Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПОЈАВИО СЕ МИЛОШЕВИЋ УМЕСТО СТАНКОВИЋА: Испричао све о Павкову и Охију

15.02.2022. 17:51
Пише:
Србија Данас
Nebojša Miloešvić
Небојша Милоешвић / Извор: МН Press

Интересантно.

Фудбалере Црвене звезде у среду од 17 часова очекује меч осмине финала Купа Србије, а противник је нишки Раднички, поводом тог дуела помоћни тренер екипе Небојша Милошевић изнео је своја очекивања. 

Будимо уз српски спорт - Mozzart подржава четири највећа национална савеза

Будимо уз српски спорт - Mozzart подржава четири највећа национална савеза

НЕМА БЕЛЕ ЗАСТАВЕ ПРЕД ДОЛАЗАК НА МАРАКАНУ: Куп је специфичан, тражићемо шансу

НЕМА БЕЛЕ ЗАСТАВЕ ПРЕД ДОЛАЗАК НА МАРАКАНУ: Куп је специфичан, тражићемо шансу

ФЕНОМЕНАЛНО: Звездаши се похвалили невероватним успехом (ВИДЕО)

ФЕНОМЕНАЛНО: Звездаши се похвалили невероватним успехом (ВИДЕО)

 

- Раднички је у досадашњем току првенства, а поготово у припремном периоду, показао да је формирао врло квалитетан састав који се доста успешно такмичи у Суперлиги Србије. Имали су позитивне резултате у току зимског припремног периода. Допунили су селекцију и сад је то тим који има комбинацију старијих, искуснијих играча предвођених Ковачевићем, Пејовићем и Касалицом, нарочито са допуном два до три млада играча, Митровићем који је скренуо пажњу током јесењег дела првенства. Сада решење у нападу траже преко Штулића.

- Једноставна констатација би била да је њихова десна страна јача или слабија. Веома су озбиљан противник. Ни у ком случају не потцењујемо такмичење и противника, нити било који детаљ такмичарског питања се не доводи у питање. Имамо свој циљ, Црвена звезда хоће да сваке године освоји оба домаћа трофеја. Кроз ту призму се спремамо за сутрашњу утакмицу - почео је Милошевић. 

Nebojša Milošević
Небојша Милошевић / Извор: МН Press

Млади везни фудбалер Никола Станковић је већ забележио прве минуте против Чукаричког и према речима Небојше Милошевића приказао изузетан напредак у игри.

- Никола Станковић је у групи младих играча који су били на припремама, с тим што је он са нама био и у току летњег припремног циклуса. Види се да је у претходних шест месеци осетно напредовао, како у биолошком аспекту, у смислу да је сазрео, и веома се брзо адаптира на тактички захтев и добио је позитивну оцену од шефа стручног штаба. Управо због тога је са неколицином младих играча остао у првом тиму Црвене звезде. Вредан је момак, као и остали млади фудбалери, свакодневно на тренинзима покушава да напредује, усавршава способности, отклања недостатке. На припремним утакмицама је искористио сваки минут на терену.

- Уверени смо да ће његов прогрес ићи узлазном путањом током пролећа. Надамо се да ћемо до 26. маја одиграти преко 20 такмичарских утакмица, где ће сигурно имати простора, у којима ће заслужити минуте да заједно са Ђурићем и Радуловићем уз старије Станића и Ераковића, који је предводник новог младог таласа, ће сигурно допринети да Црвена звезда реализује своје такмичарске циљеве, што је превасходно. Звезда има обавезу да се у сваком тренутку понаша такмичарски, а уверени смо да они имају потенцијала да се временом, надамо се што пре, пребаце у такмичарски квалитет и дају значајан допринос како у освајању бодова, тако и у куп утакмицама. За сада све иде правим током. 

Сарадња Павкова и Охија у првих 20 минута утакмице против Чукаричког на терену је изгледала одлично, а тим је управо у раној фази меча стигао до предности.

