Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ОХИ ПРОГОВОРИО: Нападач открио због чега је морао да оде из Црвене звезде

31.01.2024. 14:20
Пише:
Србија Данас/РТ Балкан
Ohi Omoižuanfo
Охи Омоижуанфо / Извор: МН Press

Норвежанин причао о данима на “Маракани”.

Охи Омоижуанфо је стигао у Црвену звезду у зиму 2022. године, а после само шесте месеци је морао да спакује кофере и врати се на север Европе.

АМЕРИКАНЦИ УПОРНИ: Звезда добила милионску понуду из МЛС-аAleksandar Katai i UroÅ¡ Kabić

АМЕРИКАНЦИ УПОРНИ: Звезда добила милионску понуду из МЛС-а

Изјава бившег кошаркаша Звезде о Сферопулосу постала апсолутни хит,Грк као Мајкл Корлеоне (ВИДЕО)Janis Sferopulos

Изјава бившег кошаркаша Звезде о Сферопулосу постала апсолутни хит,Грк као Мајкл Корлеоне (ВИДЕО)

ОСНИВА СЕ РЕГИОНАЛНА ЛИГА? Звезда на списку учесника, шанса и за ПартизанMateus Saldanja i Vladimir Lučić

ОСНИВА СЕ РЕГИОНАЛНА ЛИГА? Звезда на списку учесника, шанса и за Партизан

Норвежанин је потписао за Брондби у данима промена на “Маракани” у августу поменуте године, непосредно пошто је Дејан Станковић поднео оставку због неуспеха у плеј-офу за Лигу шампиона против Макабија, а у Црвену звезду пред вечити дерби са Партизаном стигао Милош Милојевић.

- Било је доста тешко играти у Станковићевом тиму. Мислим да је због његовог статуса и у Звезди и тога какав је играч био, као да је желео да се покаже. Као да је имао велики притисак на плећима који је пренео и на играче. Можда су некада његова очекивања била да играмо савршено. Био би јако љут када би неко погрешио, а то понекад може да буде лоше за неке играче. Јер нам даје несигурност да се не усуђујемо да играмо нашу игру, јер се бојимо да погрешимо, јер ће онда тренер бити бесан и критиковати те – истакао је Охи за РТ Балкан (Russia Today).

Није генерално имао лоше мишљење о Станковићу.

Ohi Omoižuanfo
Охи Омоижуанфо / Извор: МН Press

- Када је могао да се опусти, Дејан је био сјајан тип. Духовит. Нисмо могли много да причамо, ту је језичка баријера - он не прича толико енглески, ја не причам српски или италијански. Волео бих да је неко од нас боље говорио језик овог другог, јер бисмо онда могли више да разговарамо, да разумем боље шта очекује од мене. Осећао сам да смо често имали проблем у комуникацији - ја бих мислио да жели да нешто урадим на овај начин, а он је заправо желео да урадим на онај. Некада нисмо били на истој таласној дужини. Али веома га поштујем. Нисам имао никакав проблем са њим, осим тога што није желео да ме ставља у тим. На крају, он је тренер, он бира тим и ради оно што мисли да је најбоље, јер и он има притисак да мора да победи на сваком мечу.

Пукло је на летњим припремама у Словенији.

- Били смо на припремама у Словенији када сам повредио лист. Било је велико истегнуће и доктор ми је рекао да мисле да је само грч и да могу да играм. На наредној пријатељској сам играо и био сам на 40-50 одсто могућности. Није то била лоша утакмица, али ни сјајна. И после меча је та повреда постала још гора, а онда сам осетио као да сам сад ја крив што сам повређен“.

Осетио је дозу кривице...

- Осетио сам да су у стручном штабу љути на мене. Постајали су хладни и нису са мном толико разговарали. Можда су мислили да ћу бити дуже повређен него што сам био. Не знам да ли су зато довели (Александра) Пешића, а онда сам се вратио у тим брже него што су очекивали. Одједном, кад смо играли ‘11 на 11’ и ако бисмо имали играча вишка, мене би извели са тренинга. Нисам тренирао са тимом, послали би мене и (Немању) Мотику у теретану. Он је исто био ван тима. Тренирали бисмо са стране, тако је све почело. Онда ме одједном ставе на клупу за утакмице. Био сам изненађен, јер нисам тренирао с екипом. Обично када играч не тренира с тимом, не стављаш га у састав. Нисам играо ниједан минут, али сам сваки меч у квалификацијама за Лигу шампиона био на клупи.

Затим је Охи тражио разговор са генералним директором Звезданом Терзићем.

Ohi Omoijuanfo
Охи Омоијуанфо / Извор: МН Press

- Питао сам га: ‘Хеј, само бих да питам шта се дешава, какав је ваш план за мене?’ Океј, разумем, био сам повређен, довели сте новог шпица, али ако ми буде дозвољено да се борим за своје место у тиму, ја немам проблем с тим. Показаћу вам да могу да будем бољи и да могу да будем први шпиц Звезде. Желим то да вам докажем, јако сам мотивисан, само морам да знам какав је ваш план, да ли и даље верујете у мене, да ме желите овде“.

Одговор га није обрадовао.

- Погледао ме је у очи и рекао ‘Не, нема поенте. Боље је за тебе да одеш, искрено. Нема сврхе борити се’. Практично ми је рекао “не желимо те овде”. У том тренутку осетим да више немам ја ту шта да урадим. Ништа што могу да кажем. Кад играч дође и каже да хоће да се бори и да се докаже, обично би му рекли: ‘Добро, даћемо ти неки период да видимо да ли си у праву и онда ћемо видети’. Али он ми је рекао: ‘Не, не треба ништа да доказујеш. Довели смо Пешића, Павков и Бен су испред тебе. Ти си сад четврти-пети шпиц, боље је за тебе да пронађеш нови клуб’. Чак ми је и рекао: “Имам једног агента, пријатеља, он може да ти помогне да нађеш нови клуб”. Добро, дакле већ сте имали на уму да идем, иако још увек нисте причали са мном. Ја сам био тај који је тражио да разговарамо. Причао сам после са својим менаџером, да нема сврхе да остајем.

Када је дошао Милош Милојевић било је касно јер је Охи већ продат Брондбију, мада је у првом Милојевићевом мечу на клупи постигао погодак против Јавора. Вечити дерби није дочекао у црвено-белом дресу, пошто је већ потписао за данског великана у “минут до 12” до истека прелазног рока.

- Никад нисам имао никакав проблем с њим. Био је то више хладан однос. Али послао сам му поруку кад је отишао из Звезде. Рекао сам му да ми је жао што ствари нису на крају добро испале ни по њега ни по мене, као што смо можда желели. Рекао сам му да мислим да је сјајан тип и да је урадио добар посао за Звезду, да сам изненађен да одлази, и да му желим пуно среће. Одговорио ми је: ‘Извини, можда сам направио грешку што ниси више играо, али то је фудбал, учиш из својих грешака, надам се да ће ти ићи добро у каријери у новом клубу и желим ти све најбоље’. Од тада се нисмо више чули – објаснио је Охи у интервјуу за РТ Балкан.

Најновије вести о ФК Црвена звезда прочитајте ОВДЕ.