Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ПЕТАРДА ПАРТИЗАНА У ХУМСКОЈ: Гох и Кастиљо запечатили судбину "Тракториста"

17.02.2024. 17:06
Пише:
Србија Данас
FK Partizan
ФК Партизан / Извор: МН Press

Три бода у корист црно-белих...

Екипа Партизана у Хумској је савладала екипу ИМТ-а резултатом 5:2, у оквиру 21. кола Суперлиге Србије.

”НЕ СМЕМ ВИШЕ НИШТА ДА КАЖЕМ”: Оштре речи из Пазара након победе Звезде!FK Novi Pazar

”НЕ СМЕМ ВИШЕ НИШТА ДА КАЖЕМ”: Оштре речи из Пазара након победе Звезде!

КАМЕРЕ СУ СВЕ ВИДЕЛЕ: Матић није хтео да прича о фудбалу, Милојевић хвалио клинце (ВИДЕО)Vladan Milojević

КАМЕРЕ СУ СВЕ ВИДЕЛЕ: Матић није хтео да прича о фудбалу, Милојевић хвалио клинце (ВИДЕО)

АСТРОНОМСКА ЦИФРА: Реал спремио ПОЛА МИЛИЈАРДЕ за Мбапеа!Kilijan Mbape

АСТРОНОМСКА ЦИФРА: Реал спремио ПОЛА МИЛИЈАРДЕ за Мбапеа!

СУПЕРЛИГА СРБИЈЕ, 21. КОЛО

ПАРТИЗАН - ИМТ 5:2 (2:0)

/Северина 25, Ковачевић 45, Захид 67п, Кастиљо 86, Гох 90 - Радочај 49, М.Луковић 81/

Стадион: Партизана, Београд

Судија: Андрија Стојановић

Црвени картон: Радочај (ИМТ) у 77. минуту

ПАРТИЗАН (4-2-3-1): Јовановић 6 - Стојковић 6, Ковачевић 7, Марковић 6, Филиповић 5,5 - Овусу 5,5 (од 82. Шћекић -), Захид 8 - Северина 7 (од 82. Трифуновић -), Баждар 6 (од 55. Кастиљо 7,5), Калулу 6 (од 55. Гох 7) - Салдања 5,5 (од 30. Николић 6,5).

ИМТ (4-2-3-1): Гордић 5 - Глишић 6, Ћосић 6, Ламбулић 5,5, Џиновић 5,5 (од 68. Ћирковић 6) - Зулфић 5,5 (од 79. Арсић -), Кијевчанин 6 (од 55. Терзић 6) - Лутовац 6, Радочај 6, Л. Луковић 6 - М. Луковић 7.

У осмом минуту велику прилику за ИМТ пропустио је Милош Луковић после великог кикса Овусуа, који није успео да избије лопту из казненог простора Партизана, али Луковић је траљаво шутирао по земљи и Јовановић је зауставио тај ударац.

Минут касније нова прилика за ИМТ после одличне контре гостију, на крају је шутирао бивши фудбалер Партизана Александар Лутовац, али лопта завршава изнад пречке.

Партизан узвраћа у 12. минуту када је Северина имао велику прилику после одличне акције Захида и Стојковића, али крилни фудбалер Партизана шутира право у голмана Гордића са неких осам метара од гола.

После овако енергичног и занимљивог почетка, уследио је мирнији период утакмице, гости су се повукли на своју половину, а црно-бели покушавали да пронађу ''пукотину'' у дефанзиви гостију.

И пронашли су је у 24. минуту меча, конкретно Ксандер Северина.

Он је одлично прихватио дугу лопту која је била упућена ка њему на десној страни казненог простора, ''заломио'' је двојицу противничких играча и снажним и прецизним ударцем послао лопту у супротни угао Гордићевог гола - 1:0.

Међутим, у јеку славља домаћег тима, најбољи стрелац Партизана и Суперлиге Матеуш Салдања се пожалио на повреду мишића.

