Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Орлићи се НИКОГ не плаше (ФОТО)

15.06.2017. 16:46
Пише:
Србија Данас
Mlada fudbalska reprezentacija Srbije
Млада фудбалска репрезентација Србије / Извор: Фото: ФСС

Прва утакмицу наш национални тим ће одиграти у суботу.

Млада фубалска репрезентација Србије одиграће у суботу (18.00) прву утакмицу на Европском првенству у Пољској, против Португалије. Два дана уочи меча са Португалцима, о шансама за пласман на прво место у групи за сајт Фудбалског савеза Србије говорили су Милан Гајић, Немања Антонов и Александар Чаврић

УЕФА ПОДСЕЋА: Србин је био у НАЈБОЉЕМ тиму са првенстава Европе (ФОТО)

ЛОШЕ ВЕСТИ: Нови Пазар прогласио БАНКРОТ (ФОТО)

Гајић је је један од златних Орлића са Новог Зеланда, тренутно десни бек француског Бордоа

- Да, упознати смо са статистиком Португалије (скоро три године не знају за пораз), али мислим да су и они упознати са нашим резултатима. Нису дуго изгубили меч, али то може да им представља проблем у овим новим околностима. Знамо сви да је ово до сада најјаче европско првенство и све је отворено. Фаворита нема. Слушамо и ми друге како причају да су јаки Португалци, Шпанци, Немци... Ми имамо само проблем што се зовемо Србија, а све остало за ову генерацију не важи. Никога се не плашимо, заједно смо већ много тога прошли и знамо шта желимо и колико можемо - рекао је Гајић, свестан да први меч не мора увек да буде и најважнији. 

- Нема правила. Ми смо на Новом Зеланду изгубили на старту од Уругваја, али знамо сви како смо касније завршили такмичење. Јесте, ипак, важан добар почетак због психолошког фактора, као и чињенице да је систем такмичења сада такав да само прва екипа из групе иде у полуфинале. Видећемо, идемо корак по корак, сада размишљамо само о Португалији. Ако желиш да будеш шампион, онда мораш да победиш и оне најбоље или највеће, само је питање када ћеш играти против тих екипа. Зато нам име ривала није важно, већ оно што ћемо ми показати на терену.

Екипа се полако навикава и на  новог селектора Ненада Лалатовића

- Шеф нам је донео нову енергију, а много су нам значиле оне утакмице у марту. Искрено, овде су практично две генерације које дуго играју заједно, систем игре нам је углавном исти, захтеви познати а са импулсом новог селектора мислим да можемо много да постигнемо на овом шампионату. 

Цимер са Гајићем је и Немања Антонов, стандардан на левом боку. Леви спољни швајцарског Грасхоперса има иза себе добру сезону и спреман је за искушења на шампионату у Пољској.

- Добро смо упознали Португалију, знамо им све врлине и мане. Поштујемо их као и све, али гледамо себе. Знамо да је сваки меч за себе, овај први има посебну тежину. Улазимо спремни и нико не треба да сумња да ћемо дати и више од 100 одсто својих могућности. Знамо да су добра екипа, али уверен сам да ће и нама све селекције поклањати велику пажњу. Фокусирани смо на оно што ми радимо, спремили смо се добро и улазимо у сваки меч са јасним циљем - казао је Антонов. 

Пун самопоуздања је и Чаврић, освајач Купа Словачке са Слованом из Братиславе. Многима је у сећању његова "пируета" против Шпаније у Кадизу када се поиграо са неколико играча Фурије, а онда послао лопту у простор Костићу који је европском фудбалу у том тренутку подарио највеће изненађење.

- Мени је то и данас некако најдража утакмица у репрезентацији, без обзира што сам тада у игру ушао са клупе. Било је невероватно. Сећам се да сам примио лопту, сви су ми је тражили, а ја сам око себе видео само домаће играче. "Скинуо" сам једног, другог, а онда се Костић потрудио за остало. Португалци су по мени најбоља екипа на турниру, много су "прљави", а знају да играју. Шпанци су можда и квалитетнији, али нису толико "намазани", јер познајем Португалце из омладинских дана. Мени је, иначе, ово четврто европско првенство, друго са младом репрезентацијом. Надам се сада бољем резултату.

Са новим селектором, и нови прилагођавање... 

- Искрено, изненадио сам се у почетку. Нисам мислио да ћемо тако прихватити новог селектора. Лала је баш, баш добар мотиватор, сјајно то ради. Никад нисам имао таквог тренера, много зна, а има страшну енергију. У неке ствари нисам веровао док нам их он није представио, примера ради тај висок пресинг којим смо разбили Швеђане. Унео је нешто ново, што је важно за нас. Нема монотоније у раду, баш нам је "легао". Мислим да је пола пола. Биће то потпуно отворена утакмица.На оваквом турниру потребна је и срећа, јер ћемо за седам дана да одиграмо три утакмице. Сви причамо о Португалу и Шпанији, а ту је и Македонија која је елиминисала једну Француску. Све је веома захтевно, али мислим да смо спремни за оно што нас очекује - закључио је Чаврић.

НА ПРОБИ ЈЕ У ЗВЕЗДИ: Долази са севера Европе, нападач је и зна помало српског (ВИДЕО)