Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

КРАЈ ДРАМЕ У КРУШЕВЦУ: Партизан ПРЕОКРЕТОМ до прва три бода (ВИДЕО)

01.08.2020. 17:04 17:13
Пише:
СрбијаДанас
FK Partizan
ФК Партизан / Извор: Фото: ФК Партизан

Одиграно прво коло Суперлиге.

Фудбалери Напретка и Партизана одиграли су данас утакмицу првог кола нове сезоне Суперлиге Србије. Црно-бели су у прошлој сезони која је била прекинута због епидемије корона вируса остали без трофеја и најавили су да им је у овој апсолутни приоритет титула у домаћем шампионату. Што се видело и на терену, бар у неким тренуцима. 

ЈУНАЦИ ДРЖАВНОГ ПОСЛА У НОВОЈ УЛОЗИ: Легендарни двојац о повратаку Лидса у Премијер лигу (ВИДЕО)

ЈУНАЦИ ДРЖАВНОГ ПОСЛА У НОВОЈ УЛОЗИ: Легендарни двојац о повратаку Лидса у Премијер лигу (ВИДЕО)

ТУГА ЦРВЕНО-БЕЛИХ, РАДОСТ ЦРНО-БЕЛИХ Последње вести из Европе! Звезда НЕЋЕ бити носилац, а Партизан...

ТУГА ЦРВЕНО-БЕЛИХ, РАДОСТ ЦРНО-БЕЛИХ Последње вести из Европе! Звезда НЕЋЕ бити носилац, а Партизан...

НАПОЛИ ПЛАТИО ЗА НАПАДАЧА 50 МИЛИОНА: Садик на прагу Лила! Цена се повећава...

НАПОЛИ ПЛАТИО ЗА НАПАДАЧА 50 МИЛИОНА: Садик на прагу Лила! Цена се повећава...

Тренер црно-белих Саво Милошевић је недавно истакао како је Напредак у минулој сезони, према његовом мишљењу, више проблема задао Партизану чак и од Црвене звезде, која од 19 и 30 на свом стадиону "Рајко Митић" дочекује Нови Пазар.

Домаћини кренули доста офанзивно, напали су београђане који су на самом старту били приморани да се бране. 

Како је време одмицало, фудбалери и једне и друге екипе деловале су доста разиграније, ређале су се шансе и на једној и на другој страни а најбољу прилику за Напредак реализовао је Кочић у судијској надокнади првог полувремена за водство крушевљана од 1:0.

На самом старту другог полувремена тренер црно-белих је одлучио да у игру уведе Лазара Марковића који је након 40-ак секунди на терену на сјајан добацивање Natha сјајно скочио и савладао голмана Живковића који је након тог старта морао да напусти игру. Дакле од 46. минута резултат је био поравнат 1:1.

У 85. минуту меча након грубог старта Костића досуђен је пенал за Партизан који је реализовао Natho, за преокрет црно-белих од 2:1.

Покушао је Напредак у судијској надокнади да нападне госте али неуспешно, у самој завршници меча Умар Садик је показао изузетно дриблерско умеће ушао у казнени простор и упутио ударац који је одбранио млади голман Јорданов али је на одбијену лопту налетео Чолић који је био прецизан и поставио коначан резултат на овом мечу, Напредак - Партизан 3:1.

Ток меча можете прочитати у наставку.

