Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

НИ ГЛУПА ПРАВИЛА НИСУ ПОМОГЛА ЦРНО-БЕЛИМА: Чукарички са ПОВРЕЂЕНИМ голманом савладао Партизан! Није хтео да остави саиграче на цедилу

21.04.2023. 15:31
Пише:
Србија Данас
Zoran Popović
Зоран Поповић / Извор: МН Press

Резервни чувар мреже Белић није био у протоколу на прекинутом мечу, па није могао да брани.

Фудбалери Чукаричког су славили у дербију кола против Партизана са 1:0, у мечу који је започет 11. априла, а завршен девет дана касније. Пресудио је погодак Ђорђа Ивановића из 46. минута, а после овог сусрета било је јасно да ће у плеј-оф Брђани са треће, а црно-бели са четврте позиције. Читава екипа Чукаричког одиграла је врло добар меч, али један од јунака свакако је био и голман Зоран Поповић.

СПАЈИЋ ЈЕ СПРЕМАН? Милојевић открио да ли је штопер коначно у конкуренцији за тим

СПАЈИЋ ЈЕ СПРЕМАН? Милојевић открио да ли је штопер коначно у конкуренцији за тим

НЕ ЈЕДНО, ВЕЋ ТРИ: Бахар НАЦИЉАО ПОЈАЧАЊА за Звезду! Спрема се и ВЕЛИКИ ПОВРАТАК на "Маракану"

НЕ ЈЕДНО, ВЕЋ ТРИ: Бахар НАЦИЉАО ПОЈАЧАЊА за Звезду! Спрема се и ВЕЛИКИ ПОВРАТАК на "Маракану"

ЗВАНИЧНО: Без публике у вечитом дербију! Али то није све

ЗВАНИЧНО: Без публике у вечитом дербију! Али то није све

Чувар мреже на позајмици из Црвене звезде вече пре меча, на последњем тренингу, доживео је неугодну повреду. И самим тим, у стручном штабу Чукаричког ненадано су се нашли у великим проблемима. Још раније, голман Новак Мићовић потписао је за МЛС лигаша Лос Анђелес Галакси, а Немања Белић у дуелу прекинутом 11. априла није био у протоколу због повреде, па није имао право да буде у саставу ни у наставку меча девет дана касније. Брђани су имали избор између недовољно спремног Поповића или младог Вука Драговића, момка који још чека на деби у првом тиму.

- Специфичне су биле околности, меч је био настављен од 22. минута, па није било могуће мењати протокол. Због читаве ситуације и чињенице да је меч био од огромног значаја, стиснуо сам зубе и стао на гол. На последњем тренингу сам у једном моменту желео да брзо променим кретњу, незгодно сам стао и нешто је „кврцнуло“ у чланку. Не бих себе истицао у први план, читава екипа је заслужна за победу против Партизана. Знали су саиграчи шта се догодило, препознали су да се жртвујем, па су и они сви дали и више од својих могућности да помогну, да спрече црно-беле да уопште дођу у неку изгледну шансу – казао је чувар мреже Чукаричког Зоран Поповић, који је потом наставио:

- Већ код прве озбиљније интервенције, приликом шута Natha, додатно сам изврнуо зглоб. Некако је све и ишло у добром смеру у првом полувремену, али на паузи, кад сам се охладио, било је много, много теже. Тако је како је, морао сам да дам и последњи атом снаге. Што је уосталом, као што сам већ казао, учинио сваки појединац из Чукаричког на дерби мечу против изузетно квалитетне екипе Партизана.

Поповићева голманска каријера траје прилично дуго. Чувар мреже рођен 1988. године прве фудбалске кораке начинио је баш у Чукаричком, екипу из које је у периоду од 2006. до 2008. био прослеђиван на позајмице у Братство из Крњаче, Вршац и Палић. Судбина је хтела да у дресу тима са Бановог брда дебитује тек у априлу 2023. у дуелу против Радничког у Нишу. И, како сам каже, у том читавом периоду никад није имао ситуацију као у четвртак увече.

- Дешавало се раније да ме нешто боли, па да браним, али никад није било овако екстремно. Нисам тип који се повлачи и одустаје, никад не бих оставио саиграче на цедилу. У овој специфичној ситуацији, пресудна је била психичка припрема, да не мислим на бол, односно да се фокусирам на утакмицу.

Чукарички ће као трећепласирани тим само једном у преосталих седам рунди изаћи из Београда, с обзиром да ће гостовати Црвеној звезди, Вождовцу и ТСЦ-у, уз четири домаћинства на Бановом брду, Партизану, Војводини, Новом Пазару и Радничком 1923.

- На први поглед, није лош распоред, али не мора то ништа да значи. Играће свако са сваким, тек сада наши међусобни дуели добијају на значају. Верујем да ће се до последњег тренутка водити битка за сваку од позиција, осим наравно за шампиона, где је Црвена звезда мање-више већ завршила посао. Знамо који нам је циљ, идемо од утакмице до утакмице, па докле стигнемо.

Поповић је у пакету са Радованом Панковим последњи стигао на Баново брдо, после зимских припрема у Анталији.

- Било је битно да се Раша и ја додатно упознамо са екипом. Како је време пролазило, све боље и боље смо функционисали. Било је доста приче са шефом струке, између нас играча... Битно је да се поставимо као тим, да дамо све од себе у сваком тренутку. Па, ако се на крају ни не оствари циљ, најбитније је да можемо да се погледамо у очи. Атмосфера је изузетно добра, држимо се као група, ипак је ово колективна игра. За сада смо стварно на добром путу.

Имао је велику подршку Поповић током меча против Партизана од саиграча, али и од колеге Немање Белића, који је посматрао меч са трибина.

- Он је велика подршка од првог дана мог боравка у Чукаричком. Скоро да смо генерација, добро се слажемо, допуњујемо, све функционише како треба. Како сада ствари стоје, у недељу ће он на гол, а ја на трибине, заменићемо улоге. Не сумњам да ће Белић одрадити посао на високом нивоу. Лично, биће ми још теже у недељу, увек је тако кад си на трибинама, хтео би да помогнеш, а не можеш – закључио је Поповић.

Правило да се меч наставља девет дана касније и да се не може променити нико ко је играо, свакако се граничи са здравим мозгом, али ни то у овом случају није помогло Партизану да дође макар до бода.

 

БОНУС ГАЛЕРИЈА

Погледајте како изгледа супруга Зорана Поповића, Ивана

 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.