Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПАКАО ДО ГРУПНЕ ФАЗЕ: Ово су потенцијалне МИНЕ Партизана у трећем колу! (ФОТО)

20.07.2018. 10:44
Пише:
Србија Данас
FK Partizan
ФК Партизан / Извор: Србија Данас

Црно-бели преслишали Рудар и у реваншу.

Новом идентичном победом над Рударом (извештај прочитајте ОВДЕ) фудбалери Партизана пласирали су се у друго коло Лиге Европе, где их чека Тракај. Литвански клуб приредио је изненађење елиминсавши Иртиш из Павлодара (Казахстан), па ће црно-бели у двомечу са клубом из истоименог града тражити пролаз у трећу рунду елитног такмичења.

РАЗГРАБЉЕНО: Јувентус продао све сезонске улазнице, упркос ПОСКУПЉЕЊУ (ФОТО)

ЧЕКАЈУ СЕ ЛИТВАНЦИ: Партизан пушта у продају улазнице за нови европски окршај

FK Partizan
ФК Партизан / Извор: МН Press

А тамо Парни ваљак чека 26 потенцијалних ривала, од тога шест сигурних који се прикључују од трећег кола квалификација, односно 20 „лутајућих“ (бољи из двомеча друге рунде). Међу сигурним потенцијалним противницима клуба из Хумске за сада су: Зарја Луганск (Украјина), Истанбул Башакшехир (Турска), Луцерн (Швајцарска), Сигма Оломуц (Чешка), Брондби (Данска), Универзитатеа Крајова (Румунија).

Украјинци већ две сезоне заредом играју групну фазу Лиге Европе, а недавно су на припремама у Словенији савладали црно-беле са 1:0.

ПРЕСЛИКАНА СЛИКА ИЗ НИКШИЋА: Партизан СИГУРНОМ игром до другог кола Лиге Европе, наредни РИВАЛ Тракај! (ВИДЕО ФОТО)

Башакшехир из Истанбула је клуб који метеорски напредује. У финишу прошле сезоне остали су без титуле, иако су водили до пред крај трке, испред градских ривала шампиона Галатасараја и другопласираног Фенербахчеа. Такмичење су завршили на трећој позицји, али њихова огромна финансијска моћ и утицај у турском фудбалу (стадион се зове по њиховом највећем навијачу и председнику државе Тајип Ердогану), са звездама попут Арде Турана, Емануела Адебајора, пре 14 дана екипу је појачао из Келна и српски интернационалац Милош Јојић који се прославио управо играма у црно-белом дресу.

ШОК: Погледајте ко је противник ПАРТИЗАНА у наредној рунди КВАЛИФИКАЦИЈА за Лигу Европе (ФОТО)

Брондби спада у институцију фудбала у Данској, румунска Универзитатеа је освојила национални Куп, док Луцерн и Сигма – иако би црно-бели и против њих били благи фаворити – представљају "велику мину" у овом делу сезоне и без дилеме нико у Партизану не би волео да им западну Швајцарци или Чеси.

ПАРТИЗАН МУ ЈЕ У СРЦУ: Јевтовић на ПРОМОЦИЈИ у новом клубу причао о ЦРНО-БЕЛИМА (ФОТО)

Следи група од 40 тимова, односно 20 парова другог кола, чији ће победници, без обзира на коефицијент, сигурно сигурно остати у делу неносиоца, а то су:

Јагелонија (Пољска) – РИО АВЕ (Португалија), Хибернијан (Шкотска) – АСТЕРАС ТРИПОЛИС (Грчка), Ђургарден (Шведска) – МАРИУМПОЉ (Украјина), Дунајска Стреда (Словачка) – ДИНАМО МИНСК (Белорусија), ХАЈДУК СПЛИТ (Хрватска) - Славија Софија (Бугарска), Шахтјор Солигорск (Белорусија) – ЛЕХ ПОЗНАЊ (Пољска), ЦСКА Софија (Бугарска) – АДМИРА ВОКЕР (Аустрија), ЛАСК Линц (Аустрија) – Лилестрем (Норвешка), СЕНТ ГАЛЕН (Швајцарска) – Сарпсборг (Норвешка), Виторул (Румунија) – ВИТЕСЕ (Холандија), Динамо Брест (Белорусија) – АТРОМИТОС (Грчка), Хапоел Хаифа (Израел) – ХАФНАРФЈОРДУР (Исланд), Дандалк (Република Ирска) – АЕК ЛАРНАКА (Кипар), ЖАЛГИРИС Виљнус (Литванија) – Вадуц (Лихтенштајн), Осијек (Хрватска) – ГЛАЗГОВ РЕНЏЕРС (Шкотска), НОРЂИЛАНД (Данска) – АИК (Шведска), Горњик (Пољска) – ТРЕНЧИН (Словачка), Балзан (Малта) – СЛОВАН БРАТИСЛАВА (Словачка), ТОБОЛ (Казахстан) – Пјуник (Јерменија), ХОНВЕД (Мађарска) – Нидеркорн (Луксембург). Напомена: великим словима означени су носиоци у другом колу.

ПОВРАТАК КУЋИ: Био је тандем са РОНАЛДОМ, а сада је појачао клуб из ДРУГЕ лиге (ФОТО)

На листи противника које би Партизан у трећем колу радо видео, налазе се победници мечева Ђургарден – Мариупољ, Тобол – Пјуник, један од представника Белорусије.

Ако је судити по традицији, црно-бели увек имају позитиван скор против Скандинаваца, ни Бугари нису несавладива препрека, али највећи добитак је да Парни ваљак добије победника утакмице Жалгирис Виљнус (Литванија) – Вадуц (Лихтенштајн), односно, ЛАСК - Лилестрем.

КАКО ЛИ СЕ СНАЛАЗИ? Митрогол пронашао нови спорт (ФОТО)

Са друге стране, у Хумској никако не би волели да се састану са противницима као што су клубови из Пољске или португалски Рио Аве.

Европска кућа фудбала (УЕФА) би требало да у недељу вече или најкасније у понедељак ујутро, сузи имена потенцијалних противника Партизана, тако што ће направити подгрупе са по пет могућих ривала (или парова). Обзиром да у Ниону ништа не препуштају случају, може се наслутити да екипе попут Хајдука или Осијека неће моћи да се састану са црно-белима због високог ризика ових мечева.

Све најновије спортске вести можете да прочитате ОВДЕ.