Бразилском нападачу је указана помоћ, стављен му је завој, али није вредело. Само пар минута касније Салдања је сам затражио измену, а уместо њега у игру је ушао Немања Николић.

Међутим, као да је Салдањих излазак из игре психолођшки лоше утицао на екипу Партизана која је заиграла повученије, па је ИМТ све чешће претио на половини Партизана, са левог крила преко Лутовца, или са десног, где делују Радочај и Глишић.

''Traktoristi'' су нову прилику имали и у 40. минуту када је Глишић пробиоо по десној страни и поред Калулуа центрирао у петерац за Лутовца, али је у последњем тренутку интервенисао Аранђел Стојковић.

И коначно, у 45. минуту Партизан стиже до прве прилике од Салдањиног изласка. Самед Баждар је шутирао искоса са леве стране, али је погодио противничког играча и изнудио корнер.

А после тог корнера који је извео Захид, у петерцу гостуију најбоље се снашао новајлија Бојан Ковачевић, који на свом дебију у дресу Партизана постиже гол за 2:0!

Тек што је почело друго полувреме, и други штопер Партизана, капитен Светозар Марковић је затресао мрежу, али не противничку, већ сопствену.

Акција ИМТ-а текла је по десној страни, Радочај је упутио ударац, лопта је погодила Марковоића и завршила у Јовановићевој мрежи - 2:1 за Партизан од 49. минута меча.

ИМТ је био све опаснији, после постигнутог гола имао је још два опасна напада у наредних неколико минута.

Мало је недостајало да средином другог полувремена ИМТ изједначи у Хумској, али уместо 2:2, на семафору је стајало 3:1.

Много среће било је за Партизан у 64. минуту меча, када је после грешке Ковачевича лопта дошла до Милоша Луковића, а будући фудбалер Стразбура са неких 17 метара, искоса са леве стране погађа пречку Партизановог гола. Уследила је контра црно-белих у којој је Кастиљо упутио ударац, а лопта је погодила Ламбулића у руку.

Судија Стојановић најпре није реаговао, али тек када су на другој страни гости изнудили корнер, добио је позив из ВАР собе, погледао снимак и - досудио пенал за Партизан.

Са беле тачке је ударац извео Гајас Захид, његов ударац је накратко зауставио голман Гордић, али је само из једног угла лопта отишла у супротни, леви - 3:1 за Партизан.

Од 77. минута гости остају и са играчем мање на терену, када је запажени Радочај преоштро стартовао на Светозару Марковићу и добио други жути картон.

Али, ни тада Партизан није могао мирно да приведе меч крају.

Играо се 80. минут меча, када је ИМТ извео нови опасан напад, убачена је била лопта са леве стране, Филиповић је фаулирао Николу Терзића и за судију стојановића овога пута није било дилеме - пенал за ИМТ.

Прецизно га је извео Милош Луковић, иако је Јовановић закачио ту лопту - ИМТ је смањио на 3:2!

Али, Денил Кастиљо на дебију показује да ће бити велико појачање за Партизан! Не само што је изнудио пенал, он је у 87. минуту постигао и први гол за Партизан, када је реализовао лепу акцију Гоха и Николића, Избио је сам испред Гордића и рутински га савладао за 4:2!

 

Шлаг на торту био је и погодак трећег Партизановог дебитанта, Јунг-џун Гоха, који је на асистенцију маестралног Гајаса Захида избио очи у очи са Гордићем и поставио конаних 5:2!

СУПЕРЛИГА СРБИЈЕ, 21 коло

Субота:

Нови Пазар - Црвена звезда 0:3 (0:2)

Партизан - ИМТ 5:2 (2:0)

18.30 Чукарички - Железничар Панчево

Недеља:

13.00 Раднички 1923 - Војводина

15.00 Спартак Суботица - Младост

17.00 Раднички - Јавор

17.00 ТСЦ - Радник

Понедељак:

17.00 Вождовац - Напредак