Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПАРТИЗАН ПРОПАДА: Човек који је провео 35 година у Хумској у неверици - "Завршићемо као ОФК Београд"

03.08.2022. 14:16
Пише:
Србија Данас/24седам
FK Partizan
ФК Партизан / Извор: МН Press

"Клуб делује сабласно".

Бивши потпредседник Партизана Ратомир Бабић говорио је за 24седам о тренутном стању у клубу из Хумске. 

ПАРТИЗАН ОТПУТОВАО НА КИПАР: У авиону и Андрија Павловић (ФОТО)

ПАРТИЗАН ОТПУТОВАО НА КИПАР: У авиону и Андрија Павловић (ФОТО)

ОД ДАНАС ЈЕ ЗВАНИЧНО СРБИН: Natho добио пасош, можда промени име у Остоја

ОД ДАНАС ЈЕ ЗВАНИЧНО СРБИН: Natho добио пасош, можда промени име у Остоја

ПРЕЛОМИО: Костић ОБЈАВИО где наставља каријеру

ПРЕЛОМИО: Костић ОБЈАВИО где наставља каријеру

Популарни Раша је 35 година провео у Партизану, а ово што се данас дешава клубу је равно катастрофи. 

- Партизан је у време нашег руковођења клубом имао 13.000.000 евра дуг од чега су око 4.000.000 евра били неплаћени порези. Партизан је, такође, тада имао пун "магацин робе", омладинску школу из које су излазили одлични играчи, вредан играчки кадар и још 7.000.000 евра које смо потраживали од других! Дакле, ако гледамо само финансијску страну нашег периода у Партизану, ми готово да нисмо ни имали дугове. Чујем да су они сада 30-40 милиона, неки тврде да су одавно отишли на 50 милиона - каже Бабић. 

- Партизан делује сабласно, остављен од свих, препуштен људима који су га довели до најнижих грана у својој великој историји. Тамо немаш кога да видиш, да попијеш кафу. Рецимо, био сам у клубу последњи пут прошле јесени пред једну утакмицу и нисам видео два човека којима би пружио руку. У наше време све је врвело од бивших играча, чланова управе, људима било задовољство да дођу и осете атмосферу Партизана. Данас свега тога нема, види се пропадање на свим нивоима. Бојим се да нам следује судбина ОФК Београда, Радничког са Новог Београда и тако тих клубова којих више нема, а представљали су нешто у нашем фудбалу.

Ratomir Babić
Ратомир Бабић / Извор: МН Press

- Организациони, финансијски, такмичарски, све пропада! Мени је сад 80 година, ја више немам ниједну амбицију и жељу да бих јурио функције у клубу. Немам ништа против Милорада Вучелића и Милоша Вазуре, чак мислим да је "Вучела" духовит човек занимљив за слушање. Међутим, када говоримо о Партизану и о вођењу клуба, ту нема "допада ми се - не допада ми се", важно је само да ли је човек способан да допринесе клубу или није. Ови који га сада воде нису људи са визијом, нажалост! Немају организационе способности и зато од њих навијачи Партизана не могу очекивати да ће поправити тешко стање.

Колико је у ваше време износио годишњи буџет?

- Наше процене су биле да нам је потребно између 8-10.000.000 евра по години и имали смо тенденцију смањивања трошкова. Имали смо све заједно са играчима, тренерима и на Телеоптику око 180 запослених. Знате колико их је сада у клубу који зврји празан! Око 300! Зашто је толико запослених? Па зато што су после свих оних намештених скупштина довођени људи да климају главом, а не да привређују у корист Партизана. Тако је актуелно руководство у Партизану добило гласачку машину, а клуб је доведен до ивице пропасти. Три дана нисам спавао после Новог Пазара. Жена ми каже "Дај смири се, доста си ти живота дао Партизану, нека други мало воде рачуна", али мене баш то брине што нема ко да води рачуна. Ја сам дошао у клуб да будем члан комисије за омладински фудбал и за 35 година прошао сам све, па дошао до тога да будем потпредседник Управног одбора. После толико времена не могу бити миран када видим шта му се дешава и докле смо стигли. Нама су се тренери нудили сами, ови већ годинама муку муче да доведу правог тренера и спортског директора. Овог лета су их сви одбили кога год су звали и када све то знате, схватите да резултати нису случајност!

Како видите данашње односе клубова унутар црно-беле породице. Никад несложнија?

- Јуче добијамо саопштење Милорада Вучелића против Остоје Мијаиловића док чекамо жреб! Није се оглашавао толико дуго и онда је одабрао моменат... Шта да кажем. Посвађали су се са свима. Никад гори односи са ривалима, са ФСС, лоше са кошаркашким клубом. Незамисливо у наше време! Па, ми смо били једна душа! Црно-бела боја нас везивала и са кошаркашима, одбојкашима, ватерполистима, рукометашима... Помагали смо свима колико смо могли, са кошаркашима смо у "Зеки" (Жарко Зечевић) имали тај мост који нас је повезивао. Сад, кад смо доведени у ову ситуацију често помислим да је било много боље да смо у фудбалски клуб довели ми Остоју Мијаиловића. Сигурно данас не бисмо изгледали овако! Довољно је да видите ко је у кошаркашком клубу и све ће вам бити јасно! - закључио је Бабић. 

Најновије вести о ФК Партизан можете наћи ОВДЕ.

БОНУС ВИДЕО: Погледајте сцену са свадбе Ане Дабовић