Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ОСМЕСИ ДЕЦЕ НЕМАЈУ ЦЕНУ! КАТАИ ИЗМАМИО ОВАЦИЈЕ НА MOZZARTOVOM ОТВОРЕНОМ ЧАСУ ФУДБАЛА!

10.04.2021. 17:02
Пише:
Србија Данас
Katai
Катаи / Извор: Фото: Промо

Ас Црвене звезде: Спорт би требало да буде доступан свој деци! 

• Родитељи одушевљени акцијом, 70 деце узраста од 7 до 10 година биће изабрано за јединствену школицу коју је основао фудбалски тренер Милорад Бајић

Звездарском шумом и даље се ори – сва деца су шампиони! Више од сто малишана је на терену ФК Млади Мабат добило прилику да покаже шта зна са лоптом и то пред фудбалером Црвене звезде Александром Катаијем и фристајлером Николом Милошевићем Ђотом! Спектакуларни отворени час фудбала означио је почетак пројекта Mozzartove бесплатне школе спорта, а 70 деце узраста од 7 до 10 година биће изабрано за јединствену школицу коју је основао фудбалски тренер Милорад Бајић. Клинци ће без икакве надокнаде моћи да тренирају два пута недељно, а најбољи иду на камп код Дејана Станковића!

Katai
Катаи / Извор: Фото: Промо

Мотивисани, растрчани, насмејани, узбуђени… Лица деца, зној на њиховим челима и осмеси на осунчаном терену подно шуме најбоље су осликала колико је ова значајна акција за најмлађе, али и за њихове родитеље. Читаве породице дошле су да уживају у фудбалском дружењу. Није било важно ко је дао више голова, ко се најбоље показао. Послата је порука да таленат нема цену и да се спорт враћа деци. Игра је, овде, почела!

- И у моје време су се плаћале чланарине, али спорт би требало да буде доступан свој деци! Овакви пројекти су много значајни, да свако добије прилику да тренира омиљени спорт. Сећам се када сам ја почињао у родном Србобрану, на иницијативу оца и деде, био сам веома узбуђен пред сваки излазак на терен. Чини ми се да исто осећају и ови клинци данас. Драго ми је да смо употпунили догађај, а позвао бих сву децу да се пријаве и за остале спортове. Ја сам одабрао фудбал и нисам погрешио, али нека свако изабере шта воли. Најважније је само да су активни и да се баве спортом – поручио је Александар Катаи, који се потрудио да сваком детету изађе у сусрет за фотографију, аутограм.

Katai
Катаи / Извор: Фото: Промо

Ас црвено-белих је показивао деци трикове, заједно са популарним Ђотом, љубимцем малих фудбалера и фудбалерки.

- Овај догађај је фантастичан, био бих срећан да сам као дете имао овакву прилику и услове за игру. Моји почеци су били другачији и мој пут је био такав да сам одустао од професионалног фудбала, али се надам да ће се ова деца бити истрајна. И да ће ми једног дана, када буду познати фудбалери, сачувати карту за њихове мечеве – нагласио је Ђота.

Katai
Катаи / Извор: Фото: Промо

Догађају је присуствовао и председник општине Звездара Владан Јеремић, глумац Раша Буквић, а цео пројекат подржало је и Министарство омладине и спорта. Инспирација за цео пројекат је дошла од Милорада Бајића, човека који је омогућио многим клинцима да бесплатно тренирају фудбал у школи Тренинг плус.

- Десет година се бавим овим послом и много сам срећан што смо дошли до овог нивоа. Хвала компанији Mozzart, уверен сам да ће са овог терена талас наставити кроз целу Србију и да ће многим клиницма бити омогућено да се баве омиљени спортом. Оно што можемо већ сада да најавимо је то да ће деца после бесплатне школе Тренинг плус имати прилику да тренирају и у ФК Млади Мабат – нагласио је Бајић.

Родитељи су били одушевљени идејом и целим пројектом…

- За децу нема ништа лепсе од дружења у природи. Спорт је на првом месту значајан због духовног и менталног развоја, али и физичког. Овај Mozzartov пројекат је несто најлепше што је могло да се организује за децу, која су целу зиму била спутана, онемогућен им је друштвени живот. Сада могу да изађу на сунце, да се друже, развијају такмичарски и тимски дух – рекао је Игор Дракић, који је без размишљања пријавио сина Виктора за отворени тренинг.

Тајна напретка крије се у томе да почнете… Тај натпис крај терена на ФК Млади Мабат је био инспирација свим основцима, а уједно је и позив другој деци да се пријаве за преостала три спорта – кошарку, рукомет и одбојку.

- Отворени час фудбала је показао колико овакви догађаји значе малишанима, да упознају своје идоле и да добију прилику да тренирају омиљени спорт. Зато позивамо родитеље да пријаве своју децу и за следећа три јавна часа, у Нишу, Аранђеловцу и у Београду и да заједно пошаљемо поруку да таленат нема цену – нагласио је Борјан Поповић, директор Сектора корпоративних комуникација Mozzarta.

СЛЕДИ ОТВОРЕНИ ЧАС КОШАРКЕ СА ЈОВИЋЕМ

Већ следећег викенда (субота 17. април), у Нишу ће бити организован отворени час кошарке, а специјални гост је плејмејкер Србије Стефан Јовић! Прослављени репрезентативац показаће својим најмлађим суграђанима чари игре под кошем на Mozzartovom терену који је по њему добио име, а уједно ће помоћи у одабиру клинаца који ће шест месеци бесплатно тренирати у СЦ „Шивара“, у сарадњи са KK Маринос. Пријаве су у току на besplatneskolesporta@mozzartsport.com, а могу учествовати дечаци и девојчице од 7 до 10 година.

ОВДЕ прочитајте све информације о школама, тренерима, роковима пријава.