Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЛАЛАТОВИЋ ЈЕ ПРОГОВОРИО О ШАРЦУ: Отворио душу о БОЛНОЈ теми! Моја породица га је уписала на пролиценцу...

21.11.2023. 15:34
Пише:
Србија Данас/Телеграф
Dragan Šarac, Nenad Lalatović
Драган Шарац, Ненад Лалатовић / Извор: МН Press

Није могао да верује да пријатељ може то да му уради.

Фудбал у Србији свакако није исти са и без Ненада Лалатовића. Има и бољих тренера од њега, али срчанијих и страственијих нема. Сада је шеф струке Спартак из Суботице, а желела су га још два из Суперлиге Србије. У интервјуу та Телеграф дотакао се актуелних тема, али и растанка са Ненадом Шарцем.

ХОЋЕМО СРБИЈУ И АЛБАНИЈУ: Енглези потценили Пиксијеве Орлове или можда нису?Dragan Stojković Piksi

ХОЋЕМО СРБИЈУ И АЛБАНИЈУ: Енглези потценили Пиксијеве Орлове или можда нису?

ЊЕМУ СЕ ВИШЕ НЕ ТЕРА ЛОПТА: Азар одбио више од 50 милиона евра од АрапаEden Azar

ЊЕМУ СЕ ВИШЕ НЕ ТЕРА ЛОПТА: Азар одбио више од 50 милиона евра од Арапа

НИКО ГА НЕЋЕ: Тешки дани за фудбалера Црвене звездеAleks Vigo, Kings Kangva, Osman Bukari

НИКО ГА НЕЋЕ: Тешки дани за фудбалера Црвене звезде

- За 12 година колико се бавим тренерским послом, први пут сам сада направио паузу скоро два месеца. Могао сам одмах да почнем да радим, али пријала ми је та пауза, мало да се одморим. Два клуба из Суперлиге су ме тражила, али моје и њихове амбиције се нису поклопиле. Спартак је, с друге стране, клуб са којим сам се договорио за пет минута. Клуб са великом традицијом и који жели да буде у плеј-офу. Сматрам да можемо заједно то да направимо. Наравно, неће бити лако, тек сам дошао, биће доста посла, али верујем у ове играче и да ћемо моћи да изборимо то што клуб очекује - рекао је Лалатовић у интервјуу за Телеграф и додао:

- Погледао сам доста утакмица и оно што сам замерио својим фудбалерима јесте то да су олако примали голове и да им пада концентрација између 62. и 90. минута. У последња два меча су примили пет голова и то мора да се поправи. Да буду ближе играчу, да буду агресивнији на терену и морају да верују у себе, да могу да победе сваког. Када верујеш у то, онда ћеш и победити. Да нема страха у овој лиги која је стварно изједначена, можда никад квалитетнија. Свако сваког може да победи и ја волим што је таква лига, да и Црвена звезда и Партизан могу да изгубе утакмицу. То значи да смо на правом путу и да наша лига напредује.

Изненашње је што Партизан у овом тренутку има шест бодова више од Црвене звезде.

- Сигурно да јесте, ово је најскупљи тим Звезде. Имају јако скупе играче, стручни штаб... То су добри и квалитетни фудбалери, али они када дођу да играју у Србији морају да схвате да је Звезда један велики клуб. Верујем да већина њих, једно 70 одсто, не би дошла да Звезда не игра Лигу шампиона. Због тога су и дошли, не због Звезде. И још имају добре уговоре. Наравно да се од њих много тражи и очекује. Искрен да будем, ја сам мислио да ће Звезда да се прошета лигом и да ће узети који бод више у ЛШ. Ја им то од срца и желим. С друге стране, Партизан јесте изненађење, имају 13 победа заредом и ја им честитам на томе. Има још пуно да се игра, нека буде првак онај ко то заслужи. И да Спартак и ја уђемо у плеј-оф - додаје Лалатовић кроз осмех.

Остаће упамћен и по томе што је остао без свог дугогодишњег сарадника Драгана Шарца и начин на који се емотивно обратио нејму када су се први пут после тога срели. Подсетимо, Шарац је одлучио да остане у Нишу и преузме Раднички када је Лалатовић ишао из клуба у Младост ГАТ.

- Ја Шарцу сад, прошло ме је, желим све најбоље. Мени је свеједно, сада, на пример, имам 10 људи који ме сваки дан зову да раде са мном. За шта мени сарадници требају? Шарац ми је требао само за анализу, и он је то радио добро. На тренингу ништа мени Шарац није доносио. Може он да буде твој сарадник, ја одлучујем о тренингу. Стварно сам имао пуно сарадника и онда је требало да се правда новац. Драган Шарац, Видак Братић, Јованић и Вјештица. И Ненад Лалатовић. Када дође овај газда и каже: "Хало бре, то су четворица твојих сарадника." Сад, и они морају нешто да раде на терену. И онда људи мисле, а можда се и они представе као "ја ово, ја оно." Наравно да се ја питам на сваком тренингу, ја водим кондицију, причам о тактици. Све се ради онако како ја хоћу. Можда је желео да представи (Шарац) како је све он то радио. Нажалост, ја сам стварно њега много волео и ја сам свој први отказ дао на послу због Драгана Шарца, када ме већ питао о њему, он је добио отказ и плакао - прича Лалатовић о овој болној теми:

- Ја сам другар такав био да сам ја дао отказ због њега,  и нисам имао клуб. После тога ме тражио Крушевац, па сам дошао у Звезду. Том човеку смо запосили и супругу, добила посао од моје породице и моја породица га је уписала на пролиценцу, 11 година је радио са мном. Ја сам му само рекао: "Шаки, 'ајмо заједно, дошли смо заједно, идемо заједно, и ја ћу те похвалити и рећи, Драган Шарац је сјајан тренер и узми клуб. После свега што смо прошли, братски је да идемо заједно."Он је рекао: "Не, ја хоћу да останем." Шаки, немој, молим те то мени да урадиш, много ме боли то. Не могу да верујем шта ми ради. Не требаш ми ти, иди, ја ћу те исхвалити на сва уста, али не могу емотивно, то ми је јако пало тешко што ме је ту издао. Нисам могао то да опростим, јер ја то не бих никад њему радио. Али добро, мене је сад то прошло, волео сам га јако, радили смо 11 година заједно.