Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

”ОДБИЛИ СМО ПЕТ МИЛИОНА ЗА ИГРАЧА ОД 30 ГОДИНА”: Терзић ОТКРИО мало познате детаље!

25.07.2023. 19:43
Пише:
Србија Данас
Zvezdan Terzić
Звездан Терзић / Извор: Србија Данас

Дотакао се и Евролиге...

Генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић открио је како је тај клуб одбио уносну понуду за неименованог играча. Он је гостовао у емисији "Око" на телевизији РТС, када је изјавио да није прихваћена понуда од пет милиона евра.

БЕЗ ЗВУЧНИХ ИМЕНА: Фиорентина ОСЛАБЉЕНА против Звезде!

БЕЗ ЗВУЧНИХ ИМЕНА: Фиорентина ОСЛАБЉЕНА против Звезде!

БУКАРИ НЕСТРПЉИВ: Једва чекам дуел са Фиорентином

БУКАРИ НЕСТРПЉИВ: Једва чекам дуел са Фиорентином

УЕФА КАЗНИЛА ХРВАТЕ: Скандалозно понашање навијача!

УЕФА КАЗНИЛА ХРВАТЕ: Скандалозно понашање навијача!

Није рекао ко је понуду послао, нити за ког играча, али је дао траг на основу ког би требало да се може делимично закључити.

- Јуче смо одбили понуду од пет милиоина евра за играча који има 30 година. Финансијски директор каже да је грешка, спортски каже ни случајно, јер нам треба за Лигу шампиона. Нећемо да реметимо атмосферу, одбили смо понуду. То је пословно лоша одлука, али смо свесни добре атмосфере и желимо са најјачим снагама да играмо групну фазу Лиге шампиона и да дочекамо пролеће - рекао је Терзић.

Једини играчи који у Звезди имају тачно 30 година су Урош Спајић и Марко Гобељић, али нити један од њих двојице се не уклапа у причу. Спајић је дошао зимус и играо тек на крају сезоне после опоравка од повреде, тако да тешко да ће тако брзо напустити српску престоницу. Уједно, тржишна вредност обојице је далеко од наведене.

Близу тридесете су Мирко Иванић и Срђан Мијаиловић (29), Славољуб Срнић (31), односно Александар Катаи, Александар Драговић и Гелор Канга (32).

Терзић је говорио и о односу Евролиге и Лиге шампиона, односно новцу који се "врти" у та два такмичења.

- Евролига у кошарци је другоразредно такмичење. Оно што је ЛШ у фудбалу, где играју најбољи, то је НБА у кошарци. Не могу да се пореде фудбал и кошарка. У Европи се кошарка игра у три-четири земље, фудбал се игра широм света, у свакој земљи. Шпанија, Турска, Грчка и Србија, где се још игра кошарка? У кошарци сте са 35 милиона евра шампион Европе, у фудбалу не можете да приђете Лиги конференција. У кошарци Реал и Барселона имају дупло већи буџет када играте против њих, у фудбалу они имају 20 пута већи буџет - додао је Терзић.

Како каже, не верује у флоскулу да је Звезди потребан јак Партизан да би и сама била јака.

- Не волим лажну скромност и то што досеже из комунизма, да нема јаке Звезде без јаког Партизана. Уз дужно поштовање Партизана као клуба, у овом моменту Партизан није конкурентан. Не треба нам јак Партизан да би Звезда била јака. Звезда се мери са Олимпијакосом, Динамом, Спартом, Копенхагеном, Ференцварошем. То су клубови с којима се Звезда бори у многим стварима. Кад се наш скаутинг тим фокусира на неке играче, исте желе и поменути клубови - истакао је Терзић.

Открио је и главни проблем црвено-белих.

- Оно што је проблем Звезде јесте слаба лига. Направили смо добар тим, очекивања су велика. Видели сте против ТСЦ-а, вицешампиони су, нису три пута могли да пређу центар. Шта очекујемо од осталих кад дођу на Маракану? Онда у Лиги шампиона играмо, где је свемирски брод и играчи. А наша лига спора и неатрактивна. јако ће бити тешко да се пребацимо из друге у турбо брзину. Треба нам јака лига, јако такмичење. Највећи проблем Звезде је огроман раст клуба, а играмо у слабој лиги. Не знам решење, причамо и са УЕФА. Шта је, ту је. Мислим да ће навијачи бити задовољни - сматра Терзић.

Говорио је и о трансферима и потенцијалном доласку Емануела Лате Лата.

- Он је испуњавао све критеријуме. Уклапао се изванредно у висок пресинг које Бахар форсира. Потписали смо уговор са Аталантом, 3.5 милиона на шест рата. Запело је на релацији агенти-клуб. То је сада прошло време. Сад се поставља питање да ли да га доведемо. Ја бих лично волео да дође. Мада, у формацији 3-5-2, ако дође Лате Лат, биће јако тешко уклопити све играче", изјавио Терзић који је потом додао да долазак Уроша Рачића, Немање Максимовића или Луке Миливојевића у овом тренутку није реално.

Разговор се повео и о Страхињи Ераковићу, а питање је било да ли је он морао да буде продат у Зениту.

- Наравно да јесте, морао је још прошле године да буде продат. Око 12 милиона Звезда мора да приходује од трансфера. Прошле године смо имали већу понуду за њега и одбили смо из разлога што нам је требао за квалифиакције за ЛШ. Великих је тих 9,5 милиона евра које смо одбили због потенцијалних 20-25 милиона. Сведоци смо да је цена пала. И године су те које одређују цену играча. Да не улазимо у разлоге, прошле године је био пројектован да се прода. Играчи морају да одлазе, приходи Звезде од трансфера су такви да најбољи играчи морају да се продају - закључио је Терзић.

 

Најновије вести о ФК Црвена звезда можете наћи ОВДЕ.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Погледајте како изгледа Изабел Ковачић, супруга Матеа Ковачића

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.