КРАЈ
Напредак - Партизан 1:3
95. минут:
ГОЛ! Након сјајних дриблинга Садика, и упућеног ударца који је одбранио млади Јорданов одбијену лопту је дочекао Чолић који био прецизан.
90. минут:
Пет минута ће се продужити овај меч.
85. минут:
Након изведеног корнера Партизана чула се судијска пиштаљка - ПЕНАЛ за црно-беле! Кривац за најстрожу казну је Костић који је направио груб прекршај у казненом prostoru. Natho је сигуран уизвођењу једанаестерца.
83. минут:
Велика прилика за Напредак! Мркић је избегао офсајд, Витас није најбоље био позициониран у тој ситуацији, али је стигао дамакар мало засмета нападачу домаћег тима пред голом. Лансирао је Мркић лопту са тек неколико метара преко гола! Жалиће Крушевљани за овом шансом. 
77. минут:
Са дистанце је ударац опробао и Бојан Остојић, лопта је ишла у доњи десни угао, али је млади Алекса Јорданов наставио са сјајном и сигурном игром од уласка у игру почетком полувремена.
70. минут:
Асано је упутио ударац ка голу домаћина, голман Јорданов је сјајно реаговао и зауставио овај ударац.
68. минут:
Садик је показао дриблерско умеће, "жртва" је био Миловановић који је у немоћи да заустави Нигеријца ухватио нападача Партизана са обе руке и зарадио жути картон. Садик је имао шта да пригвоори фудбалеру Напретка за неспортски потез, Миловановића је то још више изнервирало, па је наставио и вербално да се обрачунава са шпицем црно-белих. 
64. минут:
Партизан је успоставио контролу игре, напада, делује да гости имају више снаге и капацитета да дођу до гола наспрам Крушевљана који су више концентрисани на одбрану свог гола. Сударила двојица играча Напретка у казненом простору. Опет је реаговао медицински тим, али срећом, није било тежих повреда.
54. минут:
Не може ни Марковић даље, изгледа да је у питању озбиљнија повреда после судара са голманом Живковићем. Пех за нападача Партизана коме за утеху остаје да је успео да постигне гол и изједначи резултат под Багдалом.
47. минут:
Не може Живковић да настави игру, голмана Напретка износе са терена, делује да је у питању повреда колена. Амбулантна кола су на терену.
47. минут:
ГООЛ! Након убачене лопте коју је упутио Natho, сјајно се снашао Лазар Марковић и главом савладао голмана домаћина.
46. минут:
Почело је друго полувреме, на терену је Лазар Марковић, ушао је уместо Стевановића.
ПОЛУВРЕМЕ
Напредак води резултатом 1:0
46. минут:
ГОООЛ! Заспала је одбрана Партизана након шута Костића, што је искористио Кочић и одбијену лопту упутио у мрежу црно-белих.
43. минут:
Шанса за црно-беле, у режији Natha и Асана, кога је при шуту блокирао Лековић и тако кључно успорио лопту, па је Живковић лако укротио. 
39. минут:
Оумару се нашао у сјајној прилици у казненом простору Партизана. Ипак, снашао млади голман Поповић који је уз помоћ Витаса успео да заустави лопту која је ишла ка голу.
28. минут:
Предахнули су на судијском тајм-ауту играчи оба тима, по повратку на терен Здјелар је први припретио из слободног ударца. Шутирао је право у голмана Крушевљана Живковића.
23. минут:
Сјајна акција Партизана, Садик је са ивице казненог простора центрирао Суми који се нашао сам пред голманом домаћина. Након ударца главом, лопта је завршила преко гола.
18.минут
Душан Стевић је предводио сјајни контра напад Напретка који је упутио ударац у оквир гола Поповића који се добро снашао и уписао успешну интервенцију.
14. минут:
Здјелар је са дистанце упутио први шут ка голу Напретка, лопта је прошла на неколико сантиметара од леве стативе гола домаћина.
13. минут:
Опасно је било по Партизан после центаршута Абубакара из дубине поља. Лопта је одскочила скоро на петерцу поред обојице штопер Витаса и Остојића, али је Спремо био у тешкој позицији да искористи кикс дефаниве гостију. 
8. минут
Први корнер за Партизан, после интервенције Мришћа испред свог гола на центаршут Милетића.
4. минут:
Сјајна прилика за Напредак, лопту са стране у казнени простор упутио је Кочић, за црно-беле је интервенисао ВИтас који је избио лопту у корнер.
3. минут:
Никола Лековић је у првом правом нападу направио фаул, желећи да спречи Садика да развије контранапад. Ипак, био је преоштар и судија Грујић му је показао јавну опомену.
2. минут:
Оштро је кренуо Напредак - Спремо је центрирао у казнени простор Партизана где је интервенисао Остојић.
1. минут:
Утакмица је почела!

Пре почетка меча играчи оба клуба одржали су минут ћутања за преминуле легенде српског фудбала Илију Петковића и Владимира Булатовића.

Партизан је на следећи начин најавио данашњу утакмицу на Твитеру:

 

СУПЕРЛИГА СРБИЈЕ, 1. КОЛО:

ПЕТАК

Младост - Јавор 2:1 (Крајишник 25, Јовановић 40 - Звеканов 75)

*  Спартак Суботица - Златибор Чајетина 3:0 (Денковић 8,  32 и Срећковић 90)

ТСЦ Бачка Топола - Војводина 2:2 (Лукић 26, Силађи 79 - Мркаић 35, Варга аутогол 49)

СУБОТА

Напредак - Партизан (17.30)

Црвена звезда - Нови Пазар (19.30)

Чукарички - Инђија (19.30)

Вождовац - Радник (19.30)

Мачва - Бачка(19.30)

Пролетер - Рад (19.30)

Раднички Ниш - Металац (19.30)

 

 

БОНУС ГАЛЕРИЈА

Погледајте како изгледа Фабиола Парало, девојка фудбалера Лага Жуниора

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.