- Нажалост Павков је врло брзо задобио повреду у току претходне утакмице. Заједно су провели 20 минута на терену, углавном се дешавало оно што смо прижељикивали, а то је да они имају комплементарне способности које могу да им омогуће да се допуњују током игре у смислу организације напада и уласка у завршницу. Први гол смо постигли, а у завршници је било пет играча у казненом простору. Павков је дао доста тога Црвеној звезди, битних момената и обележио их у блиској прошлости. Са друге стране Охи је показао због чега је постао део Црвене звезде. Интелигентан је момак, професионално оријентисан, понаша се у складу са тактичким захтевима у току игре тако да имају различите, а са друге стране комплементарне способности које ћемо гледати кад год је то прилика, у односу на противника и наше карактеристике искористимо.

Milan Pavkov
Милан Павков / Извор: МН Press

Говорио је о тактици за предстојећи дуел. 

- У току припремног периоду смо одиграли четири пријатељске утакмице. Поред тога смо одиграли тренинг утакмице затвореног типа где смо са два тима пробали одређене тактичке ствари да са тренинга пренесемо у игру једанаест на једанаест. Поред тога одрадили смо 32 фудбалска тренинга, не рачунајући рад у теретани. Доста тактичких елемената је пробано, усавршавано, намештено. Једна од тих ствари јесте организација у фази напада, то је увек интересантно јавности да ли се игра у формацији 4-2-3-1 или 4-3-3, то је само почетно стање на терену.

- Оно што је важно јесу ситуационе формације на терену које се дешавају у одређеним моментима игре. На основу наших карактеристика и противника, специфичних ситуација у фази отварања напада, освајању простора шеф стручног штаба доноси одлуку у којој ће се формацији играти и која ће се тактичка опредељења у офанзивној и дефанзивној фази примењивати. Играчи су адекватно припремљени, што кроз тренинг, састанке, видео анализе. Сви су искусни професионалци, одиграли су много утакмица иза себе. Не постоји тактички део који их изненађује, а у припреми утакмице користимо у датом тренутку оно што нама одговара. То су детаљи који ће се модификовати и мењати. Гледаћемо да спремамо једну по једну утакмицу и увек се определимо за оно што је најбоље у датом тренутку да се забележи позитиван резултат и успешно савладамо противника.

Причао је Милошевић о последњем појачању клуба Немањи Мотики који је стигао из минхенског Бајерна, као и о статусу нападача Дионија.

- Немања Мотика је већ у неколико дана са нама. Уклапа се у радни амбијент, веома је вредан, амбициозан пун ентузијазма онако како смо и очекивали. Звезда је веома захтеван клуб, тежина дреса је јако изражена. Покушавамо да се адаптира што брже, за сада иде добром путањом и већ је забележио прве минуте. Врло брзо ће он показивати сав свој потенцијал. На њему је да се радом, ентузијазмом и слушајући сугестије од стручног штаба да се адаптира на игру и модел Црвене звезде. На нама је да му што више помогнемо и олакшамо адаптациони пут у Црвеној звезди. Очекујемо да у будућности буде битан играч Звезде.

Nemanja Motika
Немања Мотика / Извор: МН Press

- Диони је професионалац, играч Црвене звезде, који је у претходном периоду имао простора и прилике да покаже квалитет. Допринео је значајним, позитивним резултатом Звезде. Није успео да се адаптира на све захтеве и можда се покаже у најбољем светлу. У првом плану су Охи и Павков, уз млађе играче пре свега Немању Мотику, и играче који играју на том делу терена. На њему је да проба евентуално да увери шефа стручног штаба у нове моменте. Црвена звезда нема много могућности да претерано дуго чека било ког играча, захтеви су велики из утакмице у утакмицу. Борба је велика, они који су максимално ментално, физичко-тактички спремни су увек у првом плану и то је величина Црвене звезде и неминовност врхунског фудбала - закључио је Милошевић.

Најновије вести о ФК Црвена звезда прочитајте ОВДЕ.

 БОНУС ГАЛЕРИЈА

Погледајте како изгледа Кјара Пасари, бивша девојка Ника Кирјоса

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.