Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ОГЛАСИО СЕ ПРВИ ЧОВЕК РАДНИЧКОГ: Ивица Тончев НАЈАВИО фудбалску РЕВОЛУЦИЈУ

07.07.2019. 14:30
Пише:
Србија Данас/Спортски Журнал
Ivica Tončev
Ивица Тончев / Извор: МН Press

Реал са Нишаве са великим амбицијама и у наредној сезони.

Ивица Тончев, први човек Радничког, говорио је о клупским амбицијама за наредну сезону. Он је истакао да су пред Мераклијама револуционарне промене у организацији и функционисању клуба од којих очекује да дају резултате већ у наступајућој сезони. Тончев је говорио и о промени тренера, али и о наступајућим квалификацијама за Лигу Европе које Нишлије очекују већ наредне недеље.

ПУЧЕ БОМБА У МАДРИДУ: Некада велика нада Партизана ПОТПИСАЛА за Атлетико (ФОТО)

ПУЧЕ БОМБА У МАДРИДУ: Некада велика нада Партизана ПОТПИСАЛА за Атлетико (ФОТО)

ОЖЕГОВИЋ ОТВОРИО ДУШУ: Прошао сам прави ПАКАО код Бате Мирковића

ОЖЕГОВИЋ ОТВОРИО ДУШУ: Прошао сам прави ПАКАО код Бате Мирковића

ПАО ПОТПИС: Црвена звезда има новог играча!

ПАО ПОТПИС: Црвена звезда има новог играча!

Први човек Радничког из Ниша Ивица Тончев најављује револуцију у организацији клуба, али и целокупном српском фудбалу.

– Више неће бити места за импровизацију, радиће се студиозно и ствараће се будућност која ће фудбалу Ниша и Србије донети нови и посебан квалитет, каже „замрзнути“ председник клуба из Ниша за Спортски журнал, а преноси сајт Радничког.

Тончев најављује много новина, неке које ће, како сам каже, изненадити спортску и фудбалску јавност у нашој земљи.

– Све што се већ од данас буде радило у Радничком и на Чаиру биће у правом смислу речи револуција фудбала, не само нишког, већ и српског, а из простог разлога што смо одлучили да прекинемо сваки вид импровизације, каква је до сада често била и, самим тим да као и највећи број реномираних клубова у Европи и свету и најбољи у нашој земљи радимо за будућност. Никако од данас до сутра, већ на дуже и сигурније стазе. Нешто слично, како је то било крајем осамдесетих и почетком деведесетих година прошлог века на тадашњој Маракани и у нашем најтрофејнијем клубу Црвеној звезди…

О конкретним потезима Тончев је рекао:

– У плану је стварање базичне основе од 14 до 15 младих фудбалера, не старијих од 24 године, од којих ће се, уз искусније у нашем тиму, одмах кренути у стварање једног полетног, моћног и озбиљног састава и који ће кроз годину и по до две бити најбољи и најквалитетнији у Србији. Тренутно сада имамо више од половине од планираних талентованих, врсних и веома квалитетних фудбалера попут Алексе Јовановића, Бондаренка, Чумића, Батровића, младог Станковића, Стефана Ђорђевића, Стевановића, Макарића, Ћирковића и омладинског репрезентативног голмана Стефана Илића. А већ наредне зиме њима ће бити природати нови, још десетак њих, како би крај сезоне 2019/2020.године дочекали са том здравом и перспективном, али великом групом фудбалера који ће у правом смислу речи представљати будућности нишког и српског фудбала. Са таквим саставом јуришаћемо на шампионску титулу у Србији, моћи ћемо много озбиљније да наступамо на међународној сцени и на тај начин промовишемо и српски и нишки фудбал, али и да допринесемо да се о Нишу и нашој земљи ипак са више респекта говори у највишим врховима европског и светског фудбала.

ПОРТУГАЛЦИ ПИШУ: Трансфер Томанеа у Звезду могао би да заврши на суду (ФОТО)

ПОРТУГАЛЦИ ПИШУ: Трансфер Томанеа у Звезду могао би да заврши на суду (ФОТО)

ГОТОВО! Партизан продао ВАЖНОГ играча! Ево колико су у Хумској ЗАРАДИЛИ од укупног трансфера!

ГОТОВО! Партизан продао ВАЖНОГ играча! Ево колико су у Хумској ЗАРАДИЛИ од укупног трансфера!

САД ЈЕ СЛОБОДАН ИГРАЧ: Бивши кошаркаш Црвене звезде напустио ЕВРОЛИГАША

САД ЈЕ СЛОБОДАН ИГРАЧ: Бивши кошаркаш Црвене звезде напустио ЕВРОЛИГАША

Пред почетак поменутих квалификација за Лигу Европе, шта очекујете сада када се зна ко ће са тренерске клупе водити Раднички, са којим ћете играчима у нови поход на европској сцени?

– Прво бих истакао да на Чаиру већ радимо под слоганом „Оно што се фудбалерима и навијачима обећа, то мора да се оствари“. Из тог разлога, и свакако уз оптимизам који стално носим у себи, рекао бих да смо не само искуснији за прошлогодишње играње у Европи, него и спремнији у сваком смислу за нова искушења. И решени и кадри да остваримо своје амбиције, које, дефинитивно, нису мале. А то је да Радничком донесемо боље и квалитетније игре, успешније резултате, већи рејтинг… Искрено се надам да ћемо бити на старту квалификација бољи од Флоре и пласирати се у друго коло, а онда нас чека можда и највећи изазов, двоструки дуел са прошлогодишњим финалистом Лиге Европе, Ајнтрахтом из Франфурта. Сама та чињеница већ данима нас наводи на размишљања не само о нашем наступу на европској сцени на којој желимо што дуже да се задржимо и, посебно и обавези коју ће Раднички имати да српски фудбал на најбољи могући начин репрезентује у међународним оквирима.

Раднички у првом колу квалификација за Лигу Европе игра против Флоре из Талина. Први меч је на програму 11. јула у Естонији, а реванш седам дана касније у Нишу.

 

БОНУС ГАЛЕРИЈА

Погледајте како изгледа словачка тенисерка, Доминика Цибулкова

CG
ЦГ / Извор: Фото: Youtube/Printscreen/ Нови Нови