Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПАРТИЗАН СПРЕМИО РЕВАНШ ЛУЧАНЦИМА: Милошевић УПОЗОРАВА на СТРАШАН тандем!

28.05.2020. 16:54
Пише:
Србија Данас
FK Partizan
ФК Партизан / Извор: МН Press

У првом мечу десило се изненађење.

Прошло је више од два месеца откако је тренер Партизана Саво Милошевић одржао конференцију. Данас први пут без присуства новинара, са унапред спремљеним питањима, због предострожности од коронавируса. 

Добитак из Земље чуда

Добитак из Земље чуда

ТО СЕ ЧЕКАЛО: Саво се ОГЛАСИО и рекао све о ШАМАРАЊУ! Ово је права ИСТИНА!

ТО СЕ ЧЕКАЛО: Саво се ОГЛАСИО и рекао све о ШАМАРАЊУ! Ово је права ИСТИНА!

ПОСТАЛО ЈЕ ЗВАНИЧНО: ФСС усвојио предлог Заједнице клубова о проширењу

ПОСТАЛО ЈЕ ЗВАНИЧНО: ФСС усвојио предлог Заједнице клубова о проширењу

Једно у мору занимљивих било је како шеф струке црно-белих гледа на то да се сезона заврши без плеј-офа, као и да ли је његовом тиму ускраћена борба за титулу.

- Ми смо имали велики заостатак за Црвеном звездом и не мислим да нам је ускраћена борба за титулу. Звезда нам је побегла довољно и да смо играли плеј-оф јако тешко бисмо је стигли. Морамо да будемо реални, не смемо да одлуку ФСС користимо као оправдање - рекао је Милошевић пред долазак лучанске Младости.

Стратег Партизана се, међутим, не слаже са свим одлукама донетим на Теразијама.

- Јавности је познат став клуба кад су у питању одлуке ФСС и не бих даље да их коментаришем. Ми смо дужни да их испоштујемо. По мени, било би најлогичније да се игра само Куп, а да се првенство региструје онако како је било стање на табели.

Легендарном голгетеру засметала је и одлука да следеће сезоне у Суперлиги игра чак 20 клубова!

- И ту је познат став клуба. А мој лични став, не знам колико се људи сећају док сам био у Савезу шта сам говорио, је у потпуној супротности од овога. И даље сам становишта да наша лига не сме да броји више од 12 клубова. То је максимум за који ми имамо квалитет, можда чак и 10. Ова одлука од 20 клубова, не да мислим, него сам сигуран да није добра за српски фудбал.

Осврнуо се Милошевић и на безбедносне мере које ће клубови морати да преузму. Између осталог и ону да играчи неће смети да голове прослављају у загрљајима.

- Добили смо правилник, доста ту има ствари које заиста не разумем. Разумем да је доста тешко искоординисати све, Министартство једно, друго, треће, па ФСС, па правилници... Али с једне стране имамо најаву укидања окупљања на затвореном простору, па и да ће већ од 1. јуна моћи да буде публике. А онда идемо до ових рестриктивних мера да имамо само 20 луди на клупама. Ни на не знам како да се опходим према томе. Причамо неке ствари, а онда донесемо правилнике који су у потпуној супротности. Играчи су већ три недеље у константном контакту и то грљење сигурно није никаква превентива. Али опет, дужни смо да поштујемо те правилнике. Неке одлуке мислим да неће бити могуће да буду спроведене.

Повратак навијача на трибине најављен јеу среду, када се игра Куп Србије, а на трибинама ће моћи да буде до 1.000 људи.

- У потпуној супротности са ригидним и екстремним правилником који сад имамо. А већ наредног дана потпуно супротна ситуација. Једна од тих одлука не стоји, то је сигурно.

Сејдуба Сума је пропустио финиш припрема, па се намеће питање да ли ће играти против Лучанаца?

- Јако је тешко поредити ситуацију од пре два месеца и сада. Највећи проблем свих нас тренера јесте то како ће играчи реаговати. Они физички сигурно нису запуштени, али утакмице су нешто сасвим друго. Каква ће бити реакција играча тек ћемо видети. Гледамо већ немачко првенство, велики број повреда, а причамо о Немцима, који су дисциплиновани, професионални, беспрекорни, па ипак нису успели да направе довољну превенцију dDa би спречили толики број повреда.Не знам шта могу да очекујем. Инсистирали смо на превенцији од повреда у ове три недеље. Што се тиче самог тима, Сума вероватно неће играти у суботу. Али имаћемо пет замена, моћи ћемо да ротрамо и у току утакмице више играча. Идеја да у прве две или три утакмице видимо у ком смо стању - напомиње Милошевић.

Savo Milošević
Саво Милошевић / Извор: Србија Данас

Александар Лутовац је имао мање повреде, али је данас одрадио цео тренинг, као и сви други играчи у екипи. Све је спремно за Младост, која је велики дужник Парног ваљка. Подсетимо, у првом мечу Лучанци су изненадили Партизан и славили са 1:0.

- Младост је један од наших дужника и то и нас боли на неки начин. Трудићемо се да покажемо да је та утакмица била само лош дан или можда фокус, играли смо је само три дана пред чувени Манчестер јунајтед. Младост нас је изненадила, заслужено победила, иако смо ми имали више шанси. Сигуран сам да и играчи имају велику жељу да се реванширају.

Ривал је у потпуности скениран.

- Издвојио бих код њих то што и они имају два тима, идеалан спој искуства и младости, годинама су већ познати по томе. Није случајно што су сада већ стабилан суперлигаш и што су играли Европу. То говори и о квалитету и у континуитету. Сигурно припадају горњем делу Суперлиге. Мораћемо да играмо озбиљно. Можемо да изађемо на крај и са озбиљним екипама у Европи, али оног момента кад мало спустимо гард то може да нас кошта против било које екипе у Суперлиги - истакао је тренер Партизана Саво Милошевић.

ХИТНА РЕАКЦИЈА ИЗ ХУМСКЕ: Ево шта се крије иза ШАМАРАЊА Саве Милошевића!

ХИТНА РЕАКЦИЈА ИЗ ХУМСКЕ: Ево шта се крије иза ШАМАРАЊА Саве Милошевића!

ПАЛА МУ ЦЕНА, ПАО И ДОГОВОР: Ево где ће Икарди играти следеће сезоне

ПАЛА МУ ЦЕНА, ПАО И ДОГОВОР: Ево где ће Икарди играти следеће сезоне

ПАСПАЉА НЕ ЗАНИМАЈУ КЛУПСКЕ БОЈЕ: Одлука Евролиге је поштена

ПАСПАЉА НЕ ЗАНИМАЈУ КЛУПСКЕ БОЈЕ: Одлука Евролиге је поштена