДИЛЕМУ: Моја жеља је да останем!

Тема разговора је био и Евертон који је на Ђукићевом списку, али се ипак није појавио на прозивци. 

- Добио је пет дана више јер му се жена породила. Када дође у уторак причаћемо са њим. За њега постоје две званичне понуде, из Италије и Белгије. У његовом случају ништа није решено. Видећемо, битно нам је шта он жели. Није нам потребан играч који не жели да остане. О њему не можемо да кажемо ништа лоше. Дао је максимум и када га гледамо, као да је Партизаново дете. Тако гине на терену. Ако жели да остане, понудићемо му нови уговор. У овом тренутку бисмо зарадили на његовој продаји. У његовом случају, Сент Гален има 15 одсто од следеће продаје. 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Има ли у Суперлиги још занимљивих играча за црно-беле. Вазура је дао јасан одговор. 

- Довели смо Урошевића, а имамо осим Ивановића још једног занимљивог играча. Видећемо. Имамо проблем јер за Европу, можемо да пријавимо само још три играча. Онда је питање, да ли да се доведе играч сада, а не у јуну. Играчи које будемо довели из иностранства, биће приоритет за регистрацију. Везано за то, окрећемо се нашој деци. Данас је ту неколико клинаца. После припрема неколико њих ће бити прикључено првом тиму. Ослободили смо простор одласцима играча који нису имали минутажу. На њиховим платама је на месечном нивоу уштеда 90.000 евра бруто, а још кад имамо у виду да су се одрекли дела дуга онда је то 300.000 евра. За ниједног од њих нисмо имали понуда, а ако неко наше дете што смо прикључили првом тиму одигра само 15 минута или пола сата, цена ће му аутоматски бити милион евра. Јасно је што хоћемо да их уврстимо. 

Било је поново приче о жељама из иностранства. 

- Реч је о офанзивцу, али и задњем везном.

Открио је Вазура и колика је вредност уговора Урошевића. 

- Крушевљанима следује 80.000 евра које плаћамо у ратама, а играч је добио коректан уговор. То не бих износио у јавност, а посао је завршен за пет минута. 

Било је и приче о доласку Радосава Петровића, односно повратку у Хумску. 

- То што не може да игра у Европи, мења ситуацију, утолико што га онда желимо на годину дана, а не на шест месеци. И даље га хоћемо, а Спортинг је довео двојицу. Биће простора за преговор баш због тога, а и Спортинг ће чекати крај прелазног рока, па да видимо за позајмицу. Ни њима се не исплати да исплаћају пуну плату некоме ко не игра. 

Radosav Petrović
Радосав Петровић / Извор: МН Press

Саша Зђелар и преговори са Олимпијакосом? 

- За њега немам коментар. 

Последње питање односило се на младог Душана Влаховића. 

- И даље је ту, тренира. Ништа још нисмо потписали са Фјорентином. Стоји договор, да иде у овом прелазном року, али чекамо да напуни 18 година. Онда може да иде - закључио је Вазура. 

У Београду, црно-бели ће бити до 24. јануара. Онда следи селидба на Кипар, а прва такмичарска утакмица заказана је за 15. фебруар, са Викторијом Плзењ. 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Све најновије спортске вести можете да прочитате ОВДЕ.