Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ОРЛОВИ НА ПОПРАВНОМ ПРОТИВ ЈАПАНА: Пикси ЗНА шта треба ПРОМЕНИТИ у игри

10.06.2021. 16:05
Пише:
Србија Данас
Foto: FSS
Фото: ФСС / Извор: Фото: ФСС

Меч се игра у петак (12.25).

Фудбалску репрезентацију Србије, после стартног ремија са Јамајком (1:1), очекује поправни испит на турнеји по Јапану, и меч против селекције домаћина.

Буди победник на ЕУРО: Клади се на највеће квоте на свету, навијај за голове и наплати тикет чак и кад промашиш - Mozzart

Буди победник на ЕУРО: Клади се на највеће квоте на свету, навијај за голове и наплати тикет чак и кад промашиш - Mozzart

ЗВЕЗДА НАЉУТИЛА ПРЕДСЕДНИКА БРАГЕ: Фубалер црвено-белих за сада остаје на Маракани

ЗВЕЗДА НАЉУТИЛА ПРЕДСЕДНИКА БРАГЕ: Фубалер црвено-белих за сада остаје на Маракани

НЕВЕРОВАТНО: Откривено ЗАШТО Пјанић није играо за репрезентацију БиХ (ФОТО)

НЕВЕРОВАТНО: Откривено ЗАШТО Пјанић није играо за репрезентацију БиХ (ФОТО)

Драган Стојковић и фудбалер Стефан Митровић. Капитен Стразбура је први одговарао на питања, а уводно се односило на његовог саиграча из клуба.

- Наиме, Еји Кавашима, један од тројице голмана Стразбура, члан је и јапанског националног тима, а домаће медије интересовао је сутрашњи сусрет саиграча из француског клуба… "Да, баш ми је драго да ћу га видети, он је један од мени најомиљенијих саиграча. Ради се о великом професионалцу и велико ми је задовољство да имам прилику да играм у његовој земљи - рекао је Митровић.

Stefan Mitrović
Стефан Митровић / Извор: Фото: ФСС

Новинаре је занимало колико су штопер српске репезентације и његови саиграчи упознати са квалитетима јапанске селекције, односно играча који наступају...

- Познајемо доста играча из Јапана, јер много њих наступа у европским клубовима, гледамо их редовно сваког викенда на теренима у Европи. Што се тиче тактике и њиховог начина игре, то је ствар нашег стручног штаба. Добићемо све неопходне информације, а припремамо се добро како би сутра могли да одиграмо праву утакмицу - напомиње српски дефанзивац.

Знају домаћини да су Орлови дошли у госте без великог броја стандарних играча. Уз ту констатацију и питање о актуелном саставу играча, односно шта овај меч са Јапаном значи за изабранике Драгана Стојковића...

- Значи нам доста. На овим утакмицама желимо да стварамо тај победнички менталитет који смо почели у претходном циклусу. Доста играча није ту, много је нових момака са нама који имамо неки стаж у репрезентацији.Сви они желе да се докажу и реално су мотивисани да дају све од себе. Углавном, момци који су овде, заслужили су то својим играма. Желим да истакнем да је свака утакмица у дресу репрезентација битна. Кад играмо за нашу земљу морамо увек да дамо сто посто својих могућности, тако да је свака утакмица важна - не оставља дилему Стефан Митровић.

Fudbalska reprezentacija Srbije
Фудбалска репрезентација Србије / Извор: Фото: ФСС

Није тајна, селектор Драган Стојковић је истинска легенда у "Земљи излазећег сунца", Јапанце је интересовало како се сада осећа по доласку у Кобе.

- Осећам се одлично као и увек када дођем у Јапан, то је земља која ме воли као и ја њу. Једини проблем је тај што због ковида не можемо да излазимо и због тога сам тужан, али други пут надам се биће боље, срећније околности за све - рекао је Стојковић.

Домаћи медији су добро упознати са Стојковићевим резултатима у квалификацијама за Првенство света, начином игре, системом игре нашег тима...

- Тачно је да смо у квалификацијама играли са три играча у задњој линији, али покушавамо и са четири позади, јер желим да видим и један и други систем. Познајем, дакле, добро и један и други систем, а на крају ћу одлучити у којем ћемо играти. Мени је важно да моји играчи разумеју принципе система и да у сваком систему покушају да одиграју најбоље што могу - вели селектор Орлова.

Fudbalska reprezentacija Srbije
Фудбалска репрезентација Србије / Извор: Фото: ФСС

Јапан је убедљив у текућим квалификацијама, колико је Стојковић пратио њихова издања…

- Искрено нисам дуго пратио, осим табеле и резултата. Верујем да је направљен прогрес с обзиром да знам јапански менталитет који стално тражи да се напредује. Сматрам да је јапански фудбал генерално из године у годину све бољи.

Интересантно питање (преводилац је превео као "останак" односило се на "останак Стојковића у Јапану", односно жељу да се једног дана врати...).

- Тренутно не могу да "останем" зато што имам уговор са Фудбалским савезом Србије и приоритет је да покушам да национални тим Србије одведем на Првенство света у Катару, затим да се после тога квалификујемо и на Првенство Европе. Али, наравно, волео бих да се једног дана вратим у Јапан и да пробамо нешто лепо да остваримо.

Ново питање односило се на чињеницу да Србија није дошла са најјачим тимом, медији су апострофирали пре свега изостанак најбољег стрелца Александра Митровића.

- Чињеница је да нисмо дошли у најбољем саставу и ово није најбољи тим Србије, али доста играча, укључујући Митровића, Тадића, Миленковића и остаи који су стандардни, нису овде из објективних разлога. Неки су повређени, некима треба одмор... Ове утакмице у Јапану служе младим играчима да се покажу и докажу. Да видимо какав потенцијал имамо.

Може ли селектор Србије да каже на које играче Јапана мора посебно да се пази.

- Па (смех) ја могу да вам кажем и тим Јапана ако хоћете.

И Стојковић је издиктирао тим или како је истакао "то вам је фул пакет".

- Овај тим Јапана је одличан, изузетно су брзи, имају одличну технику, на боковима имају добре дриблере. Мораћемо добро да обратимо пажњу и да се пазимо тих играча који играју у нападу, а који могу својом брзином и брзим пасовима да нам направе проблем.

Констатовали су јапански медији да селектор Србије има „перфектне информације“ о јапанском саставу, а за крај су оставили интересантно питање.

Ви сте почели тренерску каријеру у Јапану, у Европи сте селектор репрезентације, шта мислите о разликама између азијског и европског фудбала, технике, брзине…

- Као што сам увек мислио није разлика у техници и тактици него у физичкој конституцији.Тај хендикеп не мора да значи да Јапан не може да игра против таквих екипа. Пуно пута је показао да екипе из Азије могу да победе екипе из Европе - рекао је селектор Србије Драган Стојковић, уз поздрав јапанским извештачима и шаљиву опаску да ће можда сутра да постигне гол са клупе, али да му судија не да црвени картон.

БОНУС ГАЛЕРИЈА

Погледајте како изгледа Наталија Гуилтер, фудбалерка из Бразила